reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

pustiszi wrażliwcu ty....spokojnie. Rozumiem cie... ja też nie lubie jak ktoś zamiast doradzac, poucza ale to jest forum i każdy ma prawo powiedzieć co o tym sądzi...byleby nikogo nie obrazić.

jeju dziewczyny ja oglądałam boba w 12 tygodniu a na wizycie byłam 4 lipca....i nie mam kiedy pojśc z kim dziecie zostawić żeby pojechac na wizyte...krew pobrałam mocz zrobiłam i jest ok z norm laboratoryjnych dlatego sie nie spinam ale jak czytam ile wy chodzicie do lekarzy co 2 tyg.co 3 tyg. to mi kopara opada...musze sie w końcu wybrać a nastepne usg to około 22 tyg wiec połowa września....też miałam 3 usg do tej pory i mi w zupełności wystarczyły.

reklama
Hehe gorąco się zrobiło... każdy robi jak uważa... Ja w pierwszej ciąży chodziłam do gin której ufałam, wszytko robiła jak należy itp itd... a tu co? W ok 33 tygodniu kazała mi zmienić gina bo "ona się patologiami ciąży nie zajmuję" :szok: I co mi dało trzymanie się jednego lekarza? Teraz mam jednego lekarza który mnie prowadzi, podejmuje decyzję itp, ale to nie znaczy ze nie mogę pójść na konsultację (byłam dwa razy z czego raz to USG genetyczne) Do tej pory miałam 5 USG czyli wychodzi raz na miesiąc więc jak widać to nie zawsze jest chodzenie po to żeby dzidzie co 2 tygodnie zobaczyć...

Ogólnie nie lubię takiego uogólniania i wrzucania do jednego worka... może czasem powody takiego chodzenia są dla nas "marne" ale skoro ta mama tak chce to jej wybór... szanujmy się a nie oceniajmy...

dziewc zynki....spokojnie..taki piekny dzien za oknami,...słonko świeci...a złość piękności szkodzi...jeśli któraś ma ochotę iśc do drugiego ginka to niech idzie...to jest sprawa każdej indywidualnie:)

diablica, ja też miałam do tej pory 3 wizyty z usg i to mi w zupełności wystarcza :) na ostatniej gin tak długo szukał, aż znalazł płeć więc nie narzekam na obsługę :) skoro wszystko jest ok nie widzę potrzeby chodzić częściej, no ale jak któraś z dziewczyn chce i ma kasę to jej wybór...pomijam oczywiście przypadki, kiedy ktoś ma jakieś uwarunkowania do szczególnej opieki w czasie ciąży bo to nie podlega dyskusji, w takiej sytuacji pewnie i ja latałabym co 2-3 tygodnie, żeby sprawdzać, czy wszystko jest ok :)

teraz mam połówkowe 19 września - proszę o dopisanie do listy

Anisen: każdy tu robi co uważa za słuszne dla siebie i swojego dziecka i nie jest naszą rolą to oceniać czy to ma sens czy nie ma. Mój lekarz od USG orzeka w sprawach na których się zna, a prowadzący nie musi znać się na wszystkim - jeden wie o drugim - no przecież to NFZ, a ginka główna tylko przepisuje wyniki badań i nie komentuje tego co mi mówi gin spec od USG. Zreszta spec od usg jest specjalistą od wykrywania wad płodu kardiologicznych akurat i w tym się specjalizuje .... jakby diagnozy były sprzeczne to bym poszła prywatnie do trzeciego. Nie należę do tych osób dla których lekarz - choćby najlepszy jest wyrocznią i Bogiem.
Mam tyle przejść po pierwszej ciąży, że mogę książkę o ginekologach pisać:-p

dziewczyny!! przez te nieporozumienia na forum zapomniałyście trzymać kciuki za moja wizytkę i Filipka z siusiorkiem... tętno super, wymiary super, łożysko idealne, szyjka, dluga zamknieta - 4 cm, dzieciatka ruchliwe ale nóżki ładnie rozłożyło.... pan doktor szukał, szukał i nic.... nie ma fiutka :p na 80 % DZIEWCZYNKA :)

reklama
Do góry