reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Sylka 100000000000000000000 Lat, niech sie dzidziol juz nie kryje i pokaze co ma miedzy nózkami:))

&& Za wizyty:))

Dziewczyny, a jakie macie przeczucia co do płci? Mi sie od początku wydawalo ze bedzie dziewucha i podobno jest:) Laski mamy ten przywilej ze mamy kobiecą intuicje i czasem warto z niej skonczystac:)))))

Co do ruchów to ja tez czuje słabe, ale dosyc czesto:)) to tak jakby pękały mi banki w brzuchu albo jakby delikatnie cos mnie dotykalo zod tamtej strony:)) ALe i tak czekam na solidnego, mocnego kopniak, zeby moc powiedziec to magiczne KOPIE:))):p

Ostatnia edycja:
reklama
Hej !!! Witam sie "pourlopowo" I juz zaciskam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) &&&&&&

Co do ruchow to ja czuje tak sporadycznie takie "pykanie" delikatne w podbrzuszu...
Bylam w polsce na usg 2 razy przez te 3 tyg... Za pierwszym razem to byl 16+3 tyg I zrobil mi lekarz juz polowkowe bo sprzet byl super I powiedzial ze wszystko dobrze widac wiec moze pomierzyc :) Wszystko z malestwem wyglada byc ok :) Ahaaaa I dal tez jak sie wrazil "ustna gwarancje na plec" :) powiedzial ze na 100% dziewczynka :) Wiec wyglada na to ze nasz Kuba bedzie mial siostrzyczke :) (no jesli ten lekarz sie nie pomylil:))
Drugie usg robilam przed samym wyjazdem juz w 18+5 bo sie niestety nabawilam zapalenia pecherza I musialam smigac po antybiotyki...A ze nie mam karty nfz-tu tylko europejska to wszedzie mi robili problem I koniec koncow skonczylam u gina prywatnie...A ze cena za wizyte ta sama czy z usg czy bez to tez nie odmowilam sobie przyjemnosci zajrzenia co " tam " slychac :) Malesntwo jest w ulozeniu miednicowym poki co (tzn. nozkami w dol) i do tego grube lozysko na przedniej scianie brzucha wiec dlatego czuje ja slabo :) Ale widzialam jak wariuje i jestem znow troche spokojniejsza :) No i dostalam antybiotyk ale to nie pierwszy raz mam zapalenie pechgerza wiec wiem ze to lepsza opcja niz czekac i sie meczyc z tym cholerstwem...

dziewczyny kciuki za wizyty ';))&&&&&&& za chlopców i dziewczynki ;)

agasm u cb druga pipka chyba bedzie ale nie jestem pewna ;)

tina u mnie bylo przeczucie na chlopca objawy typowo chlopiece i odmienne ale to nei regula jednak mialam ten cien strachu ;) ale jest wojtus ;)

anbas no wkoncu witaj i gratuluje córeczki ;)) wiedzialysmy juz wczesneij ;) hehe ktoras dziewczyna na grupie napisala :)

Trzymam ckuki za wizytki dzisiejsze i czekam na wieści &&&&.

Anbas- gratuluę córeczki :)
Ja mam przeczucie na chłopaka, a w rodzinie ze strony M każdy ucieszył by się z dziewczynki, trochę mnie wkurza takie gadanie, bo to przecież nie mój kaprys będzie, jak się okaże, że jest chłopiec. Dla chłopca mam już imiona w razie co :)

Hej kochane! Ja już po wizycie. Gin w dobrym nastroju ale USG nie miałam z przyczyn technicznych i jestem zapisana na 30 sierpnia na samo USG :sorry2: Ale i tak 21 idę na USG 3D więc pewnie podpatrzę czy Adrian jest Adrianem czy Moniką :-D

Pobrała mi cytologię, sprawdziła szyjkę - długa, twarda i zamknięta DZIĘKI BOGU!! No i posłuchałam serduszka!

No i dostałam 2 reklamówki jakiś prezentów od położnej - to co zwykle... gazety, próbki, ulotki... ale i butelkę Aventa tą nową w typie Timmy Teppy z szerokim smoczkiem. :tak: U nas co prawda w użyciu były zawsze butelki TT ale jak już taką mam to odchodzi mi zakup butelki na początek. Jedna wystarczy bo ja cycowa mama :-D

Tina ja mam intuicję na córkę a w brzuchu podobno chłopak więc róznie to jest...

Co do ruchów to mały skopał dzisiaj detektor tętna dla lekarki :-D Więc na własne oczy zobaczyła jak ja czuję ruchy:-)

reklama
Do góry