reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

a umnie bylo tak ze przyjechalam zbadala rozwarcie na 2 cm wiec lewatywka przygotowanie mierzenie sprawdzanie tetna dziecka i mialam trafic na sale zeby porodowki nieblokowac ale ze po lewatywie rozwarcie zrobilo sie na 4 cm wiec odrazu na porodowke tam podlaczyli pod ktg i sobie tak siedzialam pelne rozwarcie o 13:10 po 25 minutach synek juz byl zemna :D szybko poszlo bez nacinania bez golenia bez znieczulenia ale za to z wielkim stresem hehe ;) ciekawe jak to bedzie teraz

reklama
Bozienka kciukasy

mi mało jest usg,
dzieciaka czuje to dobrze
ale ostatnie 20tc połowkowe
gdzie sie nie pokazało(w 8tc niemozliwe zeby poznac),
wiec niedostyt
bo płci nie znam.
gdybym miała pewnosc kto tam mieszka to bym tak bardzo za usg nie teskniła .

a na porodowce to bedzie sie działo
bardzo miło wspominam połozna Pania Marie
była bardzo pomocna, jak taka "ciemna" i wystachana no ale sie jej dyzur skonczył
i zaczeło sie "niemiło"
tzn ja lezałam goła a "ciało" patrzyło
..............

kindzia hahahaha no to ladnie mnie tak bardzo niebolalo najgorsze to byly te skurcze przed partymi zaraz wtedy to myslalam ze zabije wszystkich a oprocz tego niespalam cala noc bo wzielo mnie juz o 22 wiec cala noc z glowy i o 4 rano pojechalam bo sie wystraszylam krwi ale to norma hehe (teraz to wiem )

napewno bede miala musza kontrolowac serduszko malej wiec i usg zrobia a pozatym musza sprawdzic te wody moje nieszczesne dam znac co i jak :) mam nadzieje ze bedzie dobrze wsyztsko :)

Bozienka powodzenia na wizycie :-)

Co do USG moglabym patrzeć na mojego malucha non stop na monitorze, ale jakoś nie płaczę,że nie mam USG co wizytę
Staram się jednak co wizytę poprosić panią dr,żeby chociaż na minutkę serduszko pokazała ( wizyty mam co 5-6 tyg, gdybym miałam wizyty co 2 tyg to bym o to nie prosiła na pewno )
Teraz USG mam między 9 a 15 stycznia i to chyba będzie już ostatnie USG przez porodem
Swoją drogą zastanawiam się czy to ostatnie USG nie powinno być bliżej 32 tyg?

reklama
Do góry