reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Wiolcia - lekarz liczy skonczone tygodnie i tak tez wpisuje w karte ciazy. ale jakbys chciala poczytac co sie dzieje w danym tygodniu z dzidzia, to musisz patrzec na ten dopiero rozpoczety tydzien. czyli jak zaczynamy ciaze i jestesmy w 0 tc 2 dc, to patrzymy na 1 tc.
mnie by takie cos nawet pasowało ;) Ale mój lekarz jednak liczy inaczej ... ale z drugiej strony Zgryzek i tak jest większy niz powinien :)))
Ewwe a od kiedy liczyć 2 trymestr?? bo z tego co wiem to powinno się liczyć od 14 tygodnia.
Antylopka chyba żadna kobieta nie wie o ciąży już w 1 tygodniu więc jakoś mnie nie zastanawia jak to się liczy na samym początku;-). Ja dowiedziałam się o ciąży w 6 tygodniu i 5 dniu i na necie czytałam o 6 tygodniu...

Ostatnia edycja:
reklama
nie wiem wiolcia:) ja chyba zacznę już liczyć od 12 tygodnia heh - taka jestem zniecierpliwiona, ale tak naprawde to od 14, czyli tak jak mówią dziewczyny to będzie już chyba 13 tydzień i 1 dzień....

Ooo to by się zgadzało z moim suwaczkiem wg USG :tak: więc jeszcze tydzień poczekamy z Ogryzkiem i wejdziemy w magiczny 14 tydzień. Mnie takie liczenie baaardzo odpowiada ;-)
Ewwe to tobie tez już niewiele pozostało :tak:

Czesc dziewzyny:)

Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej i lekarz powiedział ze najgorsze za mną:) Teraz jestem w 12 tygodniu i dzidzia rozwija się prawidłowo. Pogorszyły mi się tylko wyniki badań i dodatałam prenatal compex. W środe mam usg prenatalne/genetyczne. Mam nadzieje, że wszystko będzie ok.

cerutis trzymamy kciuki ;) i zapraszamy na watek glowny

ja mam dziisaj u maluszka niezapowiedziana wczesniej wizyte ... mam nadzieje ze nei za duzo tych usg i mu nei zaszkodzi. wiec te prosze o kciuki po przedwczorajszych moich ekscesach zoladkowo jelitowych bbrrr no i o jego rozmiary bo tego najbardziej ie obawiam no i standard czy serduszko dalej pieknie bije ... jednak to clo to mi bardziej w glowie namieszalo niz pewnie to wszystko jest tego warte bbrr

jestem zszokowana iloscia waszych usg:szok: kurcze wyslala mi sie linijka jedna, wiec jestem zszokowana bo ja mialam dopiero 2 a nastepne 9 lipca nie mam prenatalnego, ani takich tam:szok: musze dzis zadzwonic do mojego Polskiego Ginka niech mnie pocieszy:-D

salomii ja miałam trzy, w tym genetyczne/przesiewowe...nie wiem, czy to dużo, ale przynajmniej jestem spokojna.
lepiej chyba z dwojga złego dla dziecka jak mamusia się nie denerwuje. Nie stwierdzono szkodliwego wpływu usg na brzdąca:happy2:.

mi nie chodzi o wplyw Usg na dzidzie ale o to ze nikt tu mi nie da skierowania wczesniej i tak ze wzgledu na wczesniejsza stracona ciaze mialam o jedno wiecej niz tu uwazaja :/

reklama
Do góry