reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Wiesz co...koniecznie zrob to badanie jeszcze raz I jak beda podobne wyniki to smigaj jak najpredziej. Bo serio krew w moczu to nie sa przelewki. Od tego juz bardzo krotka droga do ofdklebuszkowego zapalenia nerek ;/ A to stan zagrazajacy zyciu!!! Poza tym sama taka infekcja pecherza jest grozna dla porodu naturalnego a dokladniej dla dziecka... I wiesz co..Nie wiem jak to wyglada teraz w polsce bo dawno nie robilam tam wynikow moczu, ale czy jesli masz podwyzszone leukocyty itd...to robia od razu posiew na bakterie? Bo jesli nie to moze warto od razu zrobic I sprawdzic czy sie tam jakies tfu tfu swinstwo nie chowa I wiedziec czym mozna leczyc...Poki jeszcze mozna...
Kurcze bardzo dziwne to zachowanie lekarki...krew w moczu jest normalna? ;/

reklama
Em-ka bardzo sie ciesze , ze u Cibie wszystko ok.

Fifka super, ze Adrianek tak ładnie rosnie, przy tej wadze mozesz byc spokojna, ale oczywiscie ma jeszcze u mamusi w brzuszku pomieszkac troche:biggrin2: Zrob te badania raz jeszcze koniecznie, mi tez to sie wydaje dziwne.

Trzymam nadal kciuki za reszte dziewczyn i maluchow :-)

Anbas leukocyty w tym badaniu nie wyszły. Wszystkie inne normy były w porządku tylko te erytrocyty - czyli czerwone krwinki przy liczebności było napisane "dużo" z wykrzyknikiem... powtórzę je po jutrze po prostu. A jutro po południu zadzwonie do mojej lekarki rodzinnej i po prostu zapytam jej.

dziewczyny gratuluje wizyt :***

fifka tobie w szczególnosci wiem jak sie martwilas :**** ale adrian juz duzy super jak bylas w szpitalu to ile wazyl ? w ile dni tak ladnie przybral???

Emka - gratulacje wielkie:) niech szwy długo trzymają! kiedy umawiasz sie na ich zdjęcie?????

Fifka - czyli, ze dobrze? bo kurde ja nie wiem, jak czytam o tych dwóch palcach...ale jesteś w domu, więc dobrze:)

Hahaha Inomama znaczy ze dobrze bo się nie powiększa :-)

Blue 2 tygodnie temu ważył 1800g na USG szpitalnym :-) Trochę jakoś sporo przytył jak na taki czas... ale sama wiem ze te USG to tylko orientacyjnie waży... okaże się przy porodzie :-D

Anisen
wiem i właśnie tak zrobię :-)

Fifka czyli suma sumarum dobre wiadomosci...I jaki Adr)ainek juz duży.....ja pewnie kolejene wazenie będę miała kolo 36 tyg,...a po 36tyg dzieciaki tyją kolo 1kg do porodu..wiec będę miala przyblizoną wagę:) A z moczem to koniecznie powtórz..ja dzisiaj odebrałam wyniki I tam jest zaznaczone ze erytrocytów jest w normie..

Ja odebrałam dzisiajwyniki..mocz ok...I te badania majace pokazac czy mam zatrucie ciazowe wyszly ok, wiec wszystko w normie..jutro mam wizytę:):)

Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne :-D
Ja dziś byłam na kontroli, siuśki ok, ciśnienie nie wiem bo nie zdążyłam zajrzeć :-D, mała główką w dół, lekarz mi macał brzuch, chyba sprawdzał ułożenie małej, ale to tak mnie bolało, że masakra. Wyniki krwi ok, mam tylko lekko podwyższoną hemoglobinę, mój wynik to 5.13 a norma jest medzy 3,8-5.0. Następną wizytę w szpitalu mam za 3 tygodnie.

Dziewczyny proszę o wpisanie wizyty kontrolnej na 9 grudnia :-)

reklama
Ja juz po wizycie:-) szyjka trzyma,ma 26mm,wiec nawet o 3mm wiecej niz miala:-) plec potwierdzona-dalej syneczek:-) wszystkie proporcje malego ok, poza waga. Areczek ma ok 1400g wiec za malo przybiera na wadze i wyglada jakby byl o dwa tyg mlodszy,czyli jakis 31tc. Troszke sie martwie,bo lozysko dojrzale jak na ten tydz,ale waga dzidzi mala...:( lekarz mowil,ze trzeba monitorowac te wage czesto...ktg nie mialam jednak robione.

Do góry