reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
U mnie w brzuszku już 108cm :eek: a mi sie cały czas wydaje, ze mniejszy mam niż z córa na tym samym etapie...

Sylka
: powodzenia - nic się nie martw - będzie dobrze, a Dawid już duży chłopak!
jaguś: no cócia chyba maleńka będzie, ale to dobrze - łątwiej wypchnąć;)
Blanka: wow, ale duże dzieciaki rodzisz:tak: 38tc. z pomiarów to nieźle urósł mały...;-)
grudnióweczka: moja córa zaraziła się ospą we wrześniu, przeszła i spokój, a jeśli ty przechodziłaś to nie ma żadnego zagrożenia dla ciebie i dzidziusia:tak:ja na szczęście chorowałam na ospę jakieś 6 lat temu - fuks, bo w dzieciństwie na nic nie chorowałam - żadna choroba zakaźna mnie nie dopadła :-D
nisiao: 2100 waga to nie taka drobinka będzie - to taka średnica wagowa ;) tu masz siatkę centylową ile dziecko w jakim tygodniu waży i ile będzie mieć na koniec:tak:Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży

choć przy córze miałam na koniec niby z pomiarów wychodziło 3600, a urodziłam 3400 ważyła dokładnie w 40tc. bo w terminie z OM rodziłam, także to pi razy drzwi są te wymiary USG...

gratuluję udanych wizyt i życzę samych dobrych wieści.

No i ja jesCze raz gratuluje ostatnich wizyt Sylka &&&&&&

U mnie nic w sumie malo co lozka na ktg nie zafajdalalm dostalam biegunki rano bo mam zelazo i zwiekszylam magnez z jednej na dwie tabl. Rano sajgon podpiela mnie polozna pod ktg leze leze 20 min i nagle goracoo mi sie robi no to ja za telefon nr. 21 zajete !!!!! Wolam krzycze !!!!! Hallooooooo!!!!! Entschuldigung !!!!!!!!! Haloooooo!!!!! Hilllfffe!!!!! A tu nic !!! Ostatnie 10 minut dziewczyny nawetnie sadzilam ze mam tak rozwiniete miesnie tam ze ja to powstrzymalam szok ale przylazla ksiezniczka zdjela mi to to z ta opaska na brzuchu polecialam do wc.... No ale wroce do badan
Ktg ok usg nie mialam bo gince cos wypadlo w rodzinie i mnie zaprosili ja 13 ale skoro serduszko bije ladnie to ja mowie nie tydzien temu mialam za tydzien mam to ja dziekuje auf wiedersechen!!!!!!! I to wszystko z dzisiejszych badan :)

U nas w przedszkolu nie informują o wszawicy, ale zapewne też jest, bo mam takiego znajomego aptekarza, to mówi, że te płyny na wszy to rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. U nas to dobrze, bo Mikołaj i tak ogolony prawie na zero, więc nie ma problemu, ale długowłosym dziewczynkom współczuję.

Pustiszi, dobrze, że wytrzymałaś :tak:

Pustiszi współczuje tej biegunki juz wyobrażam sobie co tam musiałaś czuć !!! Boziu mnie kiedyś podczas jazdy samochodem złapało zero krzakow stacji benzynowej barów brak a ja juz mokra od powstrzymywania potrzeby duży ruch samochodów oj myślałam ze cały samochód zababram dojrzałam przystanek autobusowy i bak ludzi na nim musiałam poprostu wyjścia nie było a jak ulzylo hehe kończę robotę gola dupa w stronę pola zakładam spodnie a tam ciągnik blisko sToi przy nim z 10 facetów wyrywajacych warzywa czerwona jak cegła biegiem do auta hehe z miesiąc sie czerwienilam na samo wspomnienie :)

Sylka ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zapisałam się na wizyta + usg 10.12.2013 oczywiście u Pani dr. Saadi w Lublinie - błagam trzymajcie kciuki, żeby te komory były już ok, znów będę umierać ze strachu...

&&&&& za wszystkie wizytujące
:tak:

Grudnióweczka a ja mysle ze to dobra decyzja, bo mala wcale nie musiala dzisiaj sie zarazic, a pryznajmniej nie bedzei narzona teraz na zarazki

Ivi i Aga to niedokladnie tak jest ze jezeli mialo sie ospe to jest sie bezpiecznym, gdyz ospe mozna zlapac po raz drugi a wowczas przejawia sie ona jako polpasiec a to jest sprawa juz bardzo powazna. jak bylam w ciazy z oliwka to w rodzinie mielismy ospe i bratowa pytala wowczas czy jej dziecko (chore na ospe) moze kontaktowac sie z osoba w ciazy i lekarka bardzo odradzala

Pustiszi cale szczescie ze ksiezniczka przybyla jednak na czas. a tak swoja droga to nie wiem jak to jest ze niektore po zelazie maja rozwolnienie a ja mam takie zatwardzenie ze boje sie ze dziecko na ubikacji wycisne i wszystko mnie boli, normalnie nabawie sie hemoroidow. super ze badanie wyszlo dobrze

Magnus jezu to mialas przezycie

Calineczka to ja juz od dzisiaj trzymam kciuki

Wiecie co ja wlasnie nie wiem organizmy widac rozne u mnie wystarczy troche za duzo brac magnezu i amba fatima ale zgodze sie ze ja zelazo bralam i ja juz po 4 dniach blagalam na wc o troche wyrozumialosci i o miejsce dla dziecka !! No i ja juz trzymalam te urzadzenie w rekach oddycham gleboko poce sie i mowie no wyjme to rzuce w cholere bo zrobie niespodzianke ... Ale fuks mialam niepowiem :/ Magsus - dobra przygoda ale jak przydusi nie ma mocnych oj nie ma :)

reklama
dziewczyny no ja nie wiem co się dzieje w tych przedszkolach: wszy, ospa - masakra jakaś i to teraz zimą. Biedne maluszki.

Magsus, Pustiszi współczuje przygody. Ja takich nie miałam nigdy dopiero w ciąży się zdarzyło ale na szczęście w domu blisko wc. Natomiast moja rodzinka często więc podróżuje ze stoperanem w apteczce. Nawet mój piesek od czasu do czasu ma i wtedy węgiel w tabletkach stosownie do wagi ćwierć tabletki dostaje, bo biedak nie daje rady zejść po schodach, a już jest po krzyku:no:.

Do góry