reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

kasiu nie denerwuj sie na nas, czasem w natłoku zapisanych rzeczy cos nam umknie, lekarz zawsze informuje ze po cytologii moze byc plamienie, ja tak mialam

a z innej bajki ile sie czeka na wynik cytologii bo ja mialam robione w koncem maja i jak bylam w lipcu na wizycie to nadal wyniku nie bylo. ale mozliwe ze moja polozna znowu zgubila wyniki bo takie cos juz kiedys mialo miejsce wprzypadku kolezanki.

Inomama i panna jak tak u was dzisiaj?

reklama
Przepraszam dziewczyny, ale jestem ostatnio mocno zestresowana i każde słowo pociaszenia jest dla mnie na wagę złota... Moja pierwsza ciąża, pierwsza cytologia w ciąży, więc obawa jeśli widzi się nawet kropelkę krwi zawsze jest, nawet jak lekarz o tym uprzedza...
Ja mam za trzy tyg się zgłosić i wynik podobno ma już być:)

Kasia spokojnie, ja mam plamienia po każdej cytologii i to norma. teraz miałam cytologie robiona tuz przed zajsciem to w ciąze i już nie było sensu powtarzać ;) spokojnie. Jak by coś to zawsze mozesz pojechać do szpitala sie upewnić, ale według mnie jak sie nie nasili ani nie będzie trwało gługo to mozesz spokojnie siedzieć w domku :)
Inomama , panna co u Was ?? Trzymajcie sie
ja raz czekałam az... 8 tygodni bo pani dr zrobila sobie urlop a wyniki miały być u niej a potem zapomninała ich odbireać. teraz robie u takiego gina który po 2 tygodniach dzwoni i mówi : wszystko dobrze.

inomama trzymam kciuki,bedzie dobrze,dobrze że jesteś czyjna:tak:
Panna trzymaj sie Kochana,musi dzidziuś wytrwać,za parę miesięcy będziesz tulić maluszka;-)
Blu gratuluję Wojtusia!!!Poprosze o fluidy na Zosię,bo tak wyczekujemy jak Ty synka:-D

Diablica Kochana kamień z serca-GRATULACJE!!!!

Kochane wszystkie gratuluję dobeych wieści,i życzę aby każda wizyta kończyła się ogromną radością:tak:

blue:-D:-D:-D:-D rozbawiłaś mnie

dziewczyny kiedy można najwcześniej robić połówkowe?? bo ja wizytę mam 14sierpnia i to będzie już ok18tydzień,ale pewnie za wcześnie bedzie na połówkowe...

Vinga nie wiem czy pisałam ale jak możesz to wpisz mi wizytę na 14 sierpnia

Kasia, rozumiem twoją obawę. Ja miałam tak samo (też pierwsza ciąża, pierwsze cyto w ciąży). Mimo że lekarka uprzedziła, jak pojawiło się plamienie to była panika. Kiedyś cytologię pobierano wacikiem (jak do uszu tylko dłuższym), teraz pobiera się specjalną szczoteczką. Ta szczoteczka narusza ciągłość błony śluzowej i warstw pierwszych skóry, stąd plamienie. Zrobiła się z tego metoda odrobinę inwazyjna, ale w żaden sposób nie niebezpieczna :) Więc bez obaw, stresu i złych myśli :) Tak po prostu musi być.

Inomama, trzymam kciuki, ślę pozytywne myśli i czekam na wieści.

Panna, a może czegoś Ci trzeba? Może coś Ci podrzucić do szpitala? Albo chociaż może potrzebujesz z kimś sobie pogaworzyć? Tak daleko pewnie nie mam ;) A jutro wracam do Warszawy.

Gratuluję wszystkim dziewczynom udanych wizyt i zdrowych dzidziolków. A tym które zbliżają się do wizyt, życzę szczęścia i dużo radości z pląsających w brzuszkach maluchów :) I wracam do lenienia się na trawie w ogrodzie rodziców :)

reklama
no kurde wczoraj było ok, tylko to parcie, dzis też. Bardzo możliwe, ze fasol napiera, z bańki na ten przykład:)

Do góry