reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Ja tak sobie czasami myślę a jeszcze ze 2 tygodnie i mogę urodzić, mam już dosyć :baffled: ale jak dociera do mnie że tylko dwa tygodnie to zmieniam zdanie że jednak wytrzymam do terminu :-) ojjjjjj mam stracha , jak by na to nie patrzeć poród to nie wizyta u dentysty , chociaż to też nie należy do przyjemności A co do twardnień brzucha, skurczy, to ja tak mam już ze 4 tygodnie , nie zażywam żadnych leków , tylko magnez, , moja ginka mówi że wszystko jest ok i bez histerii, bo te skurcze to zupełnie normalne są na tym etapie ciąży , tym bardziej że u mnie wszystko zamknięte i wysoko.

reklama
BLANKA to spory synus byl. Mi wlasnie to samo z nospa mowili a od ostatniej wizyty brac codziennie
FIFKA wlasnie z ta nospa pomyslalam o twoim rozwarciu, niezla zagadka z tym
DONA gratulacje, super ze lozysko przesunelo sie. Ja tez chce miec CC 2.01 tylko najgorzej ze to 3 dni przed terminem OM. A ty na kiedy masz termin z OM?
MAGSUS u mnie to bardzo prawdopodobne ze na swieta moge byc w szpitalu bo obchidze te w styczniu
MARTUSIA ja to dygam z tymi skurczami bo duzo gorzej odczuwam je niz w puerwszej ciazy a po drugie chce konuecznie dotrwac do stycznia a termin mam na 05.01

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
Ja jutro ide badania robic

Dziewczyny nie bede dziekowala kazdej z osobna tylko hurtem to zalatwie DZIĘKUJĘ WAM, troszke sie uspokoilam po tej wczorajszej wizycie.

Fifka ja tez nie mysle ze wytrzymam do stycznia zwlaszcza ze jak w grudniu odstawie fenoterol bo zjem tyle ile mam tabletek to moge zaczac od razu rodzic, z czego najbardziej zadowolony bylby moj mąz bo powiedzial wczoraj ze termin 1,01 zeby wiez mnie na 8 rano na odzial wcale mu nie pasuje:) i ze musimy to zalatwic przed świetami:) cwaniak

Marika moj termin z ostaniej miesiaczki wypada na 8,01, bo u nas w szpitalu cc robia w 39 tygodniu, chociaz i tak pewno nie dotrwam tak jak z corka mialam termin wyznaczony w 39 tygodniu a wody odeszly mi w 38 i wzieli mnie na stół bo oprocz tego ze wody odeszly to nic sie nie dzialo i mialam tylko bole od krzyza, rozwarcie minimalne i mimo masazu szyjki brak byl kontunuacji akcji porodowej wiec podjeto ostateczna decyzję o cc.

jedno mnie tylko martwi po wczorajszej wizycie ze lekarka mi powiedzila ze duza glowke ma dziecko, i chyba powiedziala 41cm a teraz wydaje mi sei ze to nie jest mozeliwe bo cora urodzila sie w 38 tygodniu i miala 33cm (sprawdzilam w ksiazeczce), lekarka wprawdzie powiedziala ze to jej usg zwykle zawyza wyniki główki ale matko az tak? zapytalam sie czy to jest niezebpieczenstwo ze moze miec jakies wodoglowie ale powiedziala ze nie, ale nie wiem czy nie chciala mnie przerazic, co sądzicie, z jakimi glowkami rodzily sie wasze dzieci?

Dona - gratki! wszystko idzie w dobrym kierunku:)

Ikasia - gratulacje:) lepiej mniejszy niż większy

Emka - ałacia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!od razu mnie boli, już dziś się nigdzie nie rusze, zeby tylko nic się nie stało

kciuki za 6 dzisiejszych wizyt:)

hej babeczki :)
Kciuki za wizyty dzisiejsze &&&&&&

I juz pisalam wczesniej ale w tym nawale postow moglyscie pominac....
vinga lub fifka - mozecie mi wpisac? wizyta kontrolna u poloznej - 2 grudnia

reklama
Do góry