reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

reklama
1 listopada w nocy złapały mnie skucze pojechałam do szpitala gdzie one były nie regularne i mało skuteczne ale przyjeli mnie na porodówke ... przyjechałam ok 2 w nocy do 6;30 , sama rodziłam sn pielegniarka sama musiała przebic pechrz płodowy .. myslała ze to polepszy sprawe i szybciej pójdzie (wody zielone) .. doszłam do 7 cm.. ale z ledwoscia bo skurcze nie były takie bardzo efektowne .. (ale za to bolało ) gdzie przyszdł lekarz na ''obchud'' i stwierdził ze skurcze sa za słabe ... a dziecko sie ''dusi'' spadało dosc szybko tetno . no i powiedział ze cesarskie ciecie mi zrobia brzygotowali mnie do cc... zawiezli na sale gdzie musiałm byc nago.... na sali operacyjnej było 5 facetów + jedna pani która ze mna rozmawiała , dali mi znieczulenie podpajenczynówkowe i godz 8 : 36 Kamila była na swiecie . co sie okaząło była owinieta 2 razy pepowina

I dlatego własnie teraz tez lekarzprowadzacy wolałby abym miała cc..

Co do brzucha po cc.. normalnie sie zgoił :p

a moj lekarz powiedzial ze wcale jesli nie bylo powiklan po cesarce w bliznie nie trzeba jakos dlugo czekac ... jak rana bedzie wygojona i zablizniona to ona przez rok czy pol roku wiecej nie zablizni sie bardziej ... ale moze sie myli ... a mialam na szczescie sn

- jest taki ze jak brzuszek mi rosnie to strasznie mnie boli kuje w okół blizny ... nie daje mi to zabardzo funkcjonowac.. musze co jakis czas usiasc bo tak mnie kuje

2 tyg po cc tez takie bóle miałam... ale wyszlo ze wszystko jest ok... :p wiec nie wiem .. nie jestem ginekologiem :-D

jeestem ;-) nie wiem dalej co za ciekawy człowiek we nie siedzi ale ... słyszeliśmy serduszko naszej dzidzi, a to najważniejsze.

Niestety... od dziś się mogę podpisywać jako "Wasza Anemiczka" wyszło moje nie-jedzenie mięsa... duża anemia/garść żelaza dziennie.... następną wizytę mam 29 sierpnia - połówkowe można mi wpisać - idealnie w moje 26 urodzinki :-D więc pewnie dostanę prezent i Wam napiszę w końcu, że tak pięknego siusiora nigdy nie widziałam :-)

idę Was nadrabiać.... ufff dużo tego....

reklama
Ja już po wizycie.Mam anemie,nakaz lezenia 2 tygodnie ,bo napina mi się brzuch i bolą plecy w odcinku lędźwiowym,Dostałam duphaston,zelazo,magnez z potasem.Toksoplazmoza już wykluczona.
Prawdopodobnie będzie chłopczyk,podobno widziała siurka choć nie była pewna czy to nie pępowina.Chciałam dziewuszkę,ale najważniejsze ze dzidzia zdrowa.:-):-)

Do góry