reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
hej dziewczyny,
ja tez juz po usg. mała znowu mi odmłodniała także mam wg. usg ciąże o jakieś 1,5 tygodnia młodszą, mozliwe, że słabiej się rozwija przez moje problemy z ciagłymi brakami róznych dziwnych rzeczy. niestety tez póki co ma poszerzona jedna miedniczke nerkową, ułożona jeszcze pupa w dół. waży 1391 g. wiecej się nie dowiedziałam, poniewaz u nas panie w przychodni sa mało rozmowne.
oprócz tego mam skierowanie na wszystkie moczowo-nerkowe badania dla siebie. jak nic się nie ruszy wiecej z siusaniem i ciśnienie mi podskoczy to w sobote na izbe. jesli sie poprawi to we wtorek z wynikami do pani doktor i sie zobaczy. teraz 13-tego jesli w szpitalu nie wyląduje ide jeszcze do ginekologa genetyka, pewnie dokładniej wytłumaczy mi sprawę z miedniczkami i wiekiem ciązy, tym bardziej, że u mojego męża niestety była choroba genetyczna w rodzinie związana z nerkami musze sie dowiedziec czy jedno z drugim nie jest powiązane :no:. ehh także ja czekam.:-(
no ale wiem, że póki co Natalce siusiak nie wyrósł :-D.

cieszę się, że u pozostałych dziewczyn dobre wieści, oby tak dalej.

same dobre wiadomosci :-) super dziewczyny ;-)

ewstra- ile razy robia u was usg w ciazy?
Z tego co pytalam sie kolezanek i połoznej to tylko 2 razy 12 i 20 tydzien,chyba ze masz trudna ciaze to masz jakies dodatkowe, nawet jak jedziesz rodzic to w szpitalu tez nie robia ,polozna maca brzuch ew wklada reke do srodka.Moja znajoma rok temu miala taka sytacje juz chyba to gdzies pisalam:polozna stwierdzila ze czuje glowe, nosek i oczka miala rozwarcie a dziecko nie wychodzilo -przyszedl lekarz i powiedzial robimy cc bo ulozenie miednicowe.No i nie sprawdzaja tez wagi dziecka-teraz jak mialam wizyte i o to zapytalam to na taka skale popatrrzyla i podala tak orietacyjnie

Nefi... faktycznie malutka ta Twoja Dziewczynka jak na wiek ciąży - ale dzieciątka różnie rosną... już kiedyś pisałam ,że moja koleżanka (nie ta od bliźniaków) sporo przytyła w ciąży, miała cc w 39 tc i urodziła dziewczynkę niecałe 2,5 kg - zdrową :-)
Ta miedniczka nerkowa tylko ale oby się to wszystko wyjaśniło i było tak jak być powinno... trzymam mocno kciuki...
Fajnie, że została Natalka :-)

nefi -w takim razie kciuków za Was nie puszczam i życzę dobrych wieści na dniach:-))) Maleńka niech się rozwija w swoim tempie ładnie. Dbajcie o siebie dziewuszki:-)

To bardzo pokrzepiające, że u większości z Was wszystko w porządku!
Nefi
, a Ty się nie martw, waga nie jest wcale taka niska. Jeśli chodzi o miedniczkę nerkową, niewiele wiem na ten temat, ale mocno zaciskam kciuki by nie było to nic poważnego. Mam nadzieję, że wkrótce dowiesz się czegoś więcej. Bądź dobrej myśli :) Będzie good :tak:

Gratuluje udanych wizyt:-)
Kasiurek - to dobre bardzo wiadomości :-) Zazdroszczę że możesz spacerować bo ja mam zakaz :zawstydzona/y:
Nefi - będzie dobrze i waga malucha nie jest zła :-)
I trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

reklama
hej dziewczyny,
ja tez juz po usg. mała znowu mi odmłodniała także mam wg. usg ciąże o jakieś 1,5 tygodnia młodszą, mozliwe, że słabiej się rozwija przez moje problemy z ciagłymi brakami róznych dziwnych rzeczy. niestety tez póki co ma poszerzona jedna miedniczke nerkową, ułożona jeszcze pupa w dół. waży 1391 g. wiecej się nie dowiedziałam, poniewaz u nas panie w przychodni sa mało rozmowne.
oprócz tego mam skierowanie na wszystkie moczowo-nerkowe badania dla siebie. jak nic się nie ruszy wiecej z siusaniem i ciśnienie mi podskoczy to w sobote na izbe. jesli sie poprawi to we wtorek z wynikami do pani doktor i sie zobaczy. teraz 13-tego jesli w szpitalu nie wyląduje ide jeszcze do ginekologa genetyka, pewnie dokładniej wytłumaczy mi sprawę z miedniczkami i wiekiem ciązy, tym bardziej, że u mojego męża niestety była choroba genetyczna w rodzinie związana z nerkami musze sie dowiedziec czy jedno z drugim nie jest powiązane :no:. ehh także ja czekam.:-(
no ale wiem, że póki co Natalce siusiak nie wyrósł :-D.

cieszę się, że u pozostałych dziewczyn dobre wieści, oby tak dalej.

fajnie ze dziewuszka zostala dziewuchą :-)
na pewno wszystko bedzie wporzadku!

Do góry