reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

jestem już po wizycie, serce wali mi jak szalone bo lekarka sprawdzała wszystko bardzo dokładnie, i stale analizowała mówiąc co jest dobrze, i niby wszystko dobrze, ale serce bardzo szybko bije (173 uderzenia na minute) a takie szybkie bicie moze wskazywać na zespół pataua. pobrali mi krew na badanie i pelny obraz bedzie dopiero za 2 tygodnie, ale ja jestem przerazona bo wlasciwie niczego na temat tego zespolu nie wiedzialam a teraz sobie przeczytalam w necie i to jakis koszmar, dziecko moze nie dozyc nawet urodzin. mam nadzieje ze to szybkie bicie jest wynikiem mojego szybkiego bicia i ruchliwości malego a raczej chyba malej (zdaniem lekarki). lekarka powiedziala zeby na razie sie nie przejmowac bo to jeszcze o niczym nie świadczy, ale łatwo powiedziec a trudniej wykonać

reklama
Trzymam kciuki dona zeby sie okazalo ze to tylko przez twoj stres to szybkie bicie serduszka &&&&&&&. Trzymaj sie kochana!!! Musi byc dobrze!!! Wierze ze tak bedzie!!!

dona, kochana ty się nie przejmuj. sprawdziłam swoje usg i Nataniel miał nawet 180bpm a chłop zdrowy. i lekarz mi nawet nie napomknął żeby coś źle było. to tak jakby powiedziała ci na podstawie jednego pomiaru, że masz nadciśnienie.

bardzo dziękuję dziewczyny bo stale o tym myśle, a jak wrócilam z badań to mój puls był 98 czyli tez bardzo wysoki i czuje ze sie utrzymuje bo w głowie mi az dudni. zaczynam żałować że poszłam na te badania

dona- kochana napewno wszystko bedzie dobrze, uwazam , ze jest zbyt malo danych ,z eby od razu stawiac diagnoze, wiem ze latwo mi mowic, ale nie denerwuj sie :*

Moim zdaniem to strasznie nie odpowiedzialne ze strony lekarza serwowac ci taki stress, na podstawie jednego badania, podawac ci nazwe choroby ktora moze sie nie potwierdzic, twoje nerwy przez nastepne 2 tyg. napewno nie pomoga ani Tobie ani maluszkowi. Caluski

Dona- nie martw się, proszę...dziecięcie po prostu ruchliwe i tyle! ja widzę wyraźnie, ze nauczycielem będzie - z takim serca biciem!:)

Dona, nie martw się na zapas bo teraz Twój stres może być dla malucha bardziej szkodliwy niż to że troszkę szybciej biło mu serduszko. 173 to chyba nie jest jakieś wielkie odchylenie (o ile w ogóle jest to odchylenie) więc dziewczyny w 100% mają rację że lekarka niepotrzebnie Cię nastraszyła... Dziecko czuje to co Ty więc skoro Ty się denerwowałaś badaniem to jemu też się udzieliło, to wszystko:-)

Jagus to co moge Ci polecic, to jesli mozesz pij jak najwiecej mleka.Ja pilam 2-3 szklanki a czasem nawet caly litr dzienniew 1 ciazy i jak po porodzie usiadlam na fotel cala sie trzeslam ze strachu,bo myslalam,ze dziura na dziurze, a tu niespodzianka-ani jednego ubytku! wiec jednak wapn zawarty w mleku dal moim zebom sile.Przeciez malenstwo zuzywa mase wapnia na te wszystkie kosteczki i wtedy nasze zabki sa w niebezpieczenstwie:tak:
W tej ciazy nie bardzo mam ochote na mleko,ale jak lepiej sie poczuje,na pewno bede pila go wiecej.teraz wypijam szklanke.

Z tego co pisaly dziewczyny chyba na glownym, to znieczulenie mozna stosowac, tylko innego typu, wiec warto uprzedzic dentyste. no i nie ma mowy o zdjeciach rentgenowskich oczywiscie!

Właśnie cieszę się że przynajmniej znieczulenie mogę stosować bo jakoś nie umiem bez, są osoby które twierdzą że poród jest mniej bolesny niż wizyta u dentysty, za pół roku się okaże;-)
Chyba muszę w takim razie zacząć jeść jakieś płatki śniadaniowe i pić kakao bo na picie zbyt dużej ilości mleka to chyba nigdy poskarżyć się nie mogłam;-)

Jaguś co do zebów to nie pomogę bo 8 nie mam bo gowniara jeszcze jestem hehh:biggrin2: a tak to mi tylko dziasła krwawiły i musiałam delikatnie myć ;-)

Ja mam 26 i też nie mam 8 więc nie jestem aż taka stara;-)Coś tam mi się kiedyś wyrzynało ale chyba przestało i oby już tak zostało bo też słyszałam że te zęby nadają się właściwie tylko do usunięcia.
No nic, trzeba będzie się zmobilizować i umówić z dentystą:tak:

reklama
Dona wszystko będzie dobrze! Najchętniej zabiłabym takich lekarzy, co straszą na zapas! U mnie lekarz w 7tc badał tętno mojej fasolki - wynik 122. Powiedział ze takie niskie tętno dobrze nie rokuje, do tego ten mój krwiak i byłam cała pospinana!!! 2 dni nie mogłam się na niczym innym skupić jak myśl czy dzidzia jeszcze żyje. 3 dni później wszystko było ok, tętno przyspieszyło.

Jestem pewna że u Ciebie to wysokie tętno było spowodowane twoim walącym serduchem:)

Do góry