reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

pustiszi wrażliwcu ty....spokojnie. Rozumiem cie... ja też nie lubie jak ktoś zamiast doradzac, poucza ale to jest forum i każdy ma prawo powiedzieć co o tym sądzi...byleby nikogo nie obrazić.

jeju dziewczyny ja oglądałam boba w 12 tygodniu a na wizycie byłam 4 lipca....i nie mam kiedy pojśc z kim dziecie zostawić żeby pojechac na wizyte...krew pobrałam mocz zrobiłam i jest ok z norm laboratoryjnych dlatego sie nie spinam ale jak czytam ile wy chodzicie do lekarzy co 2 tyg.co 3 tyg. to mi kopara opada...musze sie w końcu wybrać a nastepne usg to około 22 tyg wiec połowa września....też miałam 3 usg do tej pory i mi w zupełności wystarczyły.

reklama
Hehe gorąco się zrobiło... każdy robi jak uważa... Ja w pierwszej ciąży chodziłam do gin której ufałam, wszytko robiła jak należy itp itd... a tu co? W ok 33 tygodniu kazała mi zmienić gina bo "ona się patologiami ciąży nie zajmuję" :szok: I co mi dało trzymanie się jednego lekarza? Teraz mam jednego lekarza który mnie prowadzi, podejmuje decyzję itp, ale to nie znaczy ze nie mogę pójść na konsultację (byłam dwa razy z czego raz to USG genetyczne) Do tej pory miałam 5 USG czyli wychodzi raz na miesiąc więc jak widać to nie zawsze jest chodzenie po to żeby dzidzie co 2 tygodnie zobaczyć...

Ogólnie nie lubię takiego uogólniania i wrzucania do jednego worka... może czasem powody takiego chodzenia są dla nas "marne" ale skoro ta mama tak chce to jej wybór... szanujmy się a nie oceniajmy...

dziewc zynki....spokojnie..taki piekny dzien za oknami,...słonko świeci...a złość piękności szkodzi...jeśli któraś ma ochotę iśc do drugiego ginka to niech idzie...to jest sprawa każdej indywidualnie:)

diablica, ja też miałam do tej pory 3 wizyty z usg i to mi w zupełności wystarcza :) na ostatniej gin tak długo szukał, aż znalazł płeć więc nie narzekam na obsługę :) skoro wszystko jest ok nie widzę potrzeby chodzić częściej, no ale jak któraś z dziewczyn chce i ma kasę to jej wybór...pomijam oczywiście przypadki, kiedy ktoś ma jakieś uwarunkowania do szczególnej opieki w czasie ciąży bo to nie podlega dyskusji, w takiej sytuacji pewnie i ja latałabym co 2-3 tygodnie, żeby sprawdzać, czy wszystko jest ok :)

teraz mam połówkowe 19 września - proszę o dopisanie do listy

Anisen: każdy tu robi co uważa za słuszne dla siebie i swojego dziecka i nie jest naszą rolą to oceniać czy to ma sens czy nie ma. Mój lekarz od USG orzeka w sprawach na których się zna, a prowadzący nie musi znać się na wszystkim - jeden wie o drugim - no przecież to NFZ, a ginka główna tylko przepisuje wyniki badań i nie komentuje tego co mi mówi gin spec od USG. Zreszta spec od usg jest specjalistą od wykrywania wad płodu kardiologicznych akurat i w tym się specjalizuje .... jakby diagnozy były sprzeczne to bym poszła prywatnie do trzeciego. Nie należę do tych osób dla których lekarz - choćby najlepszy jest wyrocznią i Bogiem.
Mam tyle przejść po pierwszej ciąży, że mogę książkę o ginekologach pisać:-p

dziewczyny!! przez te nieporozumienia na forum zapomniałyście trzymać kciuki za moja wizytkę i Filipka z siusiorkiem... tętno super, wymiary super, łożysko idealne, szyjka, dluga zamknieta - 4 cm, dzieciatka ruchliwe ale nóżki ładnie rozłożyło.... pan doktor szukał, szukał i nic.... nie ma fiutka :p na 80 % DZIEWCZYNKA :)

reklama
Do góry