reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Milusia nastraszyłaś mnie tą betą (co pisałaś kilka dni temu)... jestem w 6tyg i 3 dni temu miałam bete 16719... a na usg jedno serduszko było widać...

Ja folik zaczęłam brać od razu jak dowiedziałam się że zafasolkowaliśmy. Wcześniej starałam się (bez pomocy lekarzy) 4 lata i dzidzię i jakoś tak... lekarz mówił że na razie nie trzeba.

Ostatnia edycja:
Ja zaczęłam brać folik w marcu, bo przeczytałam, że najlepiej brać 3 miesiące przed planowanym zafasolkowaniem. A że myśleliśmy, żeby zacząć się starać od wakacji to uznałam, że najwyższy czas :-) no i wyszło, że brałam na około 1,5 miesiąca przed tym, jak zaszłam. Mąż się ze mnie śmieje, że miałam nosa z tym kwasem :-)

Hej :)
Pierwsza wizyta mieliśmy 17 maja, wtedy było tylko widać pęcherzyk, następna będzie 31 maja i liczymy ze zobaczymy coś więcej ;) Ogólnie wizyty co 2 tygodnie wydały mi się trochę częste, ale po zastanowieniu się doszliśmy do wniosku, ze tak lepiej; w końcu lepiej chuchać na zimne. Biorę dopochwowo utrogestan na podtrzymanie ciąży 2x2 kapsulki (mieszkam blisko granicy, wiec nie mam problemow z kupnem na szczęście)
W piątek tez dostane skierowania na pierwsze badania, na razie biore kwas foliowy i ciążowe witaminki

Witaminki to podstawa:-)Ja pamietam,bylo tak w porzedniej ciazy,ze chyba przez miesiac nie bralam foliku, bo po prostu przez te wymioty nie tolerowalam zadnych pastylek.Ale podobno najwazniejsze,jak sie bierze juz przed ciaza, i organizm wtedy ma go w zapasie. Tym razem no niestety, nie bralam przed ciaza, wogole nie spodziewalam sie,ze to moze tak gladko pojsc, wiec folik dopiero jak sie dowiedzialam o ciazy,ale za to bardzo regularnie:-)no i chcac nie chcac mimo mdlosci bede musiala go brac.kiedys trzeba;-)

a moze ktoś będzie prowadził taką listę która kiedy ma wizytę ;) fajne by było bo będziemy trzymać kciuki za dobre wieści :)
Ja mam wizytę 29 maja czyli juz pojutrze. Ale dopiero przed 19 wchodzę do lekarza wiec relacja dopiero w czwartek :)
Jutro za to odbieram wyniki dzisiejszej bety :)

Kwas foliowy biorę od 3 miesiecy. Teraz folik ale wcześniej ten 5mg ( miałam dwie recepty).

No to proszę bardzo...ja się pierwsza dopiszę do kalendarza...kolejne dzsiewczyny nich sie dopisują:)

KALENDARZ NASZYCH WIZYT:
28maj-lkasia--wizyta serduszkowa
29maj-anisen-wizyta u lekarza
31maj-mirka78-wizyta serduszkowa

Każda niech się dopisuje do kalendarza , ale proponuje trzymac sie dat pokolei zeby bylo chronolgicznie..:):)

ja mam dopiero 11 czerwca :(
u mnie wizyty są co 3 tygodnie, na razie widziałam tylko pęcherzyk i dopiero 11 będzie mi dane zobaczyć serduszko

Prosze poznac mojego Okruszka :)
Wizyta byla w piatek 24 maja - 7tydzien 4 dzien :)
Okruszek.jpg

Załączniki

• Okruszek.jpg
    Okruszek.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Do góry