pinula30
Fanka BB :)
witam ja biore tabletki witaminki
Pharmaton Matruelle, kapsułki miękkie, 30 szt
teraz od ginka na nfz a jak poszlam do medi kazal mi kupic te
Femibion Natal 1 witaminy dla kobiet w ciąży - Feminatal 30tabl jeszcze nie kupilam 40zl a do tego jakies kwasy omega paczka 58 zl 30 sztuk wiec tym bardziej nie kupilam ;-/ przejde sie w srode moze do tego na nfz znowu i da mi za darmo próbki tych witamin co teraz biore ;-) a od nowego miesiaca je kupie ;-)
Atan Feminatal nazywa się teraz Femibion Natal 1 albo 2.
Femibion natal 1 to 30 sztuk witamin, (ok 35 zł) a w Femibion Natal 2 Jest 30 sztuk witamin + 30 kapsułek DHA (ok 50 zł)
Witaminy Femibion są o tyle dobre, że zawierają poza kwasem foliowym metafolany. czyli lepszą i lepiej wchłanialną formę kwasu foliowego tak prostym językiem. Nie wiele z nas o tym wie ale ponad 80 % kobiet cierpi na aburzenie wchłaniania czystego kwasu foliowego. czyli z tej dawki O,4 mg jaką ma np folik mało co się wchłania do naszego organizmu. Zamiast badac u każdej z nas jak jest z wchłanianiem kwasu foliowego lepiej zainwestowac w droższe witaminki, to tam dzięki metafolianom kwas foliowy lepiej się wchłania. Podobny przykład to np magnez z wit b6. Nie kupuje się takiego zestawu, bo wit b6 ma jakis zbawienny wpływ na nasz organizm razem z magnezem, ale po prostu witamina b6 powoduje że ten magnez który jemy lepiej się wchłania.
To taka mała dygresja farmaceuty