reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasieńka czeka, czeka,bo się pogubiłam,napisz mi jak możesz który wg Ciebie jest najlepszy/najlepiej przyswajalny-konkretnie nazwę poproszę to zaraz mężaty kupi:-) ten LAKTOMAG polecasz?jaka jest jego cena?i brać 4*1 tabletka?

Ostatnia edycja:
reklama
Juliana neomag ma weglan wapnia czyli nieorganiczna sol, ale bedzie sie wchlaniac mniej niz SLOWMAG bo nie sa to tabletki ktore wchlaniaja sie w jelitach wiec trzeba liczyc tak kolo 30%, czyli z 60 jonow magnezu ktore tam jest przyswoi sie ok 15mg ... jesli mecza Cie dalej te skurcze to moze lepiej kupic jakis z wieksza iloscia, jak np Laktomag, albo to co Salli Maglek, tylko trzeba pamietac zeby tez z wit b6 nie przesadzac wiec jak np bedziesz brac 3x1 tabletce to wtedy warto kupic jedno opakowanie np. LAKTOMAG i LAKTOMAG B6 i brac raz jedna raz druga tabletke ... bo B6 mozna przedawkowac

A wiec ...
tongue.png
od 27 listopada schudłam pół kilo ;p

Wg USG termin wyszedł mi na 20 grudnia
eek.png

Kubus , ułozony podluznie główkowo

Fhr - 140 min wymiary odpowiadaja ciazy 38 tydzien
tp.wg USG 20.12.2013
łozysko na scianie tylnej pierwszego stopnia dojrzałosci , ilosc płynu owodniowego w normie
Serce 4 jamowe prawidlowej wielkosci , prawidlowo ulozone z regularna czynnoscia , pepowina trójnaczyniowa
Ciagłosc powłok brzusznej zachowana , widoczny prawidłowy zoładek i pecherz moczowy ,
Kosci długie prawidłowe
Waga płodu 3208g

teraz zastanawiam sie czy ubranka w roz 56 do szpitala bedzie dobrze .. bede musiala druga zapasowa w roz 62.. jezeli nie urodze.. to 3 stycznia mam sie stawic na KTG a 7 stycznia do szpitala sie stawic Ale ze nie wiem na czym stoje czy bedzie cc czy Sn to stawie sie jeszcze przed swietami na wizyte bo NIE WIEM CO MAM ROBIC ...

Bede miala chyba małego giganta
biggrin.png

No to duża dzidzia.
A co do cc lub sn, jeśli nie rodzisz prywatnie i nie po znajomości to radzę ci umówić sie na kwalifikację na cc z papierami jaki lekarz i z jakiego powodu uważa, że powinnaś, bo tak mogą na początek chcieć żebyś urodzila sn, a dopiero jak coś będzie nie tak lub nie będziesz mogła urodzić to pokroją.
I radziłabym ci załatwić to jak najszybciej a nie czekać z wizytą do świąt. Ja zaczynam 35 tydzień, mam skierowanie od neurologa, skierowanie od gina, byłam na jednej wizycie kwalifikacyjnej i jeszcze nie mam terminu cc, bo trzeba się z nimi wykłócać.

Ogólnie dowiedziałam się niedawno w szpitalu, że oni się tak bronią rękami i nogami tych cc bo są dużo droższe dla szpitala niż sn (dodatkowe osoby w zespole, szycie, sala pooperacyjna itd)

A że schudłaś... wybacz, że sprowadzę cię na ziemie, ale jedna większa kupa, mniejszy obiad dzień wcześniej i mniej wypitej wody i już możesz mieć do 1,5kg mniej

Ostatnia edycja:
Pisałam dzis rano o łożysku ze w 33 tyg miałam 0 a dzis mam 1 wiec juz sie nie martwię chociaz gin i tak powiedział ze 0 wcale nie jest źle gorzej jak by 3 lub 4 było !!!!

ehh tyle ze ja mam termin z OM na 8 stycznia i obawiam sie ze jak poczeka do tego stycznia to sie urodzi tak jak pierwsza córa czyli przeszlo 4 kilo hehe..

Bede szła do szpitala nieawem to sie dowiem co i jak bo sie pogubilam gin muwi ze mam czekac.. 7 mam sie stawic do szpitala i 3 na ktg i tyle zadnego skierowania nie mam bo w sumie to nie ma zadnych wskazan.. oprócz tego ze 2 lata temu mialam cc to nie jest zbytnio wskazanie .. dziecko głowka w dół wiec ehh... pojde i sie dowiem ..:p

Co smieszne nie mam zadnych wizyt z moim ginem wiec i tak mnie ceka tam wizyta bo jak to tak do terminu jeszcze miesiac a ja bez ani jednej wizyty a w szpitalu jakos mnie musza przyjac heh..

reklama
Kajtek - ja 1 miałam cc, drugi poród męczyli mnie ponad dobę, a że było pełno porodów to stwierdzili że nie ma anestezjologa i mam urodzić, to co że pękła mi szyjka i przez pór roku dochodziłam do siebie.... cc jest droższe :(

ja biorę aspargin 3*1 (w szpitalu jak miałam skurcze kazali 3*2), doraźnie no spa forte (w szpitalu miałam zapisane 3*1)

Ostatnia edycja:
Do góry