wiolka_1982 12 dni po terminie? o matulu!!
reklama
wiolka_1982
Fanka BB :)
Dokładnie tak. Mówiła, że w sumie tylko raz urodziła przed. Ja Amelkę urodziłam 4dni po terminie. Ciekawe jak teraz.
kaha - ja też 5 kwietnia miałam ostatnią miesiączkę. I w sumie nie wiem czemu termin na 12 a nie 10..
kaha - ja też 5 kwietnia miałam ostatnią miesiączkę. I w sumie nie wiem czemu termin na 12 a nie 10..
wiolka - bo to zależy chyba od długości cyklu. Zresztą nie wiem, bo mi podawali cały czas 10-go a z kalkulatorów w internecie pokazywało 12. Jak chodziłam do gina to z parametrów dzieciaczka idealnie pokazywało ciągle 10, raz było 6, później zaś 10,12,10 a ostatnio nawet 14 Ale lekarz powiedział, że terminu jakiego mam się trzymać to 10
G
gość 574
Gość
wiolka: bo są dwie metody liczenia 9 mies. + 5 dni lub +7 - większość ginów stosuje zauważyłam dodając 9 miesięcy + 7 dni do ostatniej @. Więc jak miałaś OM 5 kwietnia to mój gin przykładowo wyznaczyłby ci właśnie 12.01
a długość cyklu to jeszcze inna rzecz. Ja mam np. 34dniowe i dlatego mimo, że termin mam z OM na 25 stycznia to i lekarz i położna mówią, że mam +6 dni czasu dodatkowo, przez to, ze cykl nie jest 28-dniowy tylko dłuższy i owulacja mogła być później...
a długość cyklu to jeszcze inna rzecz. Ja mam np. 34dniowe i dlatego mimo, że termin mam z OM na 25 stycznia to i lekarz i położna mówią, że mam +6 dni czasu dodatkowo, przez to, ze cykl nie jest 28-dniowy tylko dłuższy i owulacja mogła być później...
Dziewczyny &&&&& za dzisiejsze wizyty - ale nam się tabelka skurczyła przez te rozpakowane mamusie
Niby też chcę urodzić jak najszybciej, ale idąc dziś o 4 rano do kibelka stwierdziłam że fajnie by było, jakby mała chciała przywitać ten świat w ciągu dnia a nie środku nocy;-) Hihi pewnie tak jak u Akuku główna myśl byłaby taka że ja chcę spać;-)
Niby też chcę urodzić jak najszybciej, ale idąc dziś o 4 rano do kibelka stwierdziłam że fajnie by było, jakby mała chciała przywitać ten świat w ciągu dnia a nie środku nocy;-) Hihi pewnie tak jak u Akuku główna myśl byłaby taka że ja chcę spać;-)
G
gość 574
Gość
jaguś: ja tez chodzę i wciąż powtarzam, że jak mam rodzić to najchętniej w godzinach 6 - 17 od poniedziałku do piątku, bo mam przedszkole czynne i nie będę się o córę martwić jak się dogadasz ze swoją małą na termin dzienny to powiedz jak to zrobiłaś - też skorzystam
wiolka_1982
Fanka BB :)
A ja wczoraj za radą gina masowałam i kręciłam sutki, i wiecie, że naprawdę w tym czasie brzuch się ładnie stawiał.. Tylko tak bolą cycki przy tym, że za długo nie dałam rady.. Mąż jakoś nie chce sie przemóc do seksu, a spacer nic nie dał... Jeszcze nie czas
Anisen
kochamy Cię mocno
odszperałam książeczkę ciązy z Kinga. Termin OM wpisany mam na 21 styczeń. Kinga urodziła sie 4 lutego. A pamietam ze wtedy cykle miałam zegarkowe 28 dni
Cos czuje ze mój zamierza od razu do wagi niemowlaków wskoczyć i 5 kg zaliczyć na starcie
Cos czuje ze mój zamierza od razu do wagi niemowlaków wskoczyć i 5 kg zaliczyć na starcie
reklama