reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
a ja dziś na usg jamy brzusznej znów pooglądałam malucha z panią doktor:) oczywiście twarzyczki nie pokazał, ale jajkami świecił jak talala:);) w każdym razie zaintrygowała mnie stopa....ma 4 cm dł... czy to możliwe??:) czy wkradł się jakiś pomiarowy błąd?
może faktycznie ma takiej dlugości stópki:sorry2: chociaż szczerze powiedzawszy trudno mi coś na ten temat powiedziec bo mi lekarz nigdy takich pomiarów dzieciolka nie robił:dry:
aluśka gratuluję wizyty.Dobre wieści niesiesz, oby wszystkie takie były. ;-)
dzięki za gratulacje:-)
Olcia gratki, wspaniałe wieści :)))

No ciekawe ile z nas rozpakuje się jednak w listopadzie ;)
ja po 22.11 mogę już rodzić:-p bo jeden skorpion w domu mi wystarczy;-)
Analiza to moje drugie imię ;) Ale już pomału odpuszczam. Wczoraj miałam taki humor, że mogłam się poryczeć w każdej sekundzie. Dziś jeszcze ani jednego skurczu. Trochę boli krocze cały czas, ale staram się nie ruszać i tego nie czuję. Czyli BĘDZIE DOBRZE. Ale chyba narzucę sobie maksymalne ograniczenia (wolę przegiąć w tą stronę) i na wesele za 1,5 tyg. nie pojadę. 160 km w jedną stronę to niemało... Nie chciałabym potem sobie pluć w brodę.
oj taki kawal drogi to nie warto sie forsować:no:
Myśl pozytywnie:tak::tak:
nie mamolka, z szyjki - potwierdził to ginekolog na ip. zresztą sama czułam jak mi się to wylało...bleeeee

A wiecie w ogóle jakie jaja:) pojechałam dziś do szpitala odebrać wyniki morfologi, układ krzepnięcia i takie takie tam...i mi uprzejme panie pozwolły tylko te wyniki przepisać:// słabo? więc siedziałam i przepisywałam wyniki morfologii na karteczkę 5cm na 5 cm...az mi wstyd było iść do tego hematologa z tymi "przepisanymi" wynikami, no ale cóż miałam zrobić? śmiała się ta doktorka tylko, ale nie robiła problemów w sumie...
dobrze że doktorka nie robiła problemów że na małej karteczce jej wyniki badań przyniosłaś:tak::tak:
Olcia100 super że wizytę udaną miałaś:tak::tak:a córcia hmm bardzo dorodna:tak:
Dziewczyny- jak idziecie na OGTT to weźcie ze sobą cytrynę - łatwiej wypić i nie zwrócić:-D Ja też jeszcze nie zrobiłam - tak odwlekam, a czas mija:sorry2:
też wziełam sobie cytrynkę i duzo lepiej mi się tę glukozę wypiło niż jak robilam to badanie z Amandą w brzuszku:tak::tak:

Aluśka według mnie to stópka może mieć już 4 cm. Jakiś czas temu przyuważyłam jak mi dziecię moje wypchnęło właśnie tą częścią ciała brzuch i sądząc po górce stópka mogła mieć takie rozmiary.

Cześ Dziewczyny,
wczoraj byłam na usg, widok jak zawsze wspaniały! Piotruś ma ok 30 cm, waży 60 dkg, caluśki zdrowy i uśmiechnięty, a oto dowód :-)

Załączniki

• Zdjęcie0013.jpg
    Zdjęcie0013.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 35
a ja dziś na usg jamy brzusznej znów pooglądałam malucha z panią doktor:) oczywiście twarzyczki nie pokazał, ale jajkami świecił jak talala:);) w każdym razie zaintrygowała mnie stopa....ma 4 cm dł... czy to możliwe??:) czy wkradł się jakiś pomiarowy błąd?

jest to mozliwe ja miałam 3 tyg temu usg i wtedy moj maluszek miał stopke 3,8 cm

aluśka super wieści!!! Dobrze, że cukier w normie. Ja też strasznie się bałam tego badania. Moja kuzynka miała cukrzycę ciążową, która już jej została... Całe szczęście miałam cukier po 75g tylko 92!

ewwe w życiu bym nie pomyślała, że maja już takie stópki:-D Super! Kiedyś CRL wynosiło 4 cm, a teraz tylko stópka!

kejcikm faktycznie rozbawiło go to badanie. Super ujęcie.

hehe kejcikm:) ależ rozbrająjący uśmiech :D:D normalnie suuuuper:D

no a co do tej stopy to ja byłam w szoku hehe i lekarka powiedziała że po porodzie pewnie jeszcze szoku przysporzą mi sine jajka:D

reklama
Do góry