reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt i ładnie rosnących maluszków!

A ja odebrałam swoje wyniki i mocz ok, ale znów mi poleciała troszke morfologia i mam większa anemię, do tego jakies monocty mam podwyższone i prawdopodobnie jakas infekcja bakteryjna się rozwija.. zobaczymy co gin powie na to we wtorek... pewnie znów dołoży leków z żelazem, do tego coś na grzybka, bo po 2 tyg spokoju znów wylazł... chyba go zmęcze o posiew (nawet jak sama będe musiała płacic za badania) bo ile to mozna w ciemno grzyba leczyć... a musze witaminy itd. kupic i znów majątek wydam...

Po wizycie...lekarz twierdzi, że wszystko pozamykane i jest ok, a ta krew to widocznie jakieś naczynko mi pękło...czopek jest :tak::-D

Mała waży 1650gr niby prawidłowo, ale mi się wydaję, że trochę mało:eek: Nic jej między nózkami nie wyrosło, więc nadal dziewczynka...:-D Buzi pokazać nie chciała, bo zasłoniła rączką coś wstydliwe to moje dziewczę :zawstydzona/y::oo:
Kolejna wizyta za niecałe 3 tygodnie już z ostatnim usg, później po dwóch tygodniach jeszcze jedno i skierowanko do szpitala :szok: bez dzidzi nie wracam czyli za jakieś 6 tygodni chwila prawdy:szok: chyba się wystraszyłam :no:

Inamorate no i super - bardzo się cieszę, że te krwawienie to nie było nic poważnego... Jestem ciekawa ile moja Księżniczka będzie miała teraz wagi...a powiedz witaminki jakieś bierzesz??? poza tym Ty malutka jesteś i drobniutka chyba także i dzieciątko za duże nie będzie - chyba :-):-) u mnie M ma 190 cm :sorry2: także Zazuzizazuza jak to tata ostatnio ją nazwał musi być duża ;-);-)ale pamiętaj, że zawsze prawie jest granica błedu +/-300 g także u Ciebie może być na plusie ;-)

_Lina tak biorę witaminki i żelazo od miesiąca...a z tymi witaminkami to raz wezmę 5 razy nie bo zapominam :-D
Mówił, że waga dobra no zobaczymy za 3 tygodnie :tak:

Ina zresztą sama piszesz, że na Kruszynkę czekasz :-) to co Ty 4 kg Kruszynkę byś chciała :-D:-D:-D:-D:-D

Ja biorę witaminy od 1 dni gdy się dowiedziałam o ciąży - prawdopodobnie u mnie przez to waga Małej może być też większa - gdzieś czytałam tak, że nie koniecznie jest to dobre ale w "zdrowej ilości" nie szkodzi wręcz zalecane :-)

no ja też niby biorę cały czas, ale zdarza mi się zapomnieć :eek:
No jasne, ż na Kruszynkę byleby zdrowa była, a lekarz twierdz, że wszystko ok :)))

Poza tym ja usg nie bardzo wierzę :) Moją koleżankę straszyli w 34 tygodniu, ze malutka waży tylko 1800gr a urodziła się 3500gr więc nie ma co rozpaczać :)

Ostatnia edycja:
reklama
gratuluje wizyt i synka ;]

ja tez nie zawsze jem tablety z witaminami ale staram sie codziennie nuraka witaminy olewam jak mam problemy z wyprznieniem bo wtedy sie tak napinam ze przy podcieraniu czuje na dole jak mam lekk wszystko puchniete - ktoras tez tak ma czy tylko ja jakis defekt przyrody jestem???

Do góry