reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Hej!
Ja wczoraj piłam glukozę i 3 kłucia – przed, po godzinie i po 2h, ale dałam radę tylko myślałam, że mi mały bokiem wyjdzie tak szalał po tym cukrze…:rofl2:

Kasieńka: gratuluję dobrych informacji o szyjce – też się stresuję przed jutrzejsza wizytą – a co do obrócenia to córcia ma jeszcze czas!:happy:
Salli: to samo co ty usłyszałam, ze od 50g się odchodzi na rzecz 75g bo bardziej miarodajne
Magsus: ja w drugiej godzinie poszłam do sklepiku po schodach już na zapas kanapkę kupić i mam stresa czy nie zaburzyłam wyniku hehe:-D
Grudnióweczka: jak ty przechodziłaś ospę to ci powiem, ze lepiej żeby małą zaliczyła i spokój na całe życieJ u nas tylko 5 dzieci na 25 nie załapało ospy z czego bodajże 4 szczepionych na ospę, ale było lajtowo – u nas na 20 krotkach na plecach się skończyło i bez żadnego swędzenia, temperatury:tak:
Marika: ty to masz się z tymi lekarzami – współczuję. Jak muszę coś dowcipnie wkładać to tez mam stresa… a ze będę musiała to mam jak w banku – jutro wyniki posiewu:-p
Jaguś: u mnie KTG też dopiero pod koniec ciąży robią… w poprzedniej dopiero na porodówce miałam robione:-D
Dona: za ciebie kciuki - będzie dobrze - nie każde skurcze i twardnienia skracają szyjkę!

reklama
Dzięki dziewczyny za kciuki :* moja wizyta dopiero o 17.

Mój mały też po glukozie szalał, dla mnie to nie będzie ulubione śniadanie :-D

a tej glukozy - któraś z Was nie pisała - nie robi się do określonego tygodnia?

ja wlasnie wrocilam z laboratorium. Robilam dzis badanie moczu,morfologie i probe przeciwcial rhD:) teraz czekam na wyniki niecierpliwie,bo boje sie o morfologie,czy jest dobra,bo dawno nie badałam:zawstydzona/y:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :tak:

Ja bede miala ta glukoze 24.10 a wtedy bedzie mi juz lecial 30ty tydzien...W sumie chciala babka robic juz w tym, ale tu sie je robi w szpitalu no I terminy, koleka itd... tak ze dopiero za tydzien mam. Ale I tak jestem w szoku bo z Kuba wcale nie mialam ;p

Kciukasy za wizytki babeczki &&&&&&& :)

Ja też słyszałam, że do 28 się robi. Co więcej, ostatnio w labie kobietka przede mną chciała zrobić w 29 tygodniu i jej babka nie zrobiła. Powiedziała, że teraz to już może być niebezpieczne i to, że ma skierowanie to nic nie znaczy, bo z wcześniejszą datą. Że po 28 tygodniu robi się tylko w uzasadnionych przypadkach, przez to ryzyko (ale nie wiem czego, nie dało się usłyszeć) i że musi się skontaktować z lekarzem po zgodę...

reklama
Ja wczoraj mialam wizyte o 21.00 te cale moje przeziebienie z duszacym kaszlem itp nalozylo sie jednak szczesliwie dla mnie,bo dzieki emu gin zrobil mi posiew bo mialam te skurcze.

Okazalo sie ,że jednak mialam w pochwie bakterie,ktore juz tam musialy byc jakis czas,także to nie jest swieza sprawa.No i wyglada to tak,że to przeziebienie to jednak dobrze że bylo,bo dzieki temu zaczelam leczyc sie antybiotykiem i juz nieswiadomie za jednym zamachem leczylam stan zapalny drog intymnych,tak mi gin powiedzial jak uslyszal ze leczylam sie antybiotykiem,to juz mi nic nie dawal na bakterie.To one wywolywaly skurcze i szyjka lekko sie skracala jak sie okazalo.

faktycznie jak zaczelam sie leczyc--a wynikow z posiewu nie znalam jeszcze- to skurcze w dwa dni sie uspkoily takze nospy tez nie biore. już antybiotyk dzis wzielam ostatni raz.
Malutka waży 1000g i trochę,ale podobno jak na ten tydzien to dobrze,serduszko bije miarowo ulozona jest posladkami do na dól,czyli dlatego w dole takie podkopywanie czesciej czuje :D:tak:
Wyniki moje z krwi na choleostaze-bo te ciśnienie mialam alarmujące-wyszly ok kwas moczowy ok i keratynina czy jakos tak tez ok jedynie mam żelazo brać

Ja mialam robioną glukoze jakos w 23 tyg cos takiego....czy 22
hmmm

Kciuki za Wasze wizyty dziwwczyny :)

Ostatnia edycja:
Do góry