reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Wow gratuluje bliźniaczej ciaży, to dopiero powód do dumy:) Jak myślicie, czy o ciązy bliźniaczej mozna dowiedziec sie troche pozniej? U mnie jest jeden pecherzyk, ale w rodzinie zdarzaly sie blizniaki i tak sie zastanawiam...
Pisałam już wcześniej-jak najbardziej tak-ja jestem tego przykładem z pierwszej ciąży...w 4tygodniu było widać jedno a już w 6 były 2 pęcherzyki.dlatego teraz tak się boję,choć widziałam jedno...

We wtorek zrobiłam betę a wynik to 1423, następnie powtórzyłam w czwartek i dziś odebrałam wynik 3790.
Z tego co wyczytałam to wzrost w ciągu 48h powinien wynosić min.66% a u mnie to 160%.Czy to dobrze jak jest taki wysoki przyrost?

ewa, chyba lepiej jak jest więcej niż za mało, nie przejmuj się takimi błahostkami. ja jednego dnia miałam ok 3000 a za 3 dni ponad 9000 więc też duży przyrost

ewa, chyba lepiej jak jest więcej niż za mało, nie przejmuj się takimi błahostkami. ja jednego dnia miałam ok 3000 a za 3 dni ponad 9000 więc też duży przyrost

tak też myślę,że lepiej więcej jak za mało.Wizytę u gin. mam dopiero 11 czerwca,więc to troszkę czasu.
Życzę miłego dnia

witajcie dziewczyny w ten deszczowy dzień... brrr..
Ja mam już za sobą pierwszą wizytę u gin. jestem troche rozczarowana.. To jest moja pierwsza ciążą i myślałam, że lekarz podejdzie do tego jakoś inaczej, że pogada ze mną itd. zrobił usg, widziałam już serdeszko. Niesamowite uczucie, większość z Was ma już dzidzię, więc to jest troszke inaczej, ale same pewnie pamietacie, jak to było przy pierwszej takiej wizycie...
Powiedział, że wszystko jest ok. zapytałam go o konflikt serologiczny, bo u nas taki może wystąpić- ja mam
RH - , a mój G ma RH+, ale gin powiedział, że nie ma co panikować. Dał mi skierowanie na badania: morfologia pełna, mocz, glukoza. tylko tyle.Czy to normalne? myslałam, że na dzień dobry dostanę więcej badań...

witajcie dziewczyny w ten deszczowy dzień... brrr..
Ja mam już za sobą pierwszą wizytę u gin. jestem troche rozczarowana.. To jest moja pierwsza ciążą i myślałam, że lekarz podejdzie do tego jakoś inaczej, że pogada ze mną itd. zrobił usg, widziałam już serdeszko. Niesamowite uczucie, większość z Was ma już dzidzię, więc to jest troszke inaczej, ale same pewnie pamietacie, jak to było przy pierwszej takiej wizycie...
Powiedział, że wszystko jest ok. zapytałam go o konflikt serologiczny, bo u nas taki może wystąpić- ja mam
RH - , a mój G ma RH+, ale gin powiedział, że nie ma co panikować. Dał mi skierowanie na badania: morfologia pełna, mocz, glukoza. tylko tyle.Czy to normalne? myslałam, że na dzień dobry dostanę więcej badań...
miałam identyczny konflikt,nie martw sie jak urodzisz to dostaniesz surowice i masz się nie martwic:tak: może na następnej wizycie da Ci więcej badac?dał podstawowe,mi też ale jeszcze miałam toxoplazmoze

Dzina konflikt serologiczny tez mamy i dostalam specjalne lekarstwo na przeciwciala.w czasie ciazy i chyba po porodzie(choc nie pamietam bo bylam w takim szoku i tylko wpatrzona w dzieciatko,poza tym mnie wszystko bolalo wiec nie wiem czy mnie kluli dodatkowo jeszcze czy nie;-)) jesli chodzi o jakies mozliwe problemy to nie w pierwszej ciazy.organizm jeszcze nie zdazy tyle przeciwcial wyprodukowac.surowice dostaniesz,zeby uchronic nasteåpne ciaze:-)dobrze,ze w dzisiejszych czasach medycyna sobie doskonale radzi z tym;-)ale zawsze domagaj sie przypominaj lekarzowi,bo moja ostatnio by zapomniala o tym;-)

Dziewczyny mam pytanko,od kiedy bierzecie kwas foliowy?ja dopiero jak mialam juz podejrzenie o ciaze,bo starac to sie ani 1 dzien nie staralismy:-D

reklama
justynaj ja kwas foliowy biore już od paru dobrych lat:p nawet jak sie nie staralismy i bralam antyki to bralam folik...A teraz jak podchodzilismy do in vitro biorę po 2 tab dziennie:):)

dżina ja całe szczęście mam fajna lekarkę...pokazuje mi wszystko na USG...wszystko dokładnie tłumaczy...wiec jestem zadowolona:):)

Do góry