reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Widzieliśmy dziś i słyszeliśmy serduszko naszej dzidzi :-) Mierzy 6 mm, co idealnie odpowiada terminowi z ostatniej @ (6,5 tygodnia).

Następna wizyta 20 czerwca, tylko okazało się, że skoro mam wizytę płatną (mimo, że w przychodni na nfz ale już im się punkty przydzielone na ten rok skończyły :szok:) to i badania byłyby płatne. Muszę jechać do innej przychodni, w której pracuje mój gin, żeby mi tam wypisał badania na nfz. Trochę się wkurzam, bo tu mam do przychodni 5 minut, a tamta w Warszawie. No ale pasuje mi ten lekarz i nie będę go zmieniać.

reklama
Jak dowiedziałam się że to ciąża bliźniacza to przeżyłam szok. Jestem przerażona, ale mam nadzieje że jakoś to będzie. To był pierwszy cykl starań i od razu taki starzał. Termin mam wyznaczony na 12.01 ale ciąże bliźniacze chyba szybciej się rozwiązują? Jeśli chodzi o betę to robiłam 07.05. była 869,5 a dopiero teraz według usg mam początek 7 tygodnia

Wisiolina 131.jpgNo to i nasza fasolcia. 5,6mm :) odpowiada 6tydz + 3 dni:) według miesiączki jest 6tydz+6 dni :) wiec różnica niewielka :)

Załączniki

• Wisiolina 131.jpg
    Wisiolina 131.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 90
Malinka a kiedy mialaś ostatnią @....bo wg suwaczka jestes 4 dni przede mną...a mi wstepnie termin wyznaczyla na 18 stycznia...

Anna sliczna fasolinka ...

szkoda ze ja tak pozno mam termin :p bo musze dluzej czekac na wizyte ajajaj

Ikasia, ostatnią @ miałam 7 kwietnia. Może to zależy od długości cyklu i kiedy była owu, bo u mnie to raczej zawsze na 13-14 dc przypadała. Albo u Ciebie później termin bo miałaś in vitro i jakoś inaczej przez to się liczy :-)

reklama
Jak dowiedziałam się że to ciąża bliźniacza to przeżyłam szok. Jestem przerażona, ale mam nadzieje że jakoś to będzie. To był pierwszy cykl starań i od razu taki starzał. Termin mam wyznaczony na 12.01 ale ciąże bliźniacze chyba szybciej się rozwiązują? Jeśli chodzi o betę to robiłam 07.05. była 869,5 a dopiero teraz według usg mam początek 7 tygodnia

Wow gratuluje bliźniaczej ciaży, to dopiero powód do dumy:) Jak myślicie, czy o ciązy bliźniaczej mozna dowiedziec sie troche pozniej? U mnie jest jeden pecherzyk, ale w rodzinie zdarzaly sie blizniaki i tak sie zastanawiam...

Do góry