reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

reklama
K&M widzę że mniej więcej jesteśmy w tym samym tyg ciązy :) ja byłam 11 lipca na usg, ale to była przypadkowa wizyta, byłam u nowgo gina i dlatego i pani dr mówiła mi ze własnie działo sie cos w jajnikach i ze jak nie dostane okresu to mam testowac i własnie teraz w ciąży jestem :) a pierwsze usg mam dopiero 16-sierpnia juz sie doczekać nie moge, jeszcze tyle czasu :)

a ja byłam na pierwszej wizycie w pon i wrocilam z niej zawiedziona... bo myslam ze bedzie jakos inaczej a tu nic, badanie chwila moment i okazalo sie ze jeszcze nic tam nie widac wiec dostalam skierowanie na beta HCG i tyle... ide na kolejna wizyte jutro, ale juz do innego lekarza, myslalam ze skoro nie widac a to juz leca tygodnie to da mi skierowanie na usg a tu nic... wiec ide do innej placowki z ta beta juz pojde i mam nadzieje ze dowiem sie chociaz na kiedy mam termin itd... zawiodlam sie troche no ale jutro kolejna wizyta wiec mam nadzieje jutro napisze cos pozytynwego :)

Ja na pierwszej wizycie tez jedynie pęcherzyk zobaczyłam - za wcześnie było żeby zobaczyć coś więcej i stwierdzic nawet czy to na pewno ciąża - ale ginek inaczej mnie potraktował - załozył, że ciąża jest, bo test wyszedl pozytywnie, no i kolejną wizyte zalecił za miesiąc, bo wcześniej nie było sensu - kropka musi urosnąc do fasolki ;) dopytałam się nieco i jedyne co mógł gon powiedziec, że był to max 3 tydzień od zapłodnienia. No i teraz sobie czekam do kolejnej wizyty ;)

moja rada dla ciężarówek po raz pierwszy - pytajcie o wszystko, nawet o to co się wydaje wg was nieistotne - lekarze sami z siebie rzadko mówią coś więcej - a dzieki ptaniom Wy będziecie lepiej poinformowane

miska271 gratuluję :tak: mam nadzieję, że w piątek zobaczę podobny obrazek ;-)

na pewno zobaczysz

miska ile mialo zwrostu dziecko crl??
dzidzia śliczna ;-)

13 mm według om 7 t 6d według usg 7 t 4 dni więc mała różnica

miska gratulacje dzidzius sliczny :) zycze duzo duzo zdrowka :) kiedy kolejna wizyta ?? moja to sie zmieni strasznie wizyta byla w 6 tc a teraz bedzie w 11 urosnie jak niewiem i bedzie juuz przypominac malutkiego czlowieczka :) niemoe sie doczekac

oj to będzie widoczna różnica będzie
następna wizyta za 3 tygodnie będzie to 10 t i 6 d ciąży

a ja byłam na pierwszej wizycie w pon i wrocilam z niej zawiedziona... bo myslam ze bedzie jakos inaczej a tu nic, badanie chwila moment i okazalo sie ze jeszcze nic tam nie widac wiec dostalam skierowanie na beta HCG i tyle... ide na kolejna wizyte jutro, ale juz do innego lekarza, myslalam ze skoro nie widac a to juz leca tygodnie to da mi skierowanie na usg a tu nic... wiec ide do innej placowki z ta beta juz pojde i mam nadzieje ze dowiem sie chociaz na kiedy mam termin itd... zawiodlam sie troche no ale jutro kolejna wizyta wiec mam nadzieje jutro napisze cos pozytynwego :)

może ciąża młodsza jest i dlatego nic nie widać,czekamy na wieści

Ja na pierwszej wizycie tez jedynie pęcherzyk zobaczyłam - za wcześnie było żeby zobaczyć coś więcej i stwierdzic nawet czy to na pewno ciąża - ale ginek inaczej mnie potraktował - załozył, że ciąża jest, bo test wyszedl pozytywnie, no i kolejną wizyte zalecił za miesiąc, bo wcześniej nie było sensu - kropka musi urosnąc do fasolki ;) dopytałam się nieco i jedyne co mógł gon powiedziec, że był to max 3 tydzień od zapłodnienia. No i teraz sobie czekam do kolejnej wizyty ;)

moja rada dla ciężarówek po raz pierwszy - pytajcie o wszystko, nawet o to co się wydaje wg was nieistotne - lekarze sami z siebie rzadko mówią coś więcej - a dzieki ptaniom Wy będziecie lepiej poinformowane

to prawda jak to mówią kto pyta nie błądzi i każda ma prawo do ich zadawania,czasami naprawdę trzeba troszkę wyciągnąć od gina bo sam nie powie

dziekuje :-)ale krewetka ma wieksza dzidzie :-) dzisiaj byla u ginka tylko niema jak wejsc na NECIKA bo na dzialeczce jest :-) ale mowila mi przez telefon :-)

reklama
Atan, super maluch! Tam na zdjęciu masz napisane 9tyg, a w suwaczku 10t1d. Liczysz od ostatniej @? Ja ustawiłam suwak wg. usg.

Do góry