reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

no za granica to tylko 3 usg chyba nie ?? masakra jakas ja bym ocipiala :szok: jak ja dzisiaj ide na moje 5 czy 6 jej juz nie pamietam juz nie licze :/ dobrze ze nie jest usg szkodliwe ale ja prze zpoprzednia ciaze i przez czytaniu ulotek o clo jestem tak nerwowa ze szok i chyba bym nie dala rady pojsc do gina tlko na badanie na samolocie i do domu bo jego zapewnienia wtedy ze wsio jest ok nijak by mi nie pomogly. a dzisiaj musze sprawdzic i jego glowke i wzrost i czy wsio jest ok :) bo jak nie pojde to sie ze..am do czerwca ;)

reklama
Ja właśnie uważam, że jeżeli mamy możliwość rozwiać wątpliwości idąc na usg to po prostu, powinnyśmy z tego korzystać bo nie zamartwiająca się mamusia ma na dzidzię o wiele lepszy wpływ niż ta z nabitą głową. Ja byłam już "kilka" razy na usg, i będę chodziła jeżeli będę odczuwała psychiczną potrzebę:)

szkoda tylko ze nie wszystkie mamy taką możliwość, ze w innych krajach ciężko z tymi wizytami jest.Ja osobiście chyba bym oszalała z niepokoju.

Ja też dość często chodze na usg byłam już na 4 a za tydzień kolejne, tak często lekarz robi usg ze względu na tem wolno rosnący pęcherzyk.

ja mam czwarte za dwa tygodnie:)

moja mama opowiadała że jak lekarz słuchał tętna płodu to przystawiał taką trąbkę do brzucha:-D
nieźle to musiało wyglądać

dobrze że mamy nasze kochane ultrasonografy:tak:

No u mojej mamy dowiedzieli się, że jest w ciąży bliźniaczek jak przyszło rodzić a na wizytach ginekolog sie na nią darł żeby "nie żarła tyle kluchów bo bardzo tyje" a przecież sprawdzali tętno płodu i słyszeli tylko jedno? Niestety dowiedzieli się za późno i jedno dziecko zmarło. A mogłam mieć dwóch braci... Dlatego ja będę robic przy każdej okazji USG:p Inaczej oszaleje ;)

Jak napisałam w wątku głównym wizyta była bardzo udana. Lekarz okazał się świetny, więc zmieniam prowadzącego bo u niego wizyty za darmo i badania również.
według usg wyszło, że to 9w4d termin na 19.12.2010 czyli 4 dni starszy niż OM
Mój bobasek: długość 2,70 cm:-):-):-):-) przeogromny:-):-)
serduszko bije 170 dudniło ślicznie:-)
poza tym 1 główka 2 rączki 2 nóżki:tak: pomiędzy nóżkami nie wiadomo, ale jak lekarz powiedział, jak się dowiedział że mąż chce synka, Z OCZU WIDAĆ ŻE CHŁOPAK:-D:-D:-D.

joamar
to już kawał bobasa!!!
moja mama urodziła się 19 grudnia, więc powiem Tobie, że urodzeni tego dnia to ludzie, którzy dobrze radzą sobie w życiu i mają silne charaktery - patrząc na moją rodzicielkę:-)

reklama
dzidzia.jpg Moja dzidzia od przodu w całej okazałości:-)

Do góry