reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Wow gratuluje bliźniaczej ciaży, to dopiero powód do dumy:) Jak myślicie, czy o ciązy bliźniaczej mozna dowiedziec sie troche pozniej? U mnie jest jeden pecherzyk, ale w rodzinie zdarzaly sie blizniaki i tak sie zastanawiam...
Pisałam już wcześniej-jak najbardziej tak-ja jestem tego przykładem z pierwszej ciąży...w 4tygodniu było widać jedno a już w 6 były 2 pęcherzyki.dlatego teraz tak się boję,choć widziałam jedno...

We wtorek zrobiłam betę a wynik to 1423, następnie powtórzyłam w czwartek i dziś odebrałam wynik 3790.
Z tego co wyczytałam to wzrost w ciągu 48h powinien wynosić min.66% a u mnie to 160%.Czy to dobrze jak jest taki wysoki przyrost?

ewa, chyba lepiej jak jest więcej niż za mało, nie przejmuj się takimi błahostkami. ja jednego dnia miałam ok 3000 a za 3 dni ponad 9000 więc też duży przyrost

ewa, chyba lepiej jak jest więcej niż za mało, nie przejmuj się takimi błahostkami. ja jednego dnia miałam ok 3000 a za 3 dni ponad 9000 więc też duży przyrost

tak też myślę,że lepiej więcej jak za mało.Wizytę u gin. mam dopiero 11 czerwca,więc to troszkę czasu.
Życzę miłego dnia

witajcie dziewczyny w ten deszczowy dzień... brrr..
Ja mam już za sobą pierwszą wizytę u gin. jestem troche rozczarowana.. To jest moja pierwsza ciążą i myślałam, że lekarz podejdzie do tego jakoś inaczej, że pogada ze mną itd. zrobił usg, widziałam już serdeszko. Niesamowite uczucie, większość z Was ma już dzidzię, więc to jest troszke inaczej, ale same pewnie pamietacie, jak to było przy pierwszej takiej wizycie...
Powiedział, że wszystko jest ok. zapytałam go o konflikt serologiczny, bo u nas taki może wystąpić- ja mam
RH - , a mój G ma RH+, ale gin powiedział, że nie ma co panikować. Dał mi skierowanie na badania: morfologia pełna, mocz, glukoza. tylko tyle.Czy to normalne? myslałam, że na dzień dobry dostanę więcej badań...

witajcie dziewczyny w ten deszczowy dzień... brrr..
Ja mam już za sobą pierwszą wizytę u gin. jestem troche rozczarowana.. To jest moja pierwsza ciążą i myślałam, że lekarz podejdzie do tego jakoś inaczej, że pogada ze mną itd. zrobił usg, widziałam już serdeszko. Niesamowite uczucie, większość z Was ma już dzidzię, więc to jest troszke inaczej, ale same pewnie pamietacie, jak to było przy pierwszej takiej wizycie...
Powiedział, że wszystko jest ok. zapytałam go o konflikt serologiczny, bo u nas taki może wystąpić- ja mam
RH - , a mój G ma RH+, ale gin powiedział, że nie ma co panikować. Dał mi skierowanie na badania: morfologia pełna, mocz, glukoza. tylko tyle.Czy to normalne? myslałam, że na dzień dobry dostanę więcej badań...
miałam identyczny konflikt,nie martw sie jak urodzisz to dostaniesz surowice i masz się nie martwic:tak: może na następnej wizycie da Ci więcej badac?dał podstawowe,mi też ale jeszcze miałam toxoplazmoze

Dzina konflikt serologiczny tez mamy i dostalam specjalne lekarstwo na przeciwciala.w czasie ciazy i chyba po porodzie(choc nie pamietam bo bylam w takim szoku i tylko wpatrzona w dzieciatko,poza tym mnie wszystko bolalo wiec nie wiem czy mnie kluli dodatkowo jeszcze czy nie;-)) jesli chodzi o jakies mozliwe problemy to nie w pierwszej ciazy.organizm jeszcze nie zdazy tyle przeciwcial wyprodukowac.surowice dostaniesz,zeby uchronic nasteåpne ciaze:-)dobrze,ze w dzisiejszych czasach medycyna sobie doskonale radzi z tym;-)ale zawsze domagaj sie przypominaj lekarzowi,bo moja ostatnio by zapomniala o tym;-)

Dziewczyny mam pytanko,od kiedy bierzecie kwas foliowy?ja dopiero jak mialam juz podejrzenie o ciaze,bo starac to sie ani 1 dzien nie staralismy:-D

reklama
justynaj ja kwas foliowy biore już od paru dobrych lat:p nawet jak sie nie staralismy i bralam antyki to bralam folik...A teraz jak podchodzilismy do in vitro biorę po 2 tab dziennie:):)

dżina ja całe szczęście mam fajna lekarkę...pokazuje mi wszystko na USG...wszystko dokładnie tłumaczy...wiec jestem zadowolona:):)

Do góry