reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Inamorate dobrze, że nic poważnego się nie działo. I że mała nadal małą. A wagą się naprawdę nie przejmuj - jeszcze trochę czasu ma na nabranie ciałka.

Mata widzę, że grzyb nie odpuszcza :eek: No to ja bym też lekarza o odpowiednie badania zmolestowała :tak:

inamorate- jak doktorek powiedzial ze jest ok to na bank jest ok !!;-)
mata- dobrze ze i u ciebie wszystko ok :tak:

tunia- ja juz nienawidze tyle swoich ciuchow- w zasadzie niewiele mi zostalo tych ktore wciaz lubie :eek: a tu jeszcze jakies 8 tyg trzeba w czyms chodzic:szok::szok::szok: (ja oczywiscie dalej nic ciazowego sobie nie kupilam..... ale chyba czas to zmienic:sorry:)

Inamorate- super że z malutką wszystko ok i że szyjka zamknięta :-)I waga dobra :-)
kasiurek- ja też tak mam czuje się strasznie tam spuchnięta i przy toalecie czuje napieranie nie tej strony co powinno być.
Mata- atakuj lekarza już dawno powinnień posiew zrobić

Inamorate- super że z malutką wszystko ok i że szyjka zamknięta :-)I waga dobra :-)
kasiurek- ja też tak mam czuje się strasznie tam spuchnięta i przy toalecie czuje napieranie nie tej strony co powinno być.
bynajmniej jedna odp mi ;] ufff to dbrze nie jestem jakis dziwem natury

reklama
Inamorate maluszka waga jak najbardziej ok :tak: zostało nam 2-3 miesiące i pod koniec maluszki najwięcej ciałka nabierają - pewnie spokojnie do 3000-3500 dobije jak nie lepiej ;-)

ja tez nie zawsze jem tablety z witaminami ale staram sie codziennie nuraka witaminy olewam jak mam problemy z wyprznieniem bo wtedy sie tak napinam ze przy podcieraniu czuje na dole jak mam lekk wszystko puchniete - ktoras tez tak ma czy tylko ja jakis defekt przyrody jestem???

ja po porodzie nabawiłam się hemoroidów, wchłoneły sie ładnie i tylko czasem dawały o sobie znac, a teraz non stop mi tam puchnie wszytsko... podobnie jak blizna po nacięciu... ponoć w ciązy wszystko jest bardziej przekrwione i rózne takie przypadłości nie są czymś nadzwyczajnym ;-)

ja od kiedy biorę "Tardyferon" to mam żelazo git malinka:)(tfu! tfu! puk, puk!) a jeszcze do tego okazalo się, ze jest "Tardyferon Fol" więc zamiast 2 tabletek : tardyferon + folik biorę jedną.

trza kłuć żelazo puki gorące!! :D:cool2:

ja tez jade na terdyferonie, do tego burak (ale często zamiast 4 zalecanych biorę 2...), z Dobrusia tez miałam anemie, łykałam ponoc super przyswajalne (i drogie jak nie wiem:dry:) sorbifer durulez i też nie dawały rady... czekam na decyzje gina...

Mata może Ci się żelazo źle przyswaja ?? Skoro mimo brania żelaza anemia Ci się pogłębia
tez mi się tak wydaje... ale czytając co nieco o anemii w ciąży dowiedziałam się, że 32 tydzień to taki punkt krytyczny, bo do tego czasu dziecko najwięcej potrzebuje żelaza i sobie z nas ciągnie, a potem powinna morfologia juz sie poprawiać...

MantaZG gadasz :szok::szok: w ciąży?? aaaaaaaa to stąd ta nadwaga :-D:-):-)

padłam :-D

tylko nie wiem czy u mnie w ogóle w ośrodku pobierają... wiem na pewno, że za ok. miesiąc będe miała wymazy brane pod kątem bakteriologicznym i nie wiem czy uda mi sie szybciej coś wyprosić...

Do góry