reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Kasieńska to Ci gin ciśnienie podniósł,,,Olał Cię jednym słowem tak jak mnie na jeden wizycie...współczuję i mam nadzieję że to się więcej nie powtórzy...
Pustiszi gratuluje wizyty,wiesz co?wydaje mi się że już główka i wzrost na tym etapie mocno nie szybują,teraz waga jest górą:-)

reklama
Dzięki Anisen, muszę się dowiedzieć czy u mnie też coś takiego robią, byłoby super bo i tak tam chodzę więc wszystko można by załatwić za jednym zamachem:)

KASIENKA u mnie w pierwszej ciazy wyniki badan robilo sie co 2 miesiace, teraz na kazdej wizycie dostaje skierowanie. Tak jak ci dziewczyny pisza mozesz pojsc do rodzinnej powiedziec ze slabiej sie czujesz, ze ostatnio twoja morfologia nie byla dobra. Ja tak mocz wkolko badalam na skierowaniach od rodzinnej. Posiew z moczu tez mialam robiony i enzymy watrobowe i na wszystko mualam skierowanie od rodzinnej
ANISEN taki lekarz to skarb
PUSTISZI duzy chlopczyk z Mikolajka. A jak boli te spojenie lonowe? W ktorym to miejscu?
KAJTeK oby dotrwac do 38 tyg. Oszczedzaj sie

Hope trzymaj się &&&&&&& i szybko do córeczki i do nas wracaj:tak:

Kasienka to może podjedź na IP niech sprawdzą czy wszystko ok???
Bo ten stres Cię wykończy:no:

Anisen gratuluje takiego lekarza z powołania. Opłaca się do takiego jeździć tyle km.

Pustiszi gratulacje i jaki ten Mikołajek już duży. Czytam właśnie że teraz masz wizyty co tydzień. U was to taki standard?? Ja mam teraz 2 tyg przerwy między wizytami a później jeszcze nie wiem jak??

Kajtek uszy do góry! Dasz radę! Kto jak nie Ty? Musisz tylko więcej odpoczywać. Popatrz tylko na nasze szyjkowe mamy już tyle czasu muszą cierpliwie leżeć a dzielnie czekają na termin.

Monika współczuje skurczy! A więc pozostaje leżeć i pachnieć, a my trzymamy kciuki za dotrwanie do terminu:tak:.

Marika ja byłam za pierwszym razem u rodzinnego żeby mi wypisał na fundusz to miał wielki problem i o działaniu funduszu mi opowiadał:wściekła/y:.
W końcu sam mocz i morfologię mi przepisał, ale to i tak doopa bo za pozostałe badania ponad 300zł prywatnie płaciłam.

Jak sie ma BMI przed ciązą w normie to od 10 do nawet 16 kg jest zdrowo.
Najważniejsze zeby nie robić diet tylko jeść zrównoważone posiłki i na pewno nie za dwoje a dla dwojga. Ja nie zapycham sie slodyczami, nie jem ciastek itp ale bardziej warzywa, owoce, kasze, ciemne ryże, mięso itp .
To co teraz malec potrzebuje czerpie z naszego organizmu a zatem jak np zabraknie w naszej diecie żelaza to malec sobie ją wyciągnie od nas fundując nam np anemie, jak zabraknie wapnia to zabierze nam z kości itp. Ale też jak kaloryczność będzie za niska to on sam nie dostanie budulca do budowania swojego maleńkiego ciałka i moze sie urodzić z niedowagą. Ciąza to nie czas na odchudzanie ale też nie czas hulaj dusza ;)

reklama
Do góry