reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Kasiurek, Nusia super że jest dobrze
Nefi nic się nie martw, mojej przyjaciółki synio też ma poszerzoną miedniczkę nerkową, ale nic z tego nie wynika, fakt że muszą kontrolować co jakiś czas ale to tyle. Też dowiedziała się o tym na USG w ciąży. Także albo to się jeszcze wyrówna, albo nic złego nie będzie.

Ja też po wizycie, ale takiej zwykłej co trzytygodniowej, bez usg. wyniki moczu i krwi są dobre :-). Posłuchałam serduszka. Szyjka długa, zamknięta.
aaa od 33 tc mam jeździć co tydzień na KTG

reklama
noo i ja też po wizycie :) mała waży sobie 1614g, serducho bije prawidłowo :) ilosc wód bardzo dobra :) narazie ułożone miednicowo ale doktorka powiedziała że jeszcze czas ma tyle miejsca że sie przekręca jeszcze :) z usg 30 tydzien tak jak ma byc :) teraz mam wizyty co 2 tygodnie. No jedynie ja cos marnie z krwią i żelazo sobie musze łykac, dostałam leki na zgage. Ogólnie wsio bardzo dobrze :) no i nadal dziewczynka jest nic tam nie urosło między nóżkami :) ale padnięta jestem teraz ide poleżec chwilkebo oczywiscie musiałam po sklepach jeszcze pochodzic :p

noo i ja też po wizycie :) mała waży sobie 1614g, serducho bije prawidłowo :) ilosc wód bardzo dobra :) narazie ułożone miednicowo ale doktorka powiedziała że jeszcze czas ma tyle miejsca że sie przekręca jeszcze :) z usg 30 tydzien tak jak ma byc :) teraz mam wizyty co 2 tygodnie. No jedynie ja cos marnie z krwią i żelazo sobie musze łykac, dostałam leki na zgage. Ogólnie wsio bardzo dobrze :) no i nadal dziewczynka jest nic tam nie urosło między nóżkami :) ale padnięta jestem teraz ide poleżec chwilkebo oczywiscie musiałam po sklepach jeszcze pochodzic :p

No to super ze nadal dziewuszka i wszystko dobrze. A żelazo połykasz i sie w końcu unormuje:-) maluchy odwracają się czasami bardzo późno. kolezanki synek odwrócil sie dopeiro w 36-37 tygodniu. Wiec nie ma co sie martwić.

reklama
kadza, Kasiurek, Nusia, kasiulka super, że u Was wszystko idzie ku dobremu.
mam nadzieje, ze u nam też sie wyprostuje. pewnie po rozmowie z genetykiem dopiero złapie oddech, ponieważ póki co trwam w niewiedzy, a nie chcę czytac w necie i się sama straszyć.
ja wiem mniej więcej dlaczego te miedniczki mierzą i że nawet jesli sa wieksze to większość wad w pierwszym roku życia ustepuje, rzadko kiedy idzie to w bardzo złą strone szczególnie jesli sie tego nie zaniedbuje. mnie bardziej martwi połaczenie tego wyniku z wiedzą o chorobie w rodzinie mężą bo to juz troszke nie przelewki.

kasiulka Karowa dobry szpital, bardzo dobrze wspominam tylko ja laparoskopie tam miałam, ale byłam pod duzym wrażeniem jaki personel jest miły dla pacjentek i opieka jaka dobra:tak::tak:.

a tak w ogóle to dziękuję dziewczyny za wsparcie :tak:.

Do góry