reklama
wiec to była rutynowa wizyta typu: czy coś Pani dolega, boli, itp, nie mialam USG, dr tylko sprawdził czy serduszko bije i zmierzył szyjkę, nie wiem ile mała waży :-(.z tą glukoza to sobie chyba zapomniał bo kazał mi jutro zrobić
ja wizyty miałam co 3 tyg z tego względu ze tak dawał mi zwolnienia mimo ze w zasadzie wszystko jest ok
W którym tygodniu robi się trzecie USG?
co to znaczy ze położenie jest główkowe?
ja wizyty miałam co 3 tyg z tego względu ze tak dawał mi zwolnienia mimo ze w zasadzie wszystko jest ok
W którym tygodniu robi się trzecie USG?
Ostatnia edycja:
położenie główkowe, to ze dzidzia leży już główką w dół:-) więc dobrzeW którym tygodniu robi się trzecie USG?
trzecie usg coś koło 30 tygodnia ciązy jak się nie mylę.
klariss1
Błażej & Kacper Team ;D
dziewczyny, czy któras z Was martwi się jakimiś objawami? możemy sie wzajemnie powspierać do czasu uzyskania odpowiedzi od naszych lekarzy ...
mnie ostatni tydzień dokuczał ból w dolnej, bocznej części brzucha, bardzo podobny do kolki, przytrafia mi sie podczas marszu...ja myslałam, że to po prostu zwykła kolka, ale gdzies na jakims forum przeczytałam, że to moga byc skurcze macicy spowodowane wysiłkiem...oczywiście nie ma co panikować, ale przyznam, że troche mnie to niepokoi, a wizyte mam dopiero za tydzień, czy któras z Was ma podobne objawy i co na to Wasz lekarz...
...a jak u Was z np. bólem plecków, nóg...?
pozdrowienia
mnie ostatni tydzień dokuczał ból w dolnej, bocznej części brzucha, bardzo podobny do kolki, przytrafia mi sie podczas marszu...ja myslałam, że to po prostu zwykła kolka, ale gdzies na jakims forum przeczytałam, że to moga byc skurcze macicy spowodowane wysiłkiem...oczywiście nie ma co panikować, ale przyznam, że troche mnie to niepokoi, a wizyte mam dopiero za tydzień, czy któras z Was ma podobne objawy i co na to Wasz lekarz...
pozdrowienia
Ja byłam u GP 2 tyg temu a jutro idę do kliniki na kontrolę po szpitalu.Mocz muszę robić co wizytę (u GP i w klinice) ze względu na ciśnienie.
Następną wizytą mam 2-go marca ale może jutro to się zmieni. Zobaczę ile mi tabletek przepiszą bo bo jak tak jak ostatnio to za 2 tyg znów po receptę będę gonić.
Następną wizytą mam 2-go marca ale może jutro to się zmieni. Zobaczę ile mi tabletek przepiszą bo bo jak tak jak ostatnio to za 2 tyg znów po receptę będę gonić.
Krewetka takie obowiązkowe niby usg robi sie ok 32tc właśnie dla sprawdzenia położenia maleństwa...
ja morfologię robię co drugi miesiąc a moczw kozdym miesiącu... narazie jest ok więc nie ma potrzeby częściej...
ja morfologię robię co drugi miesiąc a moczw kozdym miesiącu... narazie jest ok więc nie ma potrzeby częściej...
Ten ból który opisujesz bardziej mi pasuje do "rozciagania" więzadeł macicy.dziewczyny, czy któras z Was martwi się jakimiś objawami? możemy sie wzajemnie powspierać do czasu uzyskania odpowiedzi od naszych lekarzy ...
pozdrowienia
Bóle brzucha w ciąży? Groźne, niegroźne - poczytaj - BabyBoom
Generalnie kazdy ból warto konsultować. Mi na całą litanię rożnych bóli - i podbrzusza i rąk i kości (kręgosłup i spojenie łonowe) lekarz niezmiennie odpowiadał "przykro mi ale to akurat normalne w ciąży...)
anusiak-białystok
Fanka BB :)
Ja mam też "swój" ból.W ciągu całej ciąży złapało mnie 4 razy "rozciąganie skóry" po bokach brzucha.Uczucie baaaardzo bolesne(ostatnio aż się popłakałam) jakby ktoś mi kawałek brzucha wziął i ciągnął z całej siły.Nie pomaga leżenie,siedzenie,chodzenie,kąpiel nic! Za każdym razem łapało mnie wieczorem(dwa razy w nocy) Przy czym mały bardzo mocno kopał podczas tego "procesu" więc jemu tez chyba nie było przyjemnie.Gadałam z lekarzem i niestety nie potrafił jednoznacznie powiedzieć,co to jest.:-( Przy kolejnym "ataku" mam się zgłosić do niego(wieczorem to i tak nei możliwe :-()żeby ewentualnie USG zrobić i zobaczyć czy mały się nie poddusza.Mam nadzieję, że bóle się nie powtórzą i nei będzie takiej potrzeby.dziewczyny, czy któras z Was martwi się jakimiś objawami? możemy sie wzajemnie powspierać do czasu uzyskania odpowiedzi od naszych lekarzy ...
pozdrowienia
Inną przyczyną może być promieniujący ból nerki.Mój lekarz mówi,że często zdarza się, że nerki(szczególnie prawa) bolą.
reklama
magda102
Fanka BB :)
Hellooooo
Ja po dzisiejszej wizycie, moja córka nadal nie ma penisa, a co za tym idzie - nadal jest córką
Gin się trochę uśmiał jak powiedziałam, że chcę się upewnić, że mojej córce od ostatniej wizyty penis nie wyrósł... Pyta dlaczego? A ja na to: bo ja mam wszystko w kwiatki, różowe i brzoskwiniowe, więc będzie problem bo złożę reklamację. No ale cipuchna jest bez wątpliwości.
A więc Elenka waży obecnie 860g, co jest w normie. I tu kolejna wesoła scenka: ja do gina czy nie za lekka, nie za ciężka... Gin mówi, że ok. Ja nadal: no bo wie Pan, ja bym nie chciała aby do porodu dobiła do 4kg Gin w śmiech i pyta o wagę I dzieczaczka... no to mówię 3220... A gin na to: eeee to mała może mieć jakieś 3500 Ja oczywiście ze śmiechem na ustach stwierdziłam, że nie ma takiej opcji
Jak mi syn odda komórkę to wrzucę foteczkę.
Ja po dzisiejszej wizycie, moja córka nadal nie ma penisa, a co za tym idzie - nadal jest córką
Gin się trochę uśmiał jak powiedziałam, że chcę się upewnić, że mojej córce od ostatniej wizyty penis nie wyrósł... Pyta dlaczego? A ja na to: bo ja mam wszystko w kwiatki, różowe i brzoskwiniowe, więc będzie problem bo złożę reklamację. No ale cipuchna jest bez wątpliwości.
A więc Elenka waży obecnie 860g, co jest w normie. I tu kolejna wesoła scenka: ja do gina czy nie za lekka, nie za ciężka... Gin mówi, że ok. Ja nadal: no bo wie Pan, ja bym nie chciała aby do porodu dobiła do 4kg Gin w śmiech i pyta o wagę I dzieczaczka... no to mówię 3220... A gin na to: eeee to mała może mieć jakieś 3500 Ja oczywiście ze śmiechem na ustach stwierdziłam, że nie ma takiej opcji
Jak mi syn odda komórkę to wrzucę foteczkę.