reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Renia super!!!!!! Ja sie tak jakos posiłkuje twoimi wizytami bo termin mamy ten sam i chłopców :happy::happy: To mój tez moze 2 kg juz ma :happy::happy: A powiedz mi na połówkowym ile mial ( i jaki to byl tydzien??) ? Mój cały czas szedł w tej srodkowej siatce centylowej :))

No i znowu szyjka.. A powiedz cos czujesz, bóle, skurcze itp ze ta szyjka wyszla skrocona i jest szansa wczesniejszego porodu? Jakie leki bierzesz??

Angel na połówkowym w 19tc2 miał 310g, a teraz było 62 tych centyli
A ta szyjka, wszystko się zaczęło od tych skurczy co pisałam kiedyś (samopoczucie przyszłych mam str12) po nich poszłam do lekarza to było w zeszłą środę, gin mnie zbadał i wyszło że młody rzeczywiście się obniżył (mówił że już jak na 36tc) i od tego mam bóle krocza, ale z szyjką było ok, mówił że może być ryzyko porodu przedwczesnego ale kazał brać magnez na razie (asparagin codziennie 3x2) i dzisiaj miałam krew pobieraną do badań i to usg i jutro mam iść do niego znowu i zobaczymy
no ale lekarz od usg mówił że szyjka może być skrócona ale jak jest twarda to też jest ok
a leków jakiś specjalnych to nie biorę tylko asparagin, tardyferon i prenatal i mam nadzieję że nic więcej nie trzeba będzie

renia gratuluję :happy2: wizyta udana i dzidziuś super rośnie takie sie najmilej czyta :-)

pozostałym dziewczynom życzę też aby były wieści dobre, no cóż stres jest ale oby się na tym tylko skończyło :tak:

byłam dziś po wypis ze szpitala i mi napisali że już od 18 tam byłam hehehe, zgłoszę to do ubezp grupowego jeszcze jakąś kasę dostanę :-D
no i mam wszystkie badania wypisane i mój Marcel goni jak dzik :rofl2: wiek ciąży mam określony już na 2 tyg do przodu, waga ok 2300-2400g, moje badania z krwi i moczu są ok :happy2:

Ogolnie to nie powinno sie robic badania ginekologicznego po 3-4 miesiacu do konca bo to moze spowodowac przedwczesny porod. Wiec pierwsza ciaze prowadzilam panstwowo i bylo super- wszystkie badania mialam robione i nigdy nie bylam badana gin po chyba 4m-cu. Teraz chodze prywatnie i jest ok, mam wszystkie badania robione ale i za kazdym razem badanie gin, a chodze raz na 5-6tyg i za kazdym razem krew mocz no i toxo ( bo mam duzo zwierzat ).
Niestety u mnie cukrzyca sie rozkrecila i nie jest fajnie. Musze sie wziasc za diete.

reklama
Maria kurcze ja Ci współczuje. nie wyobrażam sobie diety w ciązy na dłużej. ja byłam w sumie tam z tydzień z kawałkiem na tej owocowo-warzywnej i myslalam tylko o jedzeniu :-(

Do góry