reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
kindzia- ja pierwsze ciecie mialam tzw. klasyczne czyli macica cieta jest w krzyz (pocieta wzdluz i wszerz) i takie ciecie jest juz zawsze wskazaniem do kolejnego ciecia.
a szkoda bardzo....teraz juz wszystko wiem co i jak, mysle, ze bez wiekszego trudu bym urodzila gdybym mogla:-(

"Jak będę cięta doktorze" czyli jak nacina się macicę?

Najczęściej wykonuje się cięcie poprzeczne w dolnym odcinku macicy. Obarczone jest najmniejszym ryzykiem rozejścia blizny.
Rzadko wykonywane jest cięcie sposobem klasycznym, pionowo przez kurczliwą część macicy. Ten sposób zalecany jest w niektórych położeniach płodu, gdy nacięcie macicy poprzecznie nie daje możliwości szybkiego wykonania manewrów koniecznych do wydobycia płodu.

Miałam cięcie cesarskie, czy w kolejnej ciąży również urodzę przez cięcie?
Jeżeli powtarzają się wskazania (wada miednicy, wskazania okulistyczne) to na pewno będzie wykonane cięcie cesarskie. Jeżeli lekarz prowadzący uzna, że można spróbować porodu siłami natury to masz wszelkie szanse na poród naturalny. Obecnie odchodzi się od poglądu "raz cięcie - zawsze cięcie".
Wyjątek stanowi tu sytuacja, gdy poprzednio wykonano cięcie klasyczne (wzdłuż mięśnia macicy). Ze względu na relatywnie wysokie ryzyko w tej sytuacji wykonuje się cięcie.

Dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala po konsultacji , echo wróciło bez żadnych dużych nieprawidłowości , blokady spowodowane są podwojona ilością krwi, powinno minąć po porodzie , MOGĘ !!! rodzic naturalnie - hurrraaaaa! Ale eeg będzie na sali i jak co to mnie podlacza, z 24h badania moczu tez nie wyszło nic groźnego - yupiiiii ;) chyba będzie dobrze ;-)

Trzymam kciukasy za wasze wizyty

to wam pokażę synusią naszego :)
1,5kg żywej wagi...podobno :-)...ojciec jak nic.
Zobacz załącznik 427429

Cudowny chłopczyk. Fotka boska po prostu.

a ja dziewczynki mam się jednak do szpitala zgłosić a nie na samo KTG, sprawdzą mi te moje stawianie brzucha i jak nic poważnego to szybko wypuszczą, tak więc dziś torbę pakowałam i dokupowałam na szybko szlafrok jakiś... :eek:
trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok

Kciuki trzymam - też będę zaraz pakować torbę (ale o tym za chwilę); cieszę się, że w miniony weekend zakupiłam koszulę i szlafroczek tez już wymieniony ;-)

nooo i po wizycie :p mała ma sie dobrze lezy główka w dół:) wazy sobie 1944 g :) prawie 2 kg ło lobosci :szok: miala czkawke na badaniu i zbutowała Pania doktor hehe :) wszystko tam pozamykane wiec narazie nie bede rodzic :p ahhhh uspokoiłam sie :) własnie sie mala rozpycha :)

Super :tak: Gratuluję takich wieści.

Dziewczyny właśnie wróciłam ze szpitala po konsultacji , echo wróciło bez żadnych dużych nieprawidłowości , blokady spowodowane są podwojona ilością krwi, powinno minąć po porodzie , MOGĘ !!! rodzic naturalnie - hurrraaaaa! Ale eeg będzie na sali i jak co to mnie podlacza, z 24h badania moczu tez nie wyszło nic groźnego - yupiiiii ;) chyba będzie dobrze ;-)

Trzymam kciukasy za wasze wizyty

I tu też gratki - super, że takie rewelacyjne wieści.

A ja też po wizycie.
Morfo i mocz elegancja-Francja. Szyjka trzyma szczelnie - nie ma prawa się cokolwiek dziać.
Celem wykonania dalszych badań dot. serca Maluszka wybieramy się na SPA do szpitala - no więc nic tylko spakować torbę i skorzystać z niepowtarzalnej okazji na bliższe poznanie naszej porodówki ;-) Ale to chyba dopiero we wtorek, bo na weekend to i tak nie ma większego sensu, a jak pójdę w pon to na pewno przepadną mi zajęcia w szkole z pn i wt, a w sumie trochę mi szkoda, dlatego myślę że we wtorek rano się zgłoszę, no najpóźniej w środę - jak długo, to się okaże.

Villa bedzie oki , zobaczysz :happy: Dobrze sie nastaw na to SPA, dobrze , ze w takiej sytacji masz 'chrzest bojowy' ze szpitalem- ze Cie tylko poloza i poobserwuja ;-) Nie to co ja, nigdy szpital a jak raz to porządnie :/ ;)

reklama
Agusia- super wiesci! i bedzie dobrze na bank, zobaczysz!

Vill- no i dobrze, ze to SPA Wam wpadnie, nalezy Ci sie troche takiego solidnego polezakowania! i dobrze, ze w szpitalu przebadaja dzieciatko pod katem tego serduszka! i powtorze; bedzie dobrze, zobaczysz!
bo my tu wszystkie trzymamy mocno, mocno za siebie nawzajem i posylamy dobre fliudy :tak::tak:!

Do góry