Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bynajmniej jedna odp mi ;] ufff to dbrze nie jestem jakis dziwem naturyInamorate- super że z malutką wszystko ok i że szyjka zamknięta :-)I waga dobra :-)
kasiurek- ja też tak mam czuje się strasznie tam spuchnięta i przy toalecie czuje napieranie nie tej strony co powinno być.
Mata- atakuj lekarza już dawno powinnień posiew zrobić
ja tez nie zawsze jem tablety z witaminami ale staram sie codziennie nuraka witaminy olewam jak mam problemy z wyprznieniem bo wtedy sie tak napinam ze przy podcieraniu czuje na dole jak mam lekk wszystko puchniete - ktoras tez tak ma czy tylko ja jakis defekt przyrody jestem???
ja od kiedy biorę "Tardyferon" to mam żelazo git malinka(tfu! tfu! puk, puk!) a jeszcze do tego okazalo się, ze jest "Tardyferon Fol" więc zamiast 2 tabletek : tardyferon + folik biorę jedną.
trza kłuć żelazo puki gorące!!
tez mi się tak wydaje... ale czytając co nieco o anemii w ciąży dowiedziałam się, że 32 tydzień to taki punkt krytyczny, bo do tego czasu dziecko najwięcej potrzebuje żelaza i sobie z nas ciągnie, a potem powinna morfologia juz sie poprawiać...Mata może Ci się żelazo źle przyswaja ?? Skoro mimo brania żelaza anemia Ci się pogłębia
MantaZG gadasz w ciąży?? aaaaaaaa to stąd ta nadwaga :-):-)
Mata- atakuj lekarza już dawno powinnień posiew zrobić