reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

No pani doktor długą chwilę spędziła na analizowaniu tego co widzi... i powiedziała, że skłania się ku dziewuszcze, bo to co miała na obrazie było za mało do jajek podobne, a było bardziej podłużne, tak jakby srom. Więc w sumie jeszcze nie wiemy na 100% ;)
Ale jeszcze 2 usg przed nami (byłam u mojej ginki pokazać wyniki i zapytać o rwanie zęba i powiedziała, że jeszcze mnie czeka usg w 32 i pewnie w 36 tyg)

reklama
Dziewczyny zastanawiam się, czy podjechać na te USG 3D/4D połówkowe, teraz sytuacja Blanki daje mi do myślenia. Siostra akurat będziew piątek w Białym niedaleko tam gdzie robią USG.
Z synkiem w ciąży robiłam w 13 i 24 tyg

Sali to gratuluje dziewczynki, ale ta niepewność będzie tak, jak u mnie. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa

Zgadzam sie z Ikasia. Jesli podczas badania wyszly by jakiekolwiek watpliwosci to wtedy zawsze warto skonsultowac. Ale jesli podczas badania wyglada wszystko ok to mysle ze nie ma co sie nakrecac I napedzac...No chyba ze nie masz zaufania do lekarza albo watpisz w jego doswiadczenie...Sama nie wiem. Ale moje zdanie jest taki ze dodatkowe badania warto robic tylko w przypadku watpliwosci.

Ikasia bo lekarz myślał, ze ja pojadę na te USG 3D, wykonuje je jego ojciec. Po prostu zmierzył tylko dziecko, czyli pewnie FL, obwód główki, waga i nie wiem co tam jeszcze się mierzy w 22 tyg. A o tym USG 3D to mówił, ze to jest pod kątem serduszka. Sam tego nie patrzył.
Z drugiej strony chce rodzić w prywatnej klinice, a do tego trzeba mieć ciążę bez komplikacji, tez mogą powiedzieć, że tego badania nie zrobiłam. Mam na tyle dobrze, ze chodzę na NFZ i będę mogła tam rodzić.
Dodam, ze tej mój lekarz choć cudowny i nie widziałam jeszcze w życiu lepszego lekarza, ale to rezydent

zwlaszcza ze chyba jest tak, ze lekarz I tak najpierw wlącza to USG 2d..wlasnie do diagnostyki...a pptem dla b bajeru 3d/4d...

Salli gratuluję zdrowej chyba dziewczynki:)

Marika jezeli nie masz pewnosci czy lekarz sprawdzil serduszko to ja bym sie przejachała na takie usg gdzie to sprawdzą

Blanka odezwij się

Ikasia najperw jest zwykłe USG a później właśnie ten bajer
Dona tak jak pisałam nie sprawdzał, bo ja mówiłam, ze tam pojadę na te prenatalne USG. Myślałam, ze mąż wróci do tej pory, ale niestety wróci jak będę w 28-29 tygodniu.

Zrobię te USG, będę spokojniejsza. Jest dużo dokładniejsze i wyraźniejsze. Synek miał, to niech i druga dzidzia ma. W sumie te 160zł można rozprowadzić w jeden wieczór, a wtedy to się już nie patrzy

reklama
Dzięki za zaciśnięte kciuki, my jesteśmy już po. Blanka, mam nadzieję że z Filipkiem wszystko dobrze&&&
A u nas lekarz trochę się z nami droczył zanim przyznał kim ta nasza dzidzia jest, jak m strzelił że pewnie chłopiec to skrzywił się jakby zjadł cytrynę i powiedział żeby zgadywał jeszcze raz, więc na 100% potwierdzone 570 g zdrowej kobitki i już nie ma szans by jej siusiak wyrósł, bo podglądaliśmy ją od dołu;-)
M musi się chyba przyzwyczaić do tej myśli bo widać że się cieszy ale jednak jakoś tak bardziej liczył na chłopca, a ja w sumie się nie zdziwiłam bo jeszcze przed ciążą czułam że to będzie dziewczynka i zawsze w ten sposób o swoim pierwszym dziecku myślałam:-D Inomama i Blue wróżyły mi co prawda chłopaczka, ale może to przy następnym podejściu się sprawdzi;-)
Dostałam jeszcze od gina reklamówkę z jakimiś próbkami i mam tu sudocrem 10 g, płyn Lenor do płukania, jedną pieluszkę z dady, płyn do higieny intymnej i krem przeciw rozstępom z Ziaji, Bio-oil, jakieś gazetki typu dziecko, twój maluszek itd i dużo broszurek:) Lekarz mi tam jeszcze zajrzał do reklamówki i stwierdził że to skubańce, ostatnio były jeszcze butelki;-)

Do góry