reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

I0000001.jpgI0000014.jpgI0000005.jpg
teraz mam troche czasu to wkleje zdjecia mojego synusia z 4d fakt troche juz mineło bo prawie 3 tygodnie no ale ....

reklama
Miałam dziś wizytę. Wszystko ok, dziecko rośnie jak na drożdżach. Zastanawiam się tylko kto je urodzi, bo podobno waży już ok. 1 kg! Co będzie do grudnia?! Mam nadzieję, że ten aparat zawyża i to "około" oznacza 800g. Mój przyrost wagi lekarzowi się podoba, mi mniej, bo kolejny kg do przodu. Chociaż z drugiej strony, jeśli dziecko rzeczywiście już tyle waży, to zrozumiałabym skąd ten większy przyrost się wziął;)

hehe agbar:) spokojnie - aparaty się mylą ale chyba jest +/- 100 gram więc może mieć 900 ale też 1100 hehe:D dasz radę:D w każdym bądź razie to super że wszystko w porządku - to najważniejsze:)

a ja dziś na usg jamy brzusznej znów pooglądałam malucha z panią doktor:) oczywiście twarzyczki nie pokazał, ale jajkami świecił jak talala:);) w każdym razie zaintrygowała mnie stopa....ma 4 cm dł... czy to możliwe??:) czy wkradł się jakiś pomiarowy błąd?

w ogóle wątrobe mam prawie pod gardłem....zresztą wszystkie ją teraz tam mamy:D a dokładniej za piersią.... :) nie źle się porozchodziło wszystko:)

Miałam dziś wizytę o 17.30 ale bez usg:rofl2: wyniki powiedział ze są bardzo dobre i glukozą tez nie musze sie martwić bo przy 75g norma jest do 140 a ja miałam 113 a na tej kartce norma była do 110 i sie obawiałam że to poczatek cukrzycy ale tak to sie sie mieszczę bez problemu:biggrin2: szyjka długa zamknięta bez oznak przedwczesnego porodu:tak: na nogach brak obrzęku i żylaków a waga już 10kg na plusie wskazuje:szok: tak się fajnie zlożyło że w kolejce do lekarza czekałam z kumpelą która ma termin na 12 stycznia:tak: i dziś poznała pleć dzięciołka:-) na kolejną wizytę tez jesteśmy razem umówione :-p tzn ona wchodzi po mnie:rofl2:

reklama
Do góry