reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Witam, ja już po wizycie. Właściwie mam mieszane uczucia ale o tym zaraz.
U maluszka wszystko dobrze, macha radośnie rączkami i nóżkami, widać już szyjkę a nawet usta, nosek i oczka:-) Oczywiście na zdjęciach już nie jest to samo co na USG. maluszek ma ponad 5 cm :-) I tak jak pisałam w wątku o zdjęciach USG - lekarz widział dziewczynkę ale sam stwierdził, że dopiero można potwierdzić na późniejszych badaniach.
A teraz niestety zła wiadomość - u mnie nie najlepiej. Mam podejrzenie o wadę serca, która teraz się uaktywniła. W czwartek mam wizytę u kardiologa i zobaczymy co będzie. Wiadomo, że temperatura ciała wzrasta w ciąży i tętno się podnosi ale ja miewam tętno 120-130 a to dużo za dużo. Dlatego też zemdlałam :-( To niestety druga taka diagnoza w ciągu tygodnia. Boję się, bo to nie bagatela...
niestety jeszcze nie mogę brać leków więc od poniedziałku L4 i nic mi kompletnie nie wolno robić...
Wiolcia cieszę się ze z maleństwem wszystko dobrze:-) szkoda tylko że u Ciebie nie za ciekawie ze zdrówkiem:-( trzymam kciuki za czwartkową wizytę u kardiologa i za dobre wyniki:sorry2:

A oto sesja mojego maleństwa z dnia dzisiejszego:

A takie mam dłuugie nóżki:

Oczywiście wg USG to JUŻ 12 tydzień i 3 dzień ciąży a jak same widzicie na paseczku mam 11 tydzień i 2 dzień.... i dodam tylko, że wg dzisiejszego USG to dziewczynka :-) Ale na tak wczesnym etapie to tylko 50 % ;-)
śliczna dzidzia:-):-) i już płeć można powiedzieć znasz na te 50%;-)
wiolcia to wg usg termin masz na koniec listopada?

...bądź tu mądry i... rodź dzieci:-D:-D:-D
olcia dzidzia i tak pod koniec ciaży sama zdecyduje kiedy chce wyjść albo ją wywołają:sorry2:

Gufi mówisz, że powinnam przystopować?? ;) Czytałam, że USG nie ma wplywu na płód.... poza tym za 2 tygodnie mam prenatalne badania więc znów USG... jestem od tego uzależniona :))
Missiiss nieźle już 6?? :) Dzisiejsze moje USG było dopiero czwarte (a może aż) :)) pamiętaj wrzucić zdjęcie !:)
ula la a ja tylko jedno miała:sorry2:
a kolejna wizyta dopiero 27 maja:blink:

Wiolcia_6 super, że z dzidzią wszystko ok. Jeśli chodzi o Twój puls ja też miałam ostatnio strasznie wysoki i miałam założonego holtera na szczęście wyszła tylko słaba tachykardia czy coś tam, ale leków absolutnie na to brać nie można bo powodują wady płodu. Z kolei wszyscy kardiolodzy zalecali na wysoki puls magnez więc może zacznij od tego.

Wiolciu śliczne to twoje maleństwo:) a te nóżki....:) niesamowite po prostu!:) Posmeraj tą swoją 50 procentową córę przez brzunio od cioci eweliny:)

Wiolcia - musisz przystopowac, bo ja jeszcze zadnego nie mialam i mi przykro ;-) daj mi szanse zanim zrobisz kolejne :-);-):tak:

Dziękuję dziewczyny za slow aotuchy. Macie calkowitą rację - martwic sie powinnam po wynikach... ale jakos tak mam że wole się najpier marwtic i później odetchnąć z ulgą ;)
joamar widze, że nie tylko ja miewam problemy. A tobie lekarz cos zalecil czy tylko uważac na siebie?? A magnez mozna brać bez problemu w ciąży?? Bo mnie póki co nawet witamin nie zalecił...

W dalszym ciągu nie wiem, który to jest tydzień ciązy więc przesunęłam badania prenatalne na 21 maja. najpóxniej będzie to 13 tydzień i 5 dzień ciąży a najwcześniej 12 tydzień i 4 dzień. Na stronie internetowej centrum medycznego, do którego sie wybieram robić badania pisze, że powinno się je robić 12-13 tygodniem +7 dni.... cokolwiek by to nie znaczylo mam nadzieję, że mieszczęs ię w terminie.

reklama
Myśle o USG genetycznym, które w Centrum medycznym Femina w Katowicach jest nazywane " I etap badań prenatalnych - badanie USG (USG genetyczne)". Ja muszę troszkę więcej poczytać o tym bo widze, że jedno nie znaczy drugie... :))

Do góry