reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
1 listopada w nocy złapały mnie skucze pojechałam do szpitala gdzie one były nie regularne i mało skuteczne ale przyjeli mnie na porodówke ... przyjechałam ok 2 w nocy do 6;30 , sama rodziłam sn pielegniarka sama musiała przebic pechrz płodowy .. myslała ze to polepszy sprawe i szybciej pójdzie (wody zielone) .. doszłam do 7 cm.. ale z ledwoscia bo skurcze nie były takie bardzo efektowne .. (ale za to bolało ) gdzie przyszdł lekarz na ''obchud'' i stwierdził ze skurcze sa za słabe ... a dziecko sie ''dusi'' spadało dosc szybko tetno . no i powiedział ze cesarskie ciecie mi zrobia brzygotowali mnie do cc... zawiezli na sale gdzie musiałm byc nago.... na sali operacyjnej było 5 facetów + jedna pani która ze mna rozmawiała , dali mi znieczulenie podpajenczynówkowe i godz 8 : 36 Kamila była na swiecie . co sie okaząło była owinieta 2 razy pepowina

I dlatego własnie teraz tez lekarzprowadzacy wolałby abym miała cc..

Co do brzucha po cc.. normalnie sie zgoił :p

a moj lekarz powiedzial ze wcale jesli nie bylo powiklan po cesarce w bliznie nie trzeba jakos dlugo czekac ... jak rana bedzie wygojona i zablizniona to ona przez rok czy pol roku wiecej nie zablizni sie bardziej ... ale moze sie myli ... a mialam na szczescie sn

- jest taki ze jak brzuszek mi rosnie to strasznie mnie boli kuje w okół blizny ... nie daje mi to zabardzo funkcjonowac.. musze co jakis czas usiasc bo tak mnie kuje

2 tyg po cc tez takie bóle miałam... ale wyszlo ze wszystko jest ok... :p wiec nie wiem .. nie jestem ginekologiem :-D

jeestem ;-) nie wiem dalej co za ciekawy człowiek we nie siedzi ale ... słyszeliśmy serduszko naszej dzidzi, a to najważniejsze.

Niestety... od dziś się mogę podpisywać jako "Wasza Anemiczka" wyszło moje nie-jedzenie mięsa... duża anemia/garść żelaza dziennie.... następną wizytę mam 29 sierpnia - połówkowe można mi wpisać - idealnie w moje 26 urodzinki :-D więc pewnie dostanę prezent i Wam napiszę w końcu, że tak pięknego siusiora nigdy nie widziałam :-)

idę Was nadrabiać.... ufff dużo tego....

reklama
Ja już po wizycie.Mam anemie,nakaz lezenia 2 tygodnie ,bo napina mi się brzuch i bolą plecy w odcinku lędźwiowym,Dostałam duphaston,zelazo,magnez z potasem.Toksoplazmoza już wykluczona.
Prawdopodobnie będzie chłopczyk,podobno widziała siurka choć nie była pewna czy to nie pępowina.Chciałam dziewuszkę,ale najważniejsze ze dzidzia zdrowa.:-):-)

Do góry