reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Dona ja tez urodzilam w 38tc, moj mały mial 3250, 56cm, obwod głowki 33 cm a obwod klatki piersiowej 32 cm. Przy okazji wyczytalam , ze czas trwania I okresu porodu 7h, 30 min . II okresu 10 min, czas trwania porodu od momentu pękniecia pęcherza płodowego 5h 30 min. Urodzony 5.40 rano.

reklama
Kciuki za wizyty &&&& bardzo mocne

Ja mam na 16. 45 i boje sie strasznie co z tą moją szyjką. Bo malec rozrabia jak pijany zajączek to wiem ze ma sie dobrze ;)
Dam znac jutro bo pewnie dzis padnę jak wrócimy :)

Pierwszy poród miałam taki w miarę długości, drugi szybki , patrze w ksiązeczke i mam ze 3,5 godziny fazy pierwszej po odejściu wód i 10 minut drugiej ;) Ciekawe jak teraz sie pospieszy czy nie ;)

wyjazd o 15 z domu. Oszaleje do tego czasu ;)

juliana: śpi - mój codziennie wieczorem szaleje, a wczoraj cisza była ze 2h po czym jak szłam spać to on wtedy się ruszył, ale tez nie jakoś intensywnie... A dziś od rana - aż mi faluje i usiedzieć w pracy nie mogę...ciągle to noga w żebro, to się wypycha, to boksuje...życia nie mam.
Anisen: kciuki za dobre wieści!
Dona: super, że łożysko się podniosło - nic tylko czekać na styczeń i będzie dobrze ;)
Ikasia: a ile twój maluch wazy, że taki malutki? mniejszy to szybciej urodzisz:tak:ja jutro idę na 3/4D to zobaczę ile mój przytył od połówkowego, bo ja to całkiem sporo - mam + 10kg na liczniku :-D

u mnie w 40tc. mała miała 3460g , obwód główki 32 albo 33cm z tego co pamiętam, a poród 8,5h z czego 40 min parte...
to się umęczyłam, nie? za to nie pękłam i nie byłam nacięta - po prostu jak mi zeszło znieczulenie to się zablokowałam psychicznie, bo tak cholernie bolały te parte, ze nie mogłam :-D

Ja już po badaniach, w piątek wizyta, to lekarz odczyta wynik. A jak tu pobrać poranny mocz, jak ja z zegarkiem w ręku co 2 godziny chodzę na siusiu :-). Też tak macie?
Usłyszałam od pielęgniarki pobierającej krew, ze mam fajną piłkę i ze na pewno będzie chłopczyk. Ja jej mówię, ze niby ma być dziewczynkę, a ona będzie chłopiec bo po brzuszku widać :-D. Poczekam do porodu i zobaczymy

Dona mi własnie cesarke robiliby tydzień przed terminem, czyli wychodzi, że 30 grudnia. Ale ja chce koniecznie w styczniu. Mam jeszcze pojechać na ustalenie terminu, zobaczymy co powiedzą. Mi zależy na styczniu.
A USG się nie przejmuj to są wyniki plus minus, wszystko okaże się, jak urodzisz

Anisen trzymam kciuki

Juliana pewnie śpi, obserwuj dalej. Jak cie niepokoi to jedz na IP

AGASM u mnie parte trwały 2,5 godziny. Lekarz wyduszał dziecko. 40 min to jeszcze po Bożemu ;-)

u mnie w 39 tygodniu porod ... maly mial 3270, 54cm i 33cm obwod glowki, czas trwania I okresu 4h a II 10 minut :)
jak przy pierwszym byl ekspres jak bedzzie przy drugim :p

Ostatnia edycja:
reklama
Kasienka fatycznie u Ciebie ekspres, drugi niby szybszy hehe, zebys do szpitala zdazyla dojechac. Anisen ty tez szybciutko:-)
10 min na te parte to szybko mi sie wydaje, pamietam jak juz mały zaczal wychodzic to kilka partych przy skurczach, polozna mowila kiedy i wyskoczyl, chociaz mi doktor tez naciskal w koncowej fazie rekami na brzuch.
Marika ja nie wiem jak ty te 2,5 h partych wytrzymalas.

Juliana, narazie sie nie stresuj, ja mysle ze te nasze maluchy potrafia wpasc w taki dłuzszy sen, do wieczora sie obudzi i da znak , ze ok, zobaczysz...jeszcze dzisiaj taka pogoda woli spac:-) Mis ie teraz ten filimik z netu kojarzy jakie błogie zycie wiodą te nasze skarbusie, pośpia, ziewną , przeciągna sie i spia dalej a jak sie obudza to dyskoteka na całego:-)

Do góry