reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

IZYDO ja Ci nie doradzę nic bo szczerze to nie wiem,ja OM miałam 6 marca więc podobnie i moja dzidzia wczoraj miała 20 mm. Ale wiesz, może masz po prostu maleńką niunię w brzuszku która teraz rośnie wolniej, ale później szybciutko przybierze na wadze:) w każdym razie ja życzę Tobie aby maluszek przestał Cię już straszyć i zaczął rosnąć jak należy:) buziaczki

reklama
Daj koniecznie znać, 3mam kciuki żeby wszystko było w porządku:)

PS ja tez mam 13 wizytę kontrolna, mam nadzieję że do tego czasu macica się "zrelaksuje" :)

Mój dzidziek wczoraj miał 10 mm, serduszko bije, miły termin na 24 grudnia. Moje ciśnienie było niepokojąco wysokie, ale mówię do gin że to z nerwów i emocji :)

Mój dzidziek wczoraj miał 10 mm, serduszko bije, miły termin na 24 grudnia. Moje ciśnienie było niepokojąco wysokie, ale mówię do gin że to z nerwów i emocji :)
to pilnuj tego ciśnienia! emocji pewnie nie będzie brakować przez całą ciążę, a wysokie ciśnienie jest niebezpieczne. A w pierwszej ciąży jakie miałaś ciśnienie? Może to jednak taki jednorazowy skok, co?

Ha-NN-aH gratuluję! Cudowne nowiny i bardzo się z tego powodu ciesze :) Ja po ostatnich wydarzeniach (wiadomości na forum niestety też się na mnie odbiły płaczek i stresem) i niestety wczorajszym baaardzo nerwowym dniu postanowiłam spróbować przełożyć wizytę u lekarza na wtorek tj. 11 maja. Trzymajcie wtedy za mnie kciuki. Niepokoi mnie moje tętno. Wstaje rano jet dobre - 76 zrobie sobie tylko sniadanie a tu nagle 130:nerd:

to pilnuj tego ciśnienia! emocji pewnie nie będzie brakować przez całą ciążę, a wysokie ciśnienie jest niebezpieczne. A w pierwszej ciąży jakie miałaś ciśnienie? Może to jednak taki jednorazowy skok, co?

Raczej jednorazowy skok, bo jak wróciłam do domu, to od razu się skontrolowałam i było już 118/69. A jeszcze przed lekarzem wypiłam słabą kawę bo zasypiałam i może też miało to wpływ. W pierwszej ciązy nie miałam z ciśnieniem żadnych problemów.
Wiolcia
trzymam więc kciuki i nie denerwuj się bo jeszcze bardziej będzie ci skakać tętno.
Już za 3 tygodnie pójdę do gin bardziej spokojna.

Wiolcia trzymam kciuki rowniez :-) Przez to ze tak mowicie o tym przekladaniu wizyt to ja juz sama zaczelam sie zastanawiac nad moja wizyta u gin, czy nie lepiej by bylo tez troche przyspieszyc :/ bo wstepnie mi ja wyznaczyla na 27 maj... ile to czasu jeszcze!!!!

reklama
7 maja miałam wizytę. Słyszałam jak bije serce mojego dziecka. Tego dnia moje dziecko miało długość 0,9 cm.

Do góry