reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

No ja też po wizycie... uffff
Wszystko OK, szyjka długa zamknięta, macica miękka, tylko ciśnienie wysokie :-(
Maleństwo waży 520g, a wszystkie pomiary wskazują na 22tc, czyli norma. Na razie ułożone jest pośladkowo i miało zaciśnięte nóżki, ale udało nam się podglądnąć od dołu i nie widać było worka mosznowego, więc na 70% dziewczynka!

Serduszko bije równo, tętno 146, wszystkie narządy prawidłowe, kręgosłup bez rozszczepu:-)

Czyli poza tym moim nieszczęsnym ciśnieniem super, mój Ł miał łzy w oczach jak zobaczył małe stópki, ale widok...
Na następną wizytę mam zrobić badania i przyswajanie glukozy i wizyta u okulisty (czy mogę rodzić naturalnie). No i teraz do 24 września muszę czekać :-(

Ostatnia edycja:
reklama
o kurcze bedą sine? nie wiedziałam

I spuchnięte ;) Obejrzyj sobie zdjęcia noworodków :) Dziewczynki z kolei mogą mieć lekko nabrzmiałe piersi i nawet może im z nich wypływać coś przypominającego mleko. Hormony szaleją - to wszystko ich wina. Przynajmniej w teorii, bo na żywo jeszcze żadnego noworodka nie widziałam :) Te w filmach mają zazwyczaj kilka miesięcy ;)

I spuchnięte ;) Obejrzyj sobie zdjęcia noworodków :) Dziewczynki z kolei mogą mieć lekko nabrzmiałe piersi i nawet może im z nich wypływać coś przypominającego mleko. Hormony szaleją - to wszystko ich wina. Przynajmniej w teorii, bo na żywo jeszcze żadnego noworodka nie widziałam :) Te w filmach mają zazwyczaj kilka miesięcy ;)
Jak urodziłam Hanię, pierwsze moje skojarzenie: "Mam chłopca". Wargi były sine i bardzo spuchnięte i przypominały własnie jajeczka. A w ciągu kilku pierwszych tygodni musiałam smarować altacetem guzki na sutkach Hani, bo moje hormony do niej przeszły.

Juhuuu! Tydzień leżenia i szyja doszła do siebie. Mogę nawet wrócić do pracy, no i co najważniejsze w końcu wyruszyć na podbój sklepów! Tylko leki zostaja ze mna na dłużej...

hejcz no to super wieści:) tylko nie przesadź z tym bieganiem po sklepach i z pracą!!:) a swoją drogą to czemu nie jesteś już na L4?? nie wolałabyś po odpoczywać mimo wszystko w domciu?

hejcz super wieści! Popieram Ewwe. Nie przesadź z bieganiem po sklepach i zastanów się nad zwolnieniem. Przecież nikt nie da Ci gwarancji, że sytuacja się nie powtórzy, a na tym etapie trzeba bardzo uważać.

reklama
Super uśmiech. To zdjęcie powinnaś powiększyć i w ramki włożyć.

Na pewno tak zrobię :) Znajomi uznali, że mój synek już na tym etapie to kopia mojego mężusia, a ta uśmiechnięta buźka to potwierdza :-D

Chcemy z mężem jeszcze raz pójść na usg 4D ale jak Piotruś jeszcze trochę podrośnie, ciekawa jestem jak się będzie zmieniał. To taki cud, że z małej kropeczki ( pierwsze usg miałam w 5 tc) wyrósł mój śliczny S Y N E K :happy:

Do góry