reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Mamolka gratuluje zdrowej dzidzi:-)

Ja również miałam dziś badanie i też mam nt=1,4 (przy crl=6,1 cm) a ryzyko mnie obliczył na 1/10000.
Wziął pod uwagę kilka parametrów, m. in. nt, kośc nosową i wiek (dla mojego wieku - 30 lat - ryzyko populacyjne zespołu Downa wynosi ok. 1/800!).

reklama
Cristalrose! No to gratulacje! No z tym wiekiem to już nie przesadzajmy - 30 lat to super czas na dziecko.
No i jaki bąbelek już duży! super! SPOJRZAŁAM na zdjęcia- cudowne- no i ten chłopaczek jest rewelacyjny :)

no to jestem po wczorajszej wizycie :)

w sumie wczoraj chyba same dobre wiesci :) i oby tak zostalo.
z jednych zlych to nabawilam sie zapalenia pecherza nie wiem skad jak i gdzie bo ... nie wiem wlasciwie i nigdy nie mialam ale zawsze musi byc ten pierwszy raz. dostalam antybiotyk jednorazowy jak on nie pomoze to bede musiala sie dluzej poleczyc. w poniedzialek lub we wtorek ide powtorzyc badanie i bedzie wszystko jasne. oby pomogl za pierwszym razem :)

a dzidzior mial wczoraj 9,2 tc wiec w sumie po srodku jednego i drugiego suwaczka haha :) ale odnosnie wielkosci jak to jest to gin mi wszystko super wyjasnil i podobnie jak wy wiec juz sie nie zamierzam tym martwic i interesowac :0)
i w tydzien urosl 1 cm !!!! :D super !!! i ma 2,5 cm kochany moj :) no i jak maz zobaczyl tylko na usg ze wyma****e raczkami nozkami tzn uslyszal ze gin tak do mnie mowi to jak nie wtargnal do drugiej czesci usg zeby zobaczyc to sie az poplakalam jak sie cieszyl i patrzyl :) na poczatku cisza i cisza a ja czekalam oczywiscie na to :serduszko bije. a on od razu no jak siepieknie rusza :D ma juz piekne raczki i nozki i glowke i brzuszek super wygladal :) i juz nie jest krewetkiem :)

co do glowki co mnie najbardziej martwilo to powiedzialam mu co mi tamten lekarz powiedzial jak mnie nastraszyl to sie popatrzyl i usmiechnal. tak go poogladal i mowi : i czym sie pani martwi. ja tu nic niepokojacego nie widze z reszta jak lekarz mogl ocenic cos na tak wczesnym etapie. niech pani si enie martwi spokojnie sobie zyje do usg polowkowego bo to w sumie jest najwazniejsze badanie bo tam wszystko wychodzi najbardziej. ale ze u pani tamta dzidziabyla zupelnie zdrowa wiec jbym byl spokojny do konca ciazy :) rozumiemy sie ?? tak mi powiedzial :) no i takbede myslala troche o tej glowce ale napewno ochrzanie profesorka no a tak w sumie ok jest tylko ten pecherz glupi aaaggrrr

Tak poprzyglądałam się ślicznym zdjęciam Olci i Cristalrose więc i ja pogrzebałam w starych zdjęciach... i proszę państwa.. tak wyglądał mój synek pod koniec 13 tyg- ówczesne 7,5 cm szczęścia właśnie bawi się obok mnie :) Zdjęcie0032.jpg
siedzi sobie taki bąbelek w dziupli :)

Teraz już takich zdjęć już nie będę miała- szkoda :(
Zdjęcie z wczorajszego usg wrzucę jak tylko znajdę kabelek do telefonu.

noooo!!!:) missiiss co tam pęcherz - wyleczysz go za pierwszym razem zobaczysz:D Dobrze ze z dzidziusiem wszystko jak należy:)ahh Gratulacje! Bardzo się cieszę. pytałaś gina o plamienia?

ewwe dzieki za wiadomosc na priv dpiero przeczytalam ;)
cod o plamien to uznal to ze to z tego pecherza od zapalenia ciezko mi bylo tylko wyjasnic mu kolor :p i tlumaczylam od wyblaklego lososiowegopozniej zmienilam na piaskowy ale nie taki piaske mokry na plazy tylko taki suchy bardzo wybrakly, taka wyblakla brazowa bardzo wyblakla haha az w koncu powiedzial to moze zobaczymy ?? haha :D no i oczywiscie skleroza moja nie zna granic i zapomnialam wziac zaswiadczenie do szkoly :/ jaki ze mnie glupek masakra a mialam to jak najszybciej zalatwic dechy... chyba dopiero 2 czerwca wezme mam nadzieje z emi przyjma wtedy ale poiwem ze mieszkam nie w opolu i ciezko mi bylo przyjechac o :)

missiiss nie ma sprawy:)

Powiedzcie mi kochane czy jak dzis mam na suwaczku 10 tydz 6 dzien to jutro bede miała 10 tydzien 7 dzień czy 11 tydzień?? oczywiście znów chce przyśpieszać :D

reklama
Do góry