reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza, badania i zdrowie naszych Fasolek

miejski bandyta,mogłam,ale badanie usg jest w drugim pomieszczeniu niż normalna wizyta i miał wejść na samo usg,a że nie zrobiła to nie wchodził i jak wyszłam i mówię ze już po to w szoku był...

reklama
Milusia - ja kiedyś poszłam do lekarki po tabl. Antykoncepcyjne bardzo młodziutka byłam. Okropnie nieregularny miałam okres nie wiem czy 15 lat miałam. Ona do mnie czy pani wie jak brac: ja że nie wiem co pani chce mi dac. A ona: nie wie nie wie a nogi rozkladac wie jak przed chłopcami ??
Zatkało mnie. Rozpłakałam się mama zrobiła zaraz awanture, że tak mnie obraża a po drugie zamiast szprycować to badania najpierw zrobić. Przyleciała położna zapisała na termin inny ale już się tam nie zjawiłam. Pierwsza wizyta seksu nie było nigdy a ta mi tak wali. Są lekarze i lekarze coś okropnego. Dobrze że pójdziesz teraz do swojego.

Miejskibandyta- super że wszystko dobrze, śpi małe bo mama szaleje, zabiegana :) kurcze dość gorący termin teraz masz porodu

Kinga idealnie wstrzeliła sie w termin z pierwszego USG. Z Kubą chyba sie nie liczy bo on prawie wywoływany ;) prawie bo zrobili mi test oksytocynowy żeby sprawdzić wydolnośc nożyska ( bylo już po termnie OM) i kilka godzin po tym teście urodził sie Kuba SN ;)

Milusia nie potrzebnie mówiłaś o tym że byłaś prywatnie... ja zrobiłam to samo i też mi na NFZ już nie zrobiła badania... a niemiła była jak nie wiem... oni tego bardzo nie lubię... :dry: heh... tym bardziej głupio że mąż nie zobaczył maluszka... kurcze... W każdym bądź razie dobrze że wiesz że z twoim maluszkiem wszytko jest w porządku! :*

Miejskibandyta ooo no proszę...mi właśnie też termin przesunął się z 3 stycznia na 26 grudnia... ciąża wygląda na o tydzień straszą.

Co do porodu to ja urodziłam prawie 3 tygodnie wcześniej więc teraz też się już nastawiam że urodzę w grudniu przed świętami :-D

I w końcu wyjdzie na to, że połowa styczniówek będzie grudniówkami :p
nie ładnie panienki, nie ładnie :p

Ale powiem Wam, że i ja się zastanawiam jak to ze mną będzie... wprawdzie termin mam na 14.01 (bo ostatnio się przesunął o 3 dni) ale jak mam mieć cc, to pewnie będą chcieli zrobić wcześniej żeby nie dopuścić do normalnego porodu. A jak będę miała w święta łazić z rozpłatanym na pół brzuchem to ja to komisyjnie pitole :p

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;)&&&&
Milusia to bardzo przykro mi , co za głupia baba ;( boze :wściekła/y:
Miejski bandyta gratuluje wizyty :)) o to rzeczywscie goracy termin ;) a u mnie w 1 ciazy bylo tak ze termin z om mialam na ok.23maja 2012 a po usg wyszlo ze termin na 19czerwca , czyli prawie miesaic mlodsza ciaza a ja nie mialam okresu juz we wrzesniu tylko w sierpniu i obie sie z lekarka dziwilysmy jak do tego doszlo no a pozniej na 3d w 32 tyg. ciazy lekarz wuyznaczyl 9 czerwiec a mala sie urodzila 24 minuty po 9 czerwca , dziesiatego ;):-) teraz z om mam na 12stycznia a z usg 17 stycznia ;)
Panna nikt dobrze ze wszystko ok i wyniki tez ok :)

u mnie idzie termin porodu z USG równo z OM...I mam nadzieje ze tak zostanie I dzidzia przyjdzie na świat w okolicy 16 stycznia:):):)

reklama
A ja mam nadzieje że nie zemdleje Przy porodzie wręcz się o to modlę a czy 13 czy wczesniej. Moze pozniej łoj tam :(

Do góry