reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
12 dni po terminie!? ło matko! To licząc od dziś to na dzień babci i dziadka by wyszła. To rodzice moi by się ucieszyli :D Ale ja nie koniecznie chce tyle czekać :p

Dokładnie tak. Mówiła, że w sumie tylko raz urodziła przed. Ja Amelkę urodziłam 4dni po terminie. Ciekawe jak teraz.

kaha - ja też 5 kwietnia miałam ostatnią miesiączkę. I w sumie nie wiem czemu termin na 12 a nie 10..

wiolka - bo to zależy chyba od długości cyklu. Zresztą nie wiem, bo mi podawali cały czas 10-go a z kalkulatorów w internecie pokazywało 12. Jak chodziłam do gina to z parametrów dzieciaczka idealnie pokazywało ciągle 10, raz było 6, później zaś 10,12,10 a ostatnio nawet 14 :D Ale lekarz powiedział, że terminu jakiego mam się trzymać to 10 :)

wiolka: bo są dwie metody liczenia 9 mies. + 5 dni lub +7 - większość ginów stosuje zauważyłam dodając 9 miesięcy + 7 dni do ostatniej @. Więc jak miałaś OM 5 kwietnia to mój gin przykładowo wyznaczyłby ci właśnie 12.01:)

a długość cyklu to jeszcze inna rzecz. Ja mam np. 34dniowe i dlatego mimo, że termin mam z OM na 25 stycznia to i lekarz i położna mówią, że mam +6 dni czasu dodatkowo, przez to, ze cykl nie jest 28-dniowy tylko dłuższy i owulacja mogła być później...

Dziewczyny &&&&& za dzisiejsze wizyty - ale nam się tabelka skurczyła przez te rozpakowane mamusie:-D
Niby też chcę urodzić jak najszybciej, ale idąc dziś o 4 rano do kibelka stwierdziłam że fajnie by było, jakby mała chciała przywitać ten świat w ciągu dnia a nie środku nocy;-) Hihi pewnie tak jak u Akuku główna myśl byłaby taka że ja chcę spać;-)

jaguś: ja tez chodzę i wciąż powtarzam, że jak mam rodzić to najchętniej w godzinach 6 - 17 od poniedziałku do piątku, bo mam przedszkole czynne i nie będę się o córę martwić :-D jak się dogadasz ze swoją małą na termin dzienny to powiedz jak to zrobiłaś - też skorzystam :rofl2:

A ja wczoraj za radą gina masowałam i kręciłam sutki, i wiecie, że naprawdę w tym czasie brzuch się ładnie stawiał.. Tylko tak bolą cycki przy tym, że za długo nie dałam rady.. Mąż jakoś nie chce sie przemóc do seksu, a spacer nic nie dał... Jeszcze nie czas:)

odszperałam książeczkę ciązy z Kinga. Termin OM wpisany mam na 21 styczeń. Kinga urodziła sie 4 lutego. A pamietam ze wtedy cykle miałam zegarkowe 28 dni ;)

Cos czuje ze mój zamierza od razu do wagi niemowlaków wskoczyć i 5 kg zaliczyć na starcie ;)

reklama
Aga, póki co to moja działa wręcz na odwrót - proszę ją i proszę by wyszła, a ona nie i nie;-) Tak że chyba zacznę prosić by w nocy się urodziła to na przekór mamusi wyskoczy w dzień;-)

Do góry