gagucha85
Fanka BB :)
Witajcie, sto lat mnie tu nie było
nie sposób ogarnąć wszystko. Ale tak jak czytam to u większości z nas wszystko ok, poważniejszych kłopotów brak i to jest najważniejsze! Cukrzycą się nie martwcie, to chyba jedno z tych "niedogodności" ciążowych, które naprawdę często dopadają ciężarne... Jeśli chodzi o niezgodność krwi, to z tego co wiem, przy pierwszej ciąży zagrożenie jest absolutnie minimalne. Ja mam rh-, mąż rh+... po porodzie powinnam dostać odpowiedni zastrzyk by kolejna ciąża nie była zagrożona.
Co do wizyt, ja od zawsze do ginekologa chodzę prywatnie i od lat do tego samego,oczywiście przy każdej wizycie mam USG. Jednak do prywatnego gabinetu chodzę co 2 miesiące a w między czasie umawiam się z moim lekarzem w szpitalu, gdzie robi mi naprawdę szczegółowe badanie na super sprzęcie, całkiem za darmo. W poniedziałek mam kolejną wizytę
Ciekawe ile waży mój Aniołek... W 23/24 tyg ważył już 600 gram! Trzymam kciuki za kolejne udane wizyty... aż się wierzyć nie chce jak ten czas zasuwa...pewnie za dwa miesiące pierwsze marcówki zaczną się rozpakowywać! niezle...:-)
Co do wizyt, ja od zawsze do ginekologa chodzę prywatnie i od lat do tego samego,oczywiście przy każdej wizycie mam USG. Jednak do prywatnego gabinetu chodzę co 2 miesiące a w między czasie umawiam się z moim lekarzem w szpitalu, gdzie robi mi naprawdę szczegółowe badanie na super sprzęcie, całkiem za darmo. W poniedziałek mam kolejną wizytę