reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
witam
Dziekuje za kciuki. Bardzo pomogly.
Mialam usg przezpochwowe i przezbrzuszne.
Szyjka na USG ma 3,5 cm. Jest zamknieta z dwoch stron. Lekarz sie dziwił, jak tamten palcami móglł zmierzyć. I jak mógł puścić mnie bez luteiny, jak twierdził, że są tylko 2 cm.
Na skurcze to brać nospe. Najlepiej rano i wieczorem Nospe forte.
Na USG przez brzuch lekarz oglądał dzidzie. Ma 1200g, długą kość udową. Sprawdzał, czy szyja nie jest owinieta pepowina to na szczescie nie i dalej jest dziewczynka. Łożysko też wporządku
Ja nie odzywam sie bo w poniedziałek maz wrocil. To same rozumiecie

No ja tylko na chwile poczytam was jak uspie luske kolo 21 bede.
weszlam napisac jak na wizycie, a wiec opierdantus dostalam, szyjka miekkka ma tylko 2cm i rozwarcie na pol palca lekarka zabronila mi sie wysilac, macica nisko mam jak najwiecej lezec na nospie i tylko zajmowac sie dizeckiem a tak to sobie odpuscic zeby dzidzia wytrzymala chociarz dwa miesiace do swiat, a wiec jestem troche podlamana czy 2cm to malo miękka hm ?:(

no dziewczny gratuluje udanych wizyt :*** bo moja jakas taka nie pocieszajaca ;(

w dodatku mam jkaas infekcje w moczu dostalam jakies głupich 6 globulek za 37zl ..i do tego jakis urosept mam brac przez 14 dni 3 razy dziennie po 1 tabletce.

na usg mam sie zarejestrowac na polowe listopada a na wizyte kontrolna za miesiac(jak bd znala terminy to podam)

Ostatnia edycja:
Kasia super wieści teraz w domku odpoczywaj :) !!!!

marika dobre wieści przynosisz dzidzia zdrowa i maz w domu teraz odpoczniesz pomoże ci w domowych obowiązkach juz nie jesteś sama !!!! Ciesz sie mezulkiem ciesz :) !!!!

Bluelovi a ty kochana bądź dobrej myśli stosuj sie do zaleceń niewiem jak to z ta szyjka miękka ma 2 cm kurcze uważaj na siebie chociaz nie jest łatwo mnie dzis zwykle krótkie zakupy tak dały w kość ze w sklepie zwymiotowalam :( duszno mi było głowa od rana bolała oj kurde przeciez sie nie połoze zupełnie :( małe dziecko obowiązki domowe R przyjechał i pojechał jutro po południu wróci w niedziele w nocy jedzie !! Kto to wszystko zrobi jak nie my !!!

Bluelovi a badali ci ta szyjke USG? Oszczedzaj sie bo 2 cm to malutko z tego co dzis sie dowiedzialam

Magsus ja kilka dni nualam slabszych i tez w sklepie slablam. A w domu nawet lezac, zalewaly mnie poty, slably mi miesnie. Wyniki mam dobre, a od 2 dni lepiej. Może u ciebie tez sa slabsze dni

tak robila mi usg dopochwowe chciala sprawdzic ile ma szyjka a usg dzidzi jestesmy umówione na ok.15 listopada mam sie zarejestrowac, wiesz mnie tez to przestraszylo i wydaje mi sie to malo nie wiem :( dziwnie sie czuje z tym wszystkim oby dwa miesiace jeszcze :(

Kasia dobrze,że juz jesteś i wszystko dobrze,dobre nastawienie to tez duzy sukces,odpoczywaj i żeby bez szpitali aż do porodu o wlasciwym czasie
bluelovi
jak masz mozlwość to oszczedaj się:* a na kiedy masz rzeczywiście termin??
Magsmus
kurcze to jest to,męza nie ma a tu cos trzeba też zrobić w domu,nie da sie tylko leżeć,jeszcze ja jak to ja,ale Ty masz dziecko.
Ja dziś przy porzadkach też jakoś mnie oblewaly poty,slabo sie robilo.
Kurcze coraz ciezej,coraz ciezej

reklama
Do góry