reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
ja podaje jeszcze belgijski numer, bo wczesniej był polski tylko:

0032479448053

a mi się wydaje, ze mi czop odchodzi czy jaki szlag???

może i tak, ale wczoraj nic nie bylo, a dzis poczułam coś mokrego, poszłam do łazienki i tam cosik na majtochach , a jak sie podtarłam to na papierze takie cos różowawe? glucik mały. A teraz cisza i sucho...

Siva - dzięki :) Tak już blisko, że aż zaczyna mnie strach ogarniać :D codziennie sprawdzam czy w torbach mam wszystko :D i przepakowuję jak tylko mocniejszy skurcz się pojawia... hihi wariatka ze mnie

Kaczuszka - kijanką księżniczką, córką Ropucha hihi :D

Sylka - trzymaj się twardo dziewczyno i nie bierz przykładu z dziewczyn z sali. Będzie dobrze :)

Tamtusia - ponoć poprawia sie po porodzie, bo teraz to nam hormony na mózg się rzucają ;) Oby potem nam sie zmęczenie na niego nie rzucało bo będzie podobny efekt hihi

Malinka - będzie dobrze. Dadzą antybiotyk i będzie ok. Tulę

Nisiao - trzymam kciuki za wizytę :) A co do śluzu, ja od jakiegoś już dłuższego czasu zaobserowałam u siebie taki gęsty, konsystencji trochę jak... wazelina, ale nie tłusty tyko... Hmmm... może trochę jak krochmal. O, no coś w tym stylu. Ale w trakcie wizyt żaden lekarz nic nie powiedział, nie zwrócił uwagi i nie mówił, że coś jest nie tak więc się nie przejmuję. Zapytaj swojego :)

Tina - gratki wyników na cholerną cholestazę ;) Odnośnie majtasów, lepiej zapytaj lekarza. Ja niby mam też mokrawo, ale u mnie przez ten śluz. Albo jak kichnę hihi ;)

eM-Ka - a szpital zaplanowany na badania? w jakim celu? Mam nadzieję, że szystko ok :) I nie gadaj, że jesteś do niczego bo dostaniesz klapsa w dupala :p Jesteś po prostu wymęczona i już dzidzia daje do wiwatu bo uciska co może. Każda z nas to przechodzi. I zgaga męczy i ból przy chodzeniu i nocne siki :) Takie uroki ciąży. Więc proszę sobie nie wbijać do głowy że z Tobą coś nie tak. No.

inomama - ano ok :) Ale coś mi się nie chce wierzyć lekarzowi, że mogę do 8.01 dotrzymać ;) bo już tak ciężko, że ledwo się toczę. Dobrze chociaż, że za kierownicą się mieszczę jeszcze (choć brzuchal ociera) bo nie muszę w tych smarkach i kichaniach w tramwajach się tłuc jak jadę do lekarza. I zobaczymy czy wygrasz ;) Ja chce po nowym roku, zaciskam nogi i nie daję się mojemu nawet za cyca złapać żeby nie wywołał ;) I dobrze, że zdjęli Ci te szwy. pewnie już spokojniejsza, że nie zaczniesz z nimi rodzić. no ale trzymaj się tam i też zaciskaj nóżki kochana i nie spiesz się. A tekst Kajtuli mnie rozwalił tak że przestraszyłam mojego Ripucha jak zaczęłam się śmiać jak szalona hehe

Pustiszi - oj znam to... ja ciągle dostaję w prawy bok stopą, a lewy bok wypycha dupsztal. No a psitka oczywiście obrywa z główki, a pęcherz z piąstki. Nic nie mają litości dla nas te nasze dzieci... ;)

delawarre - oj blisko, blisko ;) przyzwyczajaj się do tej myśli. Do mnie powoli dociera... zwłaszcza jak patrzę na bałagan w mieszkaniu i myślę sobie, że mogę już nie zdążyć go posprzątać :D

inomama - jak mało glucika to może tylko jakiś strzępek? Podobno czop całkiem"objętościowy" jest. Ale jak by się powtórzyło to może lepiej pojedź sprawdzić? Teraz to mogła być reakcja na zdjęcie szwów. Tak samo przy cytologii może się pojawić krwawienie czy jakaś "odpowiedź" ze strony babskich narządów. W końcu to nie głaskanie piórkiem, a taki mini zabieg i łatwo coś naruszyć.

To I ja pytanko mam odnosnie tego czopa...Bo z Kuba to nic nie mialam wiec za cholere pojecia nie mam ;/ Czy on zawsze podbarwiony krwia jest? Taki rozowaty lub jak troche skrzepla krew? Znaczy czy zawsze ma kolor o moze tak....Czy tez moze byc taki zupelnie mleczny. Bo mi juz dwa razy takie cus sie poijawilo ale wlasnie bez koloru (czyt. bilo-mleczne) I wygladalo wlasnie jak taki glutek-zeleka nie bylo wieksze niz np. ziarnko fasoli (Sorry za ten opis) I teraz nie wiem czy to mogl byc czop vczy poprostu taki jakis na maxa gesty sluz...;/

reklama
będzie paskudnie, ale co tam, wyglądać może tak:

DobraMama.pl - Czop śluzowy? - Forum

Zobacz załącznik 599583 czop2.jpgczop3.jpg

Załączniki

• czop2.jpg
    czop2.jpg
    5 KB · Wyświetleń: 65
  • czop3.jpg
    czop3.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 83
Do góry