reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

Gratuluje kolejnego chlopca!!!

Blue a pomylilas sie choc raz???, bo mi tez wrozysz chlopca ..a ja chce dziewczynke!!!:-)
W poniedzialek sie okaze:-)

reklama
Bluelovi - generalnie chodzi o nacisk na aortę, ciśnienie, krwi przepływ i oddychanie dziecka - dotlenianie.

Calineczka - cieszę się z udanej wizyty, tylko to żelazo bardzo mi proszę łykać!

Juliana - do Cię to samo przykazanie, a do tego leż i pachnij! i ciesz się z chłopa, czasem są fajni:) mówię na przykładzie mojego:)

Justynaj - Ty jesteś robocopem jednak...ja bym wysiadła dawno. Ale jak jest więcej do zrobienia, to człowiek jakoś lepiej się organizuje, nie? powiedz coś więcej o wizycie!

Malinka - to dobrze czy źle? z tą płcią? ja tam gratuluję:)

Inomama,to nasze pierwsze dzieciątko więc jakiegoś parcia na konkretną płeć nie mamy, byle zdrowe :)

po prostu już się trochę przyzwyczailiśmy do myśli, że to dziewczynka, ale chłopca też kochamy :)

mój mężowaty to najlepszy, najpierw jak wydawało się, że to dziewczynka, to już zaczął gadać, że następnym razem (!) chce celować w chłopca, teraz jak chłopiec to trochę zawód bo myślał, że będzie córeczka tatusia... i weź tu chłopa zrozum :-D

bardzo sei ciesze ze u wszystkich wszystko jest ok,

co do anemii to wezmiesz kilka tableteczek i sie poprawi, chociaz mięsko wypadaloby jesc:)

przy tych bólach i napinaniu podbrzusza lekarka nie kazala ci magnezu zwiększyc, bo mi wlasnie zbadala wszystko i stweirdzila ze w środku jest ok, ale mam nawet do 4 tabletek dziennie magnezu brac

donna_76 dostałam receptę na żelazo i dupka a poza receptą kazała kupić magnez z potasem i brac podwójną dawkę dziennie i leżec 2 tygodnie ,jeżeli nie chcę trafić do szpitala.
Mój maluszek troszkę się pokręcił na USG ,ale ginka powiedziała ze gdzieś dopiero za 2 tygodnie mogę czuć jakieś ruchy dziecka,więc czekam cierpliwie:-)Mierzyła wielkość głowki brzuszka i kość udową i wszystko ok,potwierdziła termin na 12 stycznia

Sorry laski że dopiero dziś piszę ale wczoraj wróciliśmy po 22 i nie dałam rady.
A teraz o wizycie: niestety nie znam płci. Tym razem bąbel miał pępowinę między nóżkami i lekarz stwierdził że jest 50 na 50 czyli może być zarówno chłopak jak i dziewczynka a on nie będzie gdybał bo jak ludzie się nastawią to się źle dla niego kończy. Maluch rozwija się dobrze. Wyniki dobre. Zapytałam o wagę i wzrost ale już po badaniu i do wiedziałam się (UWAGA!), że to trzeba specjalnie przed badaniem poprosić i wtedy gin dokonuje pomiarów, nie robi tego rutynowo.
Nie wiem tak jakoś zawiedziona jestem po tej wczorajszej wizycie.
Następna wizyta 29.08. i wtedy ma już być podobno wiadomo jaka płeć

Gratuluje wszystkim udanych wizyt - zdrowych maluchów oraz kolejnych chłopaków na forum

przez weekend chyba mamy przerwe z wizytami....a kolejna to ja...w poniedziałek...tak bardzo bym chciała zeby płeć mi ginka potwierdziła I zeby była dziewuszka:):)

reklama
cleopatra, mój lekarz na każdej wizycie waży, mierzy i w ogóle robi wszystko co się da;) A chodzisz prywatnie czy na NFZ?
Dona, a można wiedzieć jakiej marki ten magnez masz? Bo zastanawiam się czy to nie jest tak jak w tej reklamie że magnez magnezowi nierówny;-)Ja mam jakieś niemieckie tabletki musujące tego typu co plussz i nie wiem czy zmienić na coś innego czy to nie ma znaczenia:tak:

Do góry