reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
a ja dziś na usg jamy brzusznej znów pooglądałam malucha z panią doktor:) oczywiście twarzyczki nie pokazał, ale jajkami świecił jak talala:);) w każdym razie zaintrygowała mnie stopa....ma 4 cm dł... czy to możliwe??:) czy wkradł się jakiś pomiarowy błąd?
może faktycznie ma takiej dlugości stópki:sorry2: chociaż szczerze powiedzawszy trudno mi coś na ten temat powiedziec bo mi lekarz nigdy takich pomiarów dzieciolka nie robił:dry:
aluśka gratuluję wizyty.Dobre wieści niesiesz, oby wszystkie takie były. ;-)
dzięki za gratulacje:-)
Olcia gratki, wspaniałe wieści :)))

No ciekawe ile z nas rozpakuje się jednak w listopadzie ;)
ja po 22.11 mogę już rodzić:-p bo jeden skorpion w domu mi wystarczy;-)
Analiza to moje drugie imię ;) Ale już pomału odpuszczam. Wczoraj miałam taki humor, że mogłam się poryczeć w każdej sekundzie. Dziś jeszcze ani jednego skurczu. Trochę boli krocze cały czas, ale staram się nie ruszać i tego nie czuję. Czyli BĘDZIE DOBRZE. Ale chyba narzucę sobie maksymalne ograniczenia (wolę przegiąć w tą stronę) i na wesele za 1,5 tyg. nie pojadę. 160 km w jedną stronę to niemało... Nie chciałabym potem sobie pluć w brodę.
oj taki kawal drogi to nie warto sie forsować:no:
Myśl pozytywnie:tak::tak:
nie mamolka, z szyjki - potwierdził to ginekolog na ip. zresztą sama czułam jak mi się to wylało...bleeeee

A wiecie w ogóle jakie jaja:) pojechałam dziś do szpitala odebrać wyniki morfologi, układ krzepnięcia i takie takie tam...i mi uprzejme panie pozwolły tylko te wyniki przepisać:// słabo? więc siedziałam i przepisywałam wyniki morfologii na karteczkę 5cm na 5 cm...az mi wstyd było iść do tego hematologa z tymi "przepisanymi" wynikami, no ale cóż miałam zrobić? śmiała się ta doktorka tylko, ale nie robiła problemów w sumie...
dobrze że doktorka nie robiła problemów że na małej karteczce jej wyniki badań przyniosłaś:tak::tak:
Olcia100 super że wizytę udaną miałaś:tak::tak:a córcia hmm bardzo dorodna:tak:
Dziewczyny- jak idziecie na OGTT to weźcie ze sobą cytrynę - łatwiej wypić i nie zwrócić:-D Ja też jeszcze nie zrobiłam - tak odwlekam, a czas mija:sorry2:
też wziełam sobie cytrynkę i duzo lepiej mi się tę glukozę wypiło niż jak robilam to badanie z Amandą w brzuszku:tak::tak:

Aluśka według mnie to stópka może mieć już 4 cm. Jakiś czas temu przyuważyłam jak mi dziecię moje wypchnęło właśnie tą częścią ciała brzuch i sądząc po górce stópka mogła mieć takie rozmiary.

Cześ Dziewczyny,
wczoraj byłam na usg, widok jak zawsze wspaniały! Piotruś ma ok 30 cm, waży 60 dkg, caluśki zdrowy i uśmiechnięty, a oto dowód :-)

Załączniki

• Zdjęcie0013.jpg
    Zdjęcie0013.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 38
a ja dziś na usg jamy brzusznej znów pooglądałam malucha z panią doktor:) oczywiście twarzyczki nie pokazał, ale jajkami świecił jak talala:);) w każdym razie zaintrygowała mnie stopa....ma 4 cm dł... czy to możliwe??:) czy wkradł się jakiś pomiarowy błąd?

jest to mozliwe ja miałam 3 tyg temu usg i wtedy moj maluszek miał stopke 3,8 cm

aluśka super wieści!!! Dobrze, że cukier w normie. Ja też strasznie się bałam tego badania. Moja kuzynka miała cukrzycę ciążową, która już jej została... Całe szczęście miałam cukier po 75g tylko 92!

ewwe w życiu bym nie pomyślała, że maja już takie stópki:-D Super! Kiedyś CRL wynosiło 4 cm, a teraz tylko stópka!

kejcikm faktycznie rozbawiło go to badanie. Super ujęcie.

hehe kejcikm:) ależ rozbrająjący uśmiech :D:D normalnie suuuuper:D

no a co do tej stopy to ja byłam w szoku hehe i lekarka powiedziała że po porodzie pewnie jeszcze szoku przysporzą mi sine jajka:D

reklama
Do góry