reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
Kurde u mnie tez skoki byly od 120 do nawet 160 :/ ale w normie bo sie ruszal a jak sie nie ruszal to stabilniej

Kciuki za dzis !!

dona_76 dla porównania u nas obwód główki 26.9 cm i jest napisane, że odpowiada 31 tygodniowi ciąży

Anisen mocno trzymam kciuki... chyba wiem co czujesz...

my wczoraj samo usg mielismy mniej więcej 30-40 minut :szok: każda jedna kosteczka, żyłka zostały sprawdzone. Potwierdzone, że czekamy na wspaniałą, śliczną córeczkę
Nikola.jpg
mała wszystko ma w normie/prawidłowe oprócz tych chol.... komór...:-( Komory powiększone.. na szczęście z tego co już zdążyłam wyczytać (tak tak google wygrało) jeżeli wszytko inne w normie to nie ma się czym martwić... niby tak, ale ja jakbym przestała żyć... tak się martwię :-( teraz zostaje nam modlitwa, że jak pojedziemy za 3 tyg to nie będą powiększone a nawet wręcz się zmniejszą... Doktorka powiedziała, że w/g niej to albo po przeziębieniu (proszę dziewczyny uważajcie na siebie!) jeżeli było wirusowe i nie wzięłam antybiotyku albo ... coś zjadłam nie takiego :szok: mam powtórzyć toxo (raz robiłam- wyszło, że kiedyś już przechodziłam) , CRP (próby wątrobowe mam ok)i cytomegalię. Dostałam całą reklamówkę witamin: Laktomag B6, Chela Ferr wit B6 ( żeby wstrzymać pokarm - powiedziała, że to za wcześnie) Prenatal DHA (mam brać razem z Femibionem mimo, że ma on DHA)
Co ciekawe pobierała mi wymaz i się pyta czy mam skurcze- ja że nie, ona że i owszem mam :szok: nic a nic nie czułam ale myśle że te skurcze to bardziej z nerwów (całe usg się zwijałam z bólu tak mnie brzuch z nerwów bolał)
I jeszcze jedno.. pisałam kiedyś, że u mnie był problem z ustaleniem miesiączki bo po zastrzykach to miałam nie miałam- nawet nie notowałam... na opisie mam "przepływ tt pępowinowych powyżej normy dla tego okresu ciąży S:D 3,43" ale z tego co z mężem zrozumieliśmy to ciąża może być do 2 tc młodsza niż myślimy... już sami nie wiemy co myśleć :no:

ech... rozpisałam się... ale uwierzcie mi dziewczyny to będą najdłuższe 3 tyg. w moim życiu ... spałam tej nocy łącznie 2 godz.

Załączniki

• Nikola.jpg
    Nikola.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 32
podajemy wymiary dzieci? to i ja!
Kajcisław urodzony po terminie 5 dni , I okres porodu 4 godz, II okres - 10 minut, pęcherzyk płodowy pękł 8 godz przed porodem.
Waga: 3070, długość 49 cm, główka - 30 cm, klatka piersiowa 29.

Tamtusia, Siva, Milusia = gratulacje wielkie:)

Anisen - ja zawsze słyszałam i czytałam, ze prawidłowe tętno mieści się między 110-160. Bardzo dobrze, że maluch ma zapis wykazujący różnice w zapisie . W krótkim czasie zapis może być poniżej 110, albo powyżej 160 uderzeń. Gorzej podobno, jak serduszko bardzo miarodajnie bije, w tym okresie powinno mieć skoki własnie. To na pewno arytmia???? Kurde, Laura miala ostatnio od 100 do 190! i nikt nic nie mówił złego...trzymam kciuki za Was!

Calineczka - kurde dziewczyno, wcale nie dziwię że się, ze martwisz! mam szczerą nadzieję,ze zakończy się wszystko strachem tylko! mocno, mocno ściskam!

reklama
Anisen już pewnie u lekarza jesteś, mam nadzieję, że jednak wszystko w porządku będzie z maluszkiem. trzymamy kciuki za Was
Calineczka nie dziwię ci się, że się martwisz. chyba każda z nas byłaby niespokojna z takiego powodu. Mam nadzieję, że na następnej wizycie wyjdzie wszystko ok i będziesz mogła spokojnie oczekiwać na maluszka

kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Do góry