reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
dla mnie to takie abstrakcyjne i fascynujace ze mam w sobie malego czlowieka ktory nie jest mna :) heh to chyba najlepsze wytlumaczenie tego co mysle :)
https://www.babyboom.pl/forum/profile.php?do=addlist&userlist=buddy&u=42552

Dokladnie takie mam odczucia. Ze mam w sobie cos co sie rusza, rosnie, ma osobno serce i inne... i to nie ja. Abstrakcja, ale bardzo fajne. I moge obserwowac i patrzec jak sie rozwija :-) Hihi teraz jestem czlowiekiem o dwoch sercach :D

A oto sesja mojego maleństwa z dnia dzisiejszego:

A takie mam dłuugie nóżki:

Oczywiście wg USG to JUŻ 12 tydzień i 3 dzień ciąży a jak same widzicie na paseczku mam 11 tydzień i 2 dzień.... i dodam tylko, że wg dzisiejszego USG to dziewczynka :-) Ale na tak wczesnym etapie to tylko 50 % ;-)

Witam, ja już po wizycie. Właściwie mam mieszane uczucia ale o tym zaraz.
U maluszka wszystko dobrze, macha radośnie rączkami i nóżkami, widać już szyjkę a nawet usta, nosek i oczka:-) Oczywiście na zdjęciach już nie jest to samo co na USG. maluszek ma ponad 5 cm :-) I tak jak pisałam w wątku o zdjęciach USG - lekarz widział dziewczynkę ale sam stwierdził, że dopiero można potwierdzić na późniejszych badaniach.
A teraz niestety zła wiadomość - u mnie nie najlepiej. Mam podejrzenie o wadę serca, która teraz się uaktywniła. W czwartek mam wizytę u kardiologa i zobaczymy co będzie. Wiadomo, że temperatura ciała wzrasta w ciąży i tętno się podnosi ale ja miewam tętno 120-130 a to dużo za dużo. Dlatego też zemdlałam :-( To niestety druga taka diagnoza w ciągu tygodnia. Boję się, bo to nie bagatela...
niestety jeszcze nie mogę brać leków więc od poniedziałku L4 i nic mi kompletnie nie wolno robić...

Ostatnia edycja:
wiolcia piekna dzidzia :D

ja juz chyba mialam wszystkich usg w tej ciazy chyba z 5 - 1 jak nic nie bylo widac, 2 jak byl pecherzyk, 3,4,5 jak bilo serduszko i jutro bedzie 6 :p :)

Gufi mówisz, że powinnam przystopować?? ;) Czytałam, że USG nie ma wplywu na płód.... poza tym za 2 tygodnie mam prenatalne badania więc znów USG... jestem od tego uzależniona :))
Missiiss nieźle już 6?? :) Dzisiejsze moje USG było dopiero czwarte (a może aż) :)) pamiętaj wrzucić zdjęcie !:)

Oh strasznie mi przykro... najpierw przeczytalam na glownym watku i odpowiedzialam, a teraz dopiero tu spojrzalam. No tak - to wiele wyjasnia. Trzymam kciuki by nie okazalo sie to bardzo grozne. Moze wystarczy uwazac na siebie i odpoczywac i bedzie dobrze...

reklama
o kurcze!
szok, wiolcia najpierw trzeba zrobić badania, dopiero potem się martwić...może nie jest tak źle
całe szczęście że u dzidziolka oki - jeden stres mniej!

Do góry