reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Hej!
Ja wczoraj piłam glukozę i 3 kłucia – przed, po godzinie i po 2h, ale dałam radę tylko myślałam, że mi mały bokiem wyjdzie tak szalał po tym cukrze…:rofl2:

Kasieńka: gratuluję dobrych informacji o szyjce – też się stresuję przed jutrzejsza wizytą – a co do obrócenia to córcia ma jeszcze czas!:happy:
Salli: to samo co ty usłyszałam, ze od 50g się odchodzi na rzecz 75g bo bardziej miarodajne
Magsus: ja w drugiej godzinie poszłam do sklepiku po schodach już na zapas kanapkę kupić i mam stresa czy nie zaburzyłam wyniku hehe:-D
Grudnióweczka: jak ty przechodziłaś ospę to ci powiem, ze lepiej żeby małą zaliczyła i spokój na całe życieJ u nas tylko 5 dzieci na 25 nie załapało ospy z czego bodajże 4 szczepionych na ospę, ale było lajtowo – u nas na 20 krotkach na plecach się skończyło i bez żadnego swędzenia, temperatury:tak:
Marika: ty to masz się z tymi lekarzami – współczuję. Jak muszę coś dowcipnie wkładać to tez mam stresa… a ze będę musiała to mam jak w banku – jutro wyniki posiewu:-p
Jaguś: u mnie KTG też dopiero pod koniec ciąży robią… w poprzedniej dopiero na porodówce miałam robione:-D
Dona: za ciebie kciuki - będzie dobrze - nie każde skurcze i twardnienia skracają szyjkę!

reklama
Dzięki dziewczyny za kciuki :* moja wizyta dopiero o 17.

Mój mały też po glukozie szalał, dla mnie to nie będzie ulubione śniadanie :-D

a tej glukozy - któraś z Was nie pisała - nie robi się do określonego tygodnia?

ja wlasnie wrocilam z laboratorium. Robilam dzis badanie moczu,morfologie i probe przeciwcial rhD:) teraz czekam na wyniki niecierpliwie,bo boje sie o morfologie,czy jest dobra,bo dawno nie badałam:zawstydzona/y:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :tak:

Ja bede miala ta glukoze 24.10 a wtedy bedzie mi juz lecial 30ty tydzien...W sumie chciala babka robic juz w tym, ale tu sie je robi w szpitalu no I terminy, koleka itd... tak ze dopiero za tydzien mam. Ale I tak jestem w szoku bo z Kuba wcale nie mialam ;p

Kciukasy za wizytki babeczki &&&&&&& :)

Ja też słyszałam, że do 28 się robi. Co więcej, ostatnio w labie kobietka przede mną chciała zrobić w 29 tygodniu i jej babka nie zrobiła. Powiedziała, że teraz to już może być niebezpieczne i to, że ma skierowanie to nic nie znaczy, bo z wcześniejszą datą. Że po 28 tygodniu robi się tylko w uzasadnionych przypadkach, przez to ryzyko (ale nie wiem czego, nie dało się usłyszeć) i że musi się skontaktować z lekarzem po zgodę...

reklama
Ja wczoraj mialam wizyte o 21.00 te cale moje przeziebienie z duszacym kaszlem itp nalozylo sie jednak szczesliwie dla mnie,bo dzieki emu gin zrobil mi posiew bo mialam te skurcze.

Okazalo sie ,że jednak mialam w pochwie bakterie,ktore juz tam musialy byc jakis czas,także to nie jest swieza sprawa.No i wyglada to tak,że to przeziebienie to jednak dobrze że bylo,bo dzieki temu zaczelam leczyc sie antybiotykiem i juz nieswiadomie za jednym zamachem leczylam stan zapalny drog intymnych,tak mi gin powiedzial jak uslyszal ze leczylam sie antybiotykiem,to juz mi nic nie dawal na bakterie.To one wywolywaly skurcze i szyjka lekko sie skracala jak sie okazalo.

faktycznie jak zaczelam sie leczyc--a wynikow z posiewu nie znalam jeszcze- to skurcze w dwa dni sie uspkoily takze nospy tez nie biore. już antybiotyk dzis wzielam ostatni raz.
Malutka waży 1000g i trochę,ale podobno jak na ten tydzien to dobrze,serduszko bije miarowo ulozona jest posladkami do na dól,czyli dlatego w dole takie podkopywanie czesciej czuje :D:tak:
Wyniki moje z krwi na choleostaze-bo te ciśnienie mialam alarmujące-wyszly ok kwas moczowy ok i keratynina czy jakos tak tez ok jedynie mam żelazo brać

Ja mialam robioną glukoze jakos w 23 tyg cos takiego....czy 22
hmmm

Kciuki za Wasze wizyty dziwwczyny :)

Ostatnia edycja:
Do góry