reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Przepraszam że post pod postem ale z telefonu nie mam możliwości edytowania. Chciałam Wam jeszcze podziękować za wszystkie ciepłe słowa. jesteście kochane:).

reklama
Hope - tak jak pisalam juz wczesniej wszystko bedzie dbrze ! Musi ! A corcia zaraz zobaczy mame jest bezpieczna a najwazniejsza teraz malutka

Kasienka - wspolczuje ale jakby co lec odrazu na IP no do cholery co za menda ...

I ja 2 i pol godziny siedzenia bo takie kur**** marudy przede mna byly ze szoooooook !!!!! Jeszcze oczywiscie w niemczech dzisiaj wszyscy lekarze urzedy itd do 12:30 myslalam ze rozstrzelam wszystko co sie rusza !!!!

No i Mikołajek zdrowy szyjka spoko jak bedzie mnie nadal spojenie bolało skierowanie dostane na ginastyke tzn na rehabilitacje ...
Mały wazy 2119g KTG ok i kurcze pisalyscie ze wasze dzieciaczki przy porodzie mialy 33 cm obwod glowy no to moj juz ma 31 cm to chyba sporo... Nie wiem.. I jeszcze mały siedzi juz bardzo nisko i czeka jakby juz chcial wyjsc ... ( to ja mu jak wracalam to mowie synku niedoczekanie grzecznie siedz bo mama prowadzi a nowe buty ma i jakby pierwszy raz za kolkiem siedziala ps. Jechalam jak kierowca niedzielny dziś :)) No i nic wiecej bo oczywiscie kuzwa spieszylo sie wszyskim bo o 12:30 !!!!! Zamykaja !!!! Dooopki ... Dostalam liste poloznych mam sobie wybrac isc do szpitala sie zapisac i skierowanie naplan porodu i takie tam iNne papierki do porozdawania....

pouzalalam sie ale juz mi troche lepiej ... zeszlo troche cisnienie ze sie tak wyraze ... nie zmienie lekarza bo w krakowie naprawde z tym ciezko ... ale napewno jak cokolwiek bedzie mnie niepokoic bede jechac na IP (dziekuje za rade Anisen to bardzo madra rada :)) przynajmniej bede wiedziec) ... zal mi ze tak sie zmienil bo wydawalo mi sie ze naprawde lekarz z powolania ... kaski raczej nie chce bo on potrafi taka pogonic co z ppieniedzmi przychodzi ... albo moze ja za duzo sobie wyobrazam ... no nic ... tylko 6 tygodni dziewczeta i dwie wizyty wiec jeszcze tylko dwa razy bede sie uzalac ... dam rade co nie ? 42 dni i bedzie juz 38 skonczonych tygodni ... bede miec badania i tylko czekac na wyjscie Saruni ... chcialabym juz styczen ...

Anisen taki lekarz to skarb ... a w ktoryms szpitalu pracuje?
Hope ja wlasnie z tymi przeplywami to Ciebie mialam w pamieci ... mam nadzieje ze u Was bedzie dobrze ... a jak cos to maluszka wczesniej wyciagna ... ale bedzie dobrze jeszcze tylko 5 tygodni ...

Ostatnia edycja:
Hope mocno przytulam i trzymam za Was kciuki. Oj nawet w połowie nie iwem jeszcze co czujesz bo ja tylko 5 dni poza domem a strasznie przaeżyłam. Musi sie wszystko udać.

Kasia ja do Krakowa jeżdzę do gina prywatnie. jak chcesz mogę Ci dać na niego namiary

Kasia on praqcował na Kopernika ale tam była afera nie z jego winy, on nie mógł znieśc oszustwa i tego ze próbują sprawę zatuszować ( był ordynatorem na ip) i zrezygnował. Teraz ma prywatną praktykę na Retoryka a w pozostałe dni pracuje w prywatnej klinice na Ruczaju

Ostatnia edycja:
Ja juz po wizycie i lekarz twierdzi ze do terminu nie dotrwam.. szyjka nie trzyma tak jak trzeba jest ''poluzowana'' musze sie oszczedzac.. ale jak przy 2 dzieci
tongue.png

Poprosilam o podloczenie do ktg bo juz dawnooo nie słyszałam serduszka i jestem juz spokojniejsza ze wszystko bije jak nalezy
biggrin.png

Jutro ide oddac krew i mocz na badania .. bo 5 grudnia mam nastepna wizyte wraz z Usg i mam miec te badania ... + posiew ktory pobrał dzisiaj

I dopiero po tym usg jak sie dowiemy jak jest ulozony kuba bedzie decyzja czy cc czy sn..
tongue.png

I nie wiem dokonca czy bedzie to cc bo przecierz 2 lata temu mialam cc ale to chyba nie jest wskazaniem do cc.. sama juz nie wiem ...

Pustiszi maluszek juz duzy :) dobrze ze wszystko w porzadku ... glowka juz nie rosnie tak szybko ... raczej teraz sadelka bedze przybywac ... napewno nie bedziesz miec wiekszej glowki jak 35 ... ale obstawiam gdzies w granicach 33... bo rosnie do 2-3 cm na miesiac :)

Anisen
pamietam ze prywatnie ... ale w zadnym szpitalu nie ma dyzurow ? bo znam takich co maja prywate praktyki ale tez w szpitalu maja dyzury na oddziale (nie w poradni), edek: wlasnie doczytalam :) ... jakbym uzbierala cos money monet to sie zglosze po kontakt :)

Ostatnia edycja:
Kasieńka, podobnie jak dziewczyny przede mną też myślę że może zrób te badania teraz a potem najwyżej na własną rękę prywatnie by mieć świeże wyniki? Nie wiem co Ci zlecił ale te podstawowe robię od początku ciąży odpłatnie i nie kosztują dużo... Tak czy tak współczuję lekarza - ja mam nadzieję że o moim nie będę miała okazji zmieniać zdania i będę go dobrze wspominać, chociaż wybrałam go tylko na podstawie przeczytanych opinii...
Przykro, że tak mu się zmieniło podejście:no:

Anisen a na to KTG prywatnie to chodzisz do szpitala czy jakiegoś pobliskiego ośrodka zdrowia? Super masz tego lekarza:)
Dobra rada z tą IP, obym nie musiała skorzystać ale dobrze wiedzieć:)

Hope, mam nadzieję, że wyniki szybko się unormują i niedługo uściskasz starszą córcię:tak:

Pustiszi, o ile się nie pomylił przy mierzeniu to chyba faktycznie Twój maluszek wcale takim znowu maluszkiem nie będzie;-) Ja muszę pamiętać by zapytać gina na następnej wizycie jakiej wagi mniej więcej wg niego mogę się spodziewać przy porodzie;-)

Wczoraj byłam na zajęciach ze szkoły rodzenia i dowiedziałam się, że teraz przed każdym spotkaniem położne będą badać tętno dzidziusia i robić jeszcze jakieś podstawowe badania więc super, zawsze to jakaś dodatkowa wiedza i to w miarę często bo właściwie przed każdym spotkaniem (czyli nawet 2 razy w tygodniu) można sobie te podstawowe parametry posprawdzać:-D

reklama
U mnie w szpitalu robią dąsy na ktg rutynowe ale mam niedaleko punkt z poloznymi ze szkołą rodzenia gdzie robią też prywatnie ktg :) umawiam sie na konkretną godzinę, idę, nie czekam ani minuty ;) Zapis dostaję i idę z nim do lekarza ( choć połozne też mi mówią czy ok ) a teraz połozna ma zapis przefaksować mojemu ginowi :) no i cenowo teraz będę miała ok bo to kolejna wizyta i mi pani powiedziała że za 50 zł ktg :))

Do góry