reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
dla mnie to takie abstrakcyjne i fascynujace ze mam w sobie malego czlowieka ktory nie jest mna :) heh to chyba najlepsze wytlumaczenie tego co mysle :)
https://www.babyboom.pl/forum/profile.php?do=addlist&userlist=buddy&u=42552

Dokladnie takie mam odczucia. Ze mam w sobie cos co sie rusza, rosnie, ma osobno serce i inne... i to nie ja. Abstrakcja, ale bardzo fajne. I moge obserwowac i patrzec jak sie rozwija :-) Hihi teraz jestem czlowiekiem o dwoch sercach :D

A oto sesja mojego maleństwa z dnia dzisiejszego:

A takie mam dłuugie nóżki:

Oczywiście wg USG to JUŻ 12 tydzień i 3 dzień ciąży a jak same widzicie na paseczku mam 11 tydzień i 2 dzień.... i dodam tylko, że wg dzisiejszego USG to dziewczynka :-) Ale na tak wczesnym etapie to tylko 50 % ;-)

Witam, ja już po wizycie. Właściwie mam mieszane uczucia ale o tym zaraz.
U maluszka wszystko dobrze, macha radośnie rączkami i nóżkami, widać już szyjkę a nawet usta, nosek i oczka:-) Oczywiście na zdjęciach już nie jest to samo co na USG. maluszek ma ponad 5 cm :-) I tak jak pisałam w wątku o zdjęciach USG - lekarz widział dziewczynkę ale sam stwierdził, że dopiero można potwierdzić na późniejszych badaniach.
A teraz niestety zła wiadomość - u mnie nie najlepiej. Mam podejrzenie o wadę serca, która teraz się uaktywniła. W czwartek mam wizytę u kardiologa i zobaczymy co będzie. Wiadomo, że temperatura ciała wzrasta w ciąży i tętno się podnosi ale ja miewam tętno 120-130 a to dużo za dużo. Dlatego też zemdlałam :-( To niestety druga taka diagnoza w ciągu tygodnia. Boję się, bo to nie bagatela...
niestety jeszcze nie mogę brać leków więc od poniedziałku L4 i nic mi kompletnie nie wolno robić...

Ostatnia edycja:
wiolcia piekna dzidzia :D

ja juz chyba mialam wszystkich usg w tej ciazy chyba z 5 - 1 jak nic nie bylo widac, 2 jak byl pecherzyk, 3,4,5 jak bilo serduszko i jutro bedzie 6 :p :)

Gufi mówisz, że powinnam przystopować?? ;) Czytałam, że USG nie ma wplywu na płód.... poza tym za 2 tygodnie mam prenatalne badania więc znów USG... jestem od tego uzależniona :))
Missiiss nieźle już 6?? :) Dzisiejsze moje USG było dopiero czwarte (a może aż) :)) pamiętaj wrzucić zdjęcie !:)

Oh strasznie mi przykro... najpierw przeczytalam na glownym watku i odpowiedzialam, a teraz dopiero tu spojrzalam. No tak - to wiele wyjasnia. Trzymam kciuki by nie okazalo sie to bardzo grozne. Moze wystarczy uwazac na siebie i odpoczywac i bedzie dobrze...

reklama
o kurcze!
szok, wiolcia najpierw trzeba zrobić badania, dopiero potem się martwić...może nie jest tak źle
całe szczęście że u dzidziolka oki - jeden stres mniej!

Do góry