reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Sylka gratulacje że dobre wyniki a i wagę ładną ma ten twój synek. Jak rozumiem odliczasz dni do rozwiązania - ja też do 2.01 odliczam bo to mój termin:-D

Ilkasia, Anisen gratulacje!

Ania kciuki zaciśnięte&&& a na jakim poziomie masz to białko?? Ja w ostatnim badaniu miałam minimalną ilość białka i mój gin stwierdził
że teraz na koniec już nic mi nie da. Już sama nie wiem może w piątek powinnam zrobić sobie jeszcze raz te wyniki moczu, a może tylko zaczynam panikować:-(

Kaja dobrze że udało Ci się wywalczyć tą wizytę zawsze coś więcej wiesz, choć lekarz to konował jakiś:wściekła/y:. A chodzenie po schodach to nie wiem czy pomaga a codziennie kilka razy na 3 piętro i z powrotem chodzę??

Tina spokojnie nie wszystkie dzieci to wielkoludy - może będzie nie wielka a może rzeczywiście jest młodsza? W każdym razie na święta ją trochę podkarmisz i zobaczysz będzie dobrze.

reklama
Ja kiedyś tez mieszkałam w bloku i to wysoko i dla mnie to standardzik było i pewnie dla innych którzy chodzą po schodach dzień w dzień to tez. Ale Ci co mieszkają w domach albo w bloku na niskim piętrze to wejście np na 4 piętro to wysiłek.t może takim ciężarówkom to pomaga na rozwarcie

Cleopatra nie wiem na jakim poziomie moge to bialko miec. przy mnie dwa razy na paskach mierzyli a 3 probke wyslali do labolatorium i powiedzieli mi ze jak na ten tydz. ciazy to jest bardzo wysokie :-(

Dzieki dzirwczyny :*:*

Hej. Ja tak na szybkensa dzisiaj, bo ciasta mi się pieką i w międzyczasie jeszcze mamie na dole pomagam :)
Gratuluję udanych wizyt :)
Ja też niedawno wróciłam od gina. W sumie wszystko w porządku, miała mi pobrać wymaz czy coś tam, ale nie miała takich probówek więc jeszcze jutro do szpitala muszę szybciutko skoczyć :-)
Z małym wszystko w prządku, buźkę znowu łapkami zasłonił. Z pomiarów wyszło 3150 g. No i już nie mam żadnej wizyty :tak: Jak mnie wcześniej nie weźmie to 27-go stycznia z bagażem mam się zgłosić do szpitala. Na czczo oczywiście :tak: I wtedy się zobaczy co dalej :shocked2: Jakoś tak mi dziwnie ....

dzeiwczyny gratuluje wizyt :*******

co do rozwarc i porodów to róznie bywa ja chodze z 2cm juz i co i nic narazie nie czuje zeby sie szykowalo :O? nie wiem z luska tez nie czulam ze bede rodzic a chodizlam od konca maja z 2.5 cm rozwarcia ,urodzilam 10 czerwca a tp mialam niby na 19 ;) takze to nie powiedziane ze rozwarcie to napewno maluch juz wychodzi ;))

Bylam dzis na KTG. Wykresu to mi nie pokazuja. Byla taka niezbyt polozna, ale jak zaczelam z nia rozmawiac. Wypytywac o porod, odejscie wod itp to juz zupelnie inna byla. Chyba bede kazdej o to pytac na przelamanie lodow ;) Zapisaly sie dwa skurcze, jeden na 40% . Polozna cos wdpominala ze moze mnie zbada. Ale bym poprosila o odlozenie tego, bo balam sie, ze mi niechcacy moze przyspieszyc porod. Pozniej czekalam az ktos z lekarzy odczyta zapis. Ordynator byl juz na fajrancie i szedl do domu, jak mnie zobaczyl na korytarzu to zawrocil sie. Mam przyjsc teraz w piatek. Calkiem podoba mi sie tu w naszym szpitalu tylko po takiej traumie, jaka przezylam 5 lat temu to moglabym tam rodzic, nawet i bez znieczulenia. Mam takie podejscie, ze najwaxniejsze aby dziecko bylo zdrowe i niewazne, jak i gdzie urodzic. O tym i tak z uplywem lat sie zapomina
SYLKA KATHERINNE no mam nadzieje, ze to tylko napieta skora tak mnie swedzi. Jutro chyba wapno kupie, wczesniej mi pomagalo na swedzenie ciala
SYLKA gratuluje, wspaniale ze wszystko jest wporzadku. Dzidzia juz calkiem duza
WIOLKA mam tak samo, czesto nawet i boli
ANISEN wspolczuje z takim lekarzem
ANIA super ze z dzidzia wszystko ok. Trzymam kciuki za wyniki
KAHA z tym nasieniem to prawda. U mnie wywolalo to bolesne ale nieregularne skurcze cala noc 2 tyg przed terminem
TINA najwyrazniej coreczka bedzie po prostu mala
KAJA niektore tak maja ze sie dra podczas porodu. Ja to tego nie rozumiem bo po co marnowac sily na krzyk zamiast efektywniej przec. Mi bolalo tak, ze doslownie chcialam umrzec a nie pisnelam nawet, bo co by mi to dalo.
DELEWARE gratuluje wizyty

Ania - trzymam kciuki za Cię!

Delewarre - wow, to nieżle! 3 kg przekroczone:)

Marika - mi też nie pokazują wykresu, sama sobie patrzę w trakcie jak się robi:)

czy nasz osobista, forumowa Maryja alias Miejskibandyta powiła wczoraj????

ANIA trzymam kciuki, szkoda ze swieta w szpitalu
INOMAMA u mnie to te ktg jakies takie wysokie jest, ze z pozycji lezacej nic nie widac. Zreszta na rzadanie możemy miec wglad do calej dokumentacji, ale w sumie co tam patrzec, jak i tak na tym sie nie znamy :)

reklama
Wstrzykneli mi ramo taki zel na rozwarcie o 16 potworka z rozrywki bo bolalo mnie to jak tiiiit. Czuje regularne bolesne skurcze. jak pecherz plodowy sam nie peknie beda przebijac. Mowia ze do 2 dni sie sytuacja rozwinie i bede miec coreczke przy sobie. Opieka jest super. Jestem juz na sali takiej jakby "rodzacej" gdzie leza kobietki ze skurczami. Dzieki za wsparcie. Postaram sie informowac w razie mozliwosci.

Do góry