reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
ja dlatego od 12 tc chodzę prywatnie do lekarza, na szczęście ciąża przebiega prawidłowo, ale jak bym chodziła dalej tylko do lekarza do przychodni to bym chyba była zestresowana na maxa, on mi połowy tych badań co lekarz prywatnie nie zleca (nie przechodziłam toxo, mamy konflikt RH - dla niego to nie wskazania aby powtarzać co jakiś czas badania:dry:) nie mówiąc już o tym, że pierwszy raz w ciąży zbadał mnie na fotelu w zeszłym tygodniu....

To duzo zalezy od lekarza tez jak jest jakis niedbaluch to i prywatnie nie ma sie co spodziewac cudow wiankow ja chodze na NFZ i w zyciu bym nie zamienila tego lekarza na innego.

ja też bardzo jestem zadowolona z przychodni przyszpitalnej, moja lekarka jest na prawdę bardzo fajna, wizyty co 3 tygodnie, seria badań przed każdą wizytą, na wizycie badanie ginekologiczne i słuchanie serduszka, ktg co tydzień, dała prywatny telefon. Jest jeden minus, zawsze wizyty z opóźnieniami ok 2h :baffled:

Dziewczyny ja tak dla odmiany u dentysty byłam i ja i młody , u mnie ok , wszystko zdrowe tylko krwawienie dziasel , ale podobno powinno minąć po porodzie. Młody jeden zabek miał robiony ale nic po za tym ;)

ja mam dzis wizyte z polozna, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i nie odesla mnie do szpitala .

agusia na krwawiace dzziosla moja dentysta polecila mi takie szczoteczki by czyscic przestrzen miedzy nimi i jak to robie to mnie mi krwawia

nooo ciekawe jak nefi....czy ja przyjeli?

last- polez, niech poobserwuja, ale kurde wyczynilas z ta przewrotka w nocy :szok: mam nadzieje, ze nic groznego jedneka z łapka, poboli i przejdzie, uwazaj tam no!!!
fajnie, ze sipulindka tak sie ukazala na ekranie usg :-D:-D

agusia- nic nie mow od dentyscie brrrr, zebisko mnie rozbolalo, to mi sie zaraz koszmary snily, ze polowy zebow nie mam:szok:

laski z wysp, spokojnie....moj lekarz, choc prywatnie, to ma takie usg :szok: za przeproszeniem sam tam g.... widzi, jedynie jakis zarys dzieciatka i patrzy jedynie czy serce mu bije :crazy:
wiec jak tez dowiem sie ile moj maly ma, jak urosl itd dopiero jak pojde do szpitala na przyjecie przed samym porodem, nawet jakby cos bylo nie tak z łozyskiem, wodami itp to tez bym nie wiedziala.

ajako idz do dentysty jak boli zebisko to wsciec sie mozna :( biedna i do tego twoje male bobo tez nie specjalniedobrze sie czuje skoro mamusia cierpi. ja tylko te dziasa paskudne co krwawia mam, ale mialam to samo z Kevinem i przeszlo jak reka odial po porodzie :) jestem dobrej mysli . a bonusem jest to ze jak za kazdym razem mi zebiska Dr. Ząbek wyfroteerowal :) :tak::tak::tak:

No ja dziś mam wizytę w szpiatlu. Ale sprawdzą jak zwykle tylko siku, pobiorą krew i posłuchaja serduszka. O badaniu ginekologicznym nie ma mowy. I nie wiem czy szyjke mam dlugą, zamknietą czy nie ma rozwarcia, tym sie tutaj nie przejmują. Ja tam wierze ze wszytko jest jak w najlepszym porzadku.

A mnie bola dziąsła. Mam co jakiś czas zapalanie dziąseł, stosuje te pasty magiczne i na troche pomagają, ale jak już boli mocno to muszę wzaiść Apap.

reklama
Ja za tydzien ide wkoncu do szpitala i nie wyjde poki nie dowiem sie wszystkiego co bym chciala wiedziec.
Ciekawa jestem co zrobia z ta cala zakrzepica.
A na koniec spytam z ciekawosci o skracanie szyjki i tym podobne.

Do góry