reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Mnie lekarka ciągle pyta, czy ma wypisać zwolnienie, bo ciągle też mi powtarza, że mam się oszczędzać, gdyż syn nisko ułożony. Ale na co mi to zwolnienie, skoro i tak nie mam do niego prawa? Więc jak nie będę pracować to nie będę zarabiać. No, ale moja praca jest absolutnie siedząca.

reklama
Moja praca też siedząca, ale co z tego, skoro najbardziej mnie męczyły dojazdy i to wstawanie o 6... gdyby ktoś mnie tam teleportował codziennie to mogłabym dalej pracować :)

podziwiam Was dziewczyny bo ja to się już ledwo kulam, przed chwilą wróciłam zmęczona z zakupów...

katherinne, a czemu nie możesz iść na l4?

Bo od zgłoszenia się do dobrowolnego ubezpieczenia musi minąć minimum 3 miesiące, zanim przysługuje zwolnienie. A wcześniej nie można i tak się było zgłosić, bo miałam umowę o dzieło, więc żadne przywileje mnie nie dotyczyły.

No tak, przy dobrowolnym niestety 90 dni trzeba czekać. Ja zostałam zgłoszona obowiązkowo więc tylko 30 dni musiałam pracować. Szkoda, że nie mogłaś się wcześniej zgłosić...

a, jutro idę do okulisty na tą konsultację w związku z siatkówką (prawie 100 zł ta przyjemność bo oczywiście prywatnie ale cóż... na nfz terminy koło czerwca)

a w czwartek mam wizytę u gina, nie wiem, czy podawałam

Ostatnia edycja:
dziewczyny przepraszam ze ja tak wchodze i tylko o sobie ale przez chorobe coryki na nic nie mam czasu. mam pytanie do dzeiwczyn ktore robily prywatnie badania na ta cholestaze, ile to kosztowalo i jakie badania sie tam robilo, bo mnie jakos cale cialo zaczelo swedziec i chyba bede spokojniejsza jak pojde to zbadac
aha tylko wszedzie gdzie czytam pisze ze swedzenie jest stop i dloni a mnie swedzi cialo cale ale stopy i dlonie nie, juz nie wiem czy to moze byc ta cholestaza?

Ostatnia edycja:
Dona moja sąsiadka miała cholestazę i nie swędziały ją tylko stopy i dłonie, ale właśnie całe ciało. dla świętego spokoju idź zrób badania i będziesz mieć jasność co to

reklama
Mnie no. Tylko nogi swedza i to skora tylko na piszczelach :/ wtf?

Ja po wizycie serduszko ok tam jest jakas maniana miesiac temu powiedziala ze usg co dwa tyg. Dwa tyg temu mowi ze co tydzien juz ale dzisiaj ze co miesiac aaaaacha a ile mi tych miesiecy zostalo ?????? Paranoja

Aaaaa zrobila mi na paciorkowca wymaz myslalam ze umre ale to nic jak mi szyjke lapami macala to takich skurczy dostalam ze mi sie na wymioty zebralo podczas ktg tez mialam skurcze niereg. Pojedyncze ale to nic usmiechnela sie tylko, a jak mowie ze spojenie lonowe boli nadal czy mam brac to skierowanie na rehabilitacje a ona galy skad ja wiem ??? I sobie mysle spierd****** ty łbie za przeproszeniem i koniec do widzenia ona juz miala mnie w dupie bo ja ostatnia bylam .... nerwa mam okropnego jeszcze mnie tak zbadala ze do jutra bede stekac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry