reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
joamar ale czaaad:-D taka mikrusia istotka, no cud po prostuuu:-p napisz cos więcej jeszcze, ile dzidzia mierzy itp, widziałas jak się rusza?
A gin nie wypatrzył nic między nogami jak tak pieknie nóżki rozkładała?:-D wiem wiem to za szybko ale niektórzy snuja już przypuszczenia:-)

wszystkie szczegóły opisałam w wątku o wizytach, żeby było właściwie. Dzidzia ma 2,7 cm, serduszko bije 170, między nóżkami niestety nic jeszcze się nie pojawiło

joamar ogromnie się cieszę z tak dobrych nowin ! :-) Co do terminu to maleństwo i tak sie urodzi jak jemu będzie pasowało więc lepiej się nie przywiązywać do żadnych terminów ;-)

no to ja wklejam też moją Dzidzię w 7 tyg (usg 05.05.2010) :tak:
Dzidzia 7 tydz.jpg

To ode mnie kilka informacji po usg :)

Usg miałam robione przez brzuch ( lekarz powiedział, że zaczniemy przez brzuch, a jak będzie kiepsko widać to dowcipnie- ale nie trzeba było )

I tak termin mi skoczył z 12.12. na 6.12 :) Heheh może mikołajek będzie :)
wg OM był 10t6d wg usg 11t3d więc wielkich odchyleń nie ma.
CRL-4,7 cm
nt- 1,4 mm
Fhr miarowe, 164 uderzeń na min.
NB widoczne
szyjka 45 mm

I tak cudownie ruszał nóżkami i machał rączką, a drugą przysłaniał buzię ...sweeeeet :)

reklama
Do góry