reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Kurcze , wkurzają mnie trochę takie różnice w służbie zdrowia ... U mnie położna nie ma KTG więc musiała bym do szpitala iść . I w tamtej ciąży po 34 tyg nie miałam zleconego ( potem przestałam chodzić ) za to prywatna mnie już wysyłała .
Są takie zalecenia czy tak na wszelki wypadek lekarze wysyłają ??

Atan to spokojnie możesz czekać aż zacznie się coś dziać

Mini może lekarz zlecić,ale u nas położne każdej ciężarnej która się opiekuje robi KTG od 32 tygodnia

Miska no właśnie położna powinna się mną opiekować :-D A w praktyce u mnie wygląda to tak że podpisuje jej papierek :baffled: Porażka !!!!

powiem wam,że to dużo zależy od położnej my mamy 2 i są kobietki naprawdę fantastyczne i jak tylko coś się dzieje to dzwonić każą

Wiem że już kiedyś pytałam ale zapytam raz jeszcze . Czy odwiedzają Was położne środowiskowe w domach ?? ( chodzi mi o dziewczyny mieszkające w Polsce ) Jeśli nie to czy podpisujecie im jakieś papierki przy wizycie u lekarza ??
Dzwoniłam do NFZtu i laska była zszokowana że położna mnie nie odwiedza i każe mi podpisać papierek dotyczący wizyty patronażowej :dry:

reklama
Do góry