reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Mam ubezpieczenie/abonament z pracy z który płaci firma a nie ja (taki bonus do pensji). Ale jest to przychodnia prywatna jak najbardziej!

Zła byłam na siebie potem, że nie zwróciłam mu mocniej uwagi. Rzuciłam tylko "czyli bez badania uznajemy, że wszystko jest OK?" na co on stwierdził, że tak...
I tu już wiedziałam, że do niego nie wrócę, zwłaszcza, że kontem oka zarejestrowałam, iż wpisał do karty, że w badaniu fizykalnym wszystko w normie...

reklama
Mam ubezpieczenie/abonament z pracy z który płaci firma a nie ja (taki bonus do pensji). Ale jest to przychodnia prywatna jak najbardziej!

Zła byłam na siebie potem, że nie zwróciłam mu mocniej uwagi. Rzuciłam tylko "czyli bez badania uznajemy, że wszystko jest OK?" na co on stwierdził, że tak...
I tu już wiedziałam, że do niego nie wrócę, zwłaszcza, że kontem oka zarejestrowałam, iż wpisał do karty, że w badaniu fizykalnym wszystko w normie...

Wiesz ... dla mnie to już kryminał bo fałszuje dokumentację medyczną. Bez badania wpisuje wyniki. Ja bym poszła do kogoś kto jest zwierzchnikiem i złożyła skargę - bo zdaje się z tego bonusa pracodawcy to chyba nie zrezygnujesz a firma która bierze za to kasę - w końcu Twoją kasę bo to dodatek do twojej pensji - nie wywiązuje się należycie z obowiązków. Normalnie prywatnie poszłabyś do innego gina a tak i będzie ci przepadał abonament i dodatkowo będziesz płacić.. Nie fajnie

Chrupcia, przykro mi, ze trafilas na takiego lekarza. Ale na temat lekarzy nie napisze wiecej nic, bo znow komus sie nie spodoba, ze ich krytykuje. :-p

Słuchajcie, nie mam poprostu słów...

Moja dzisiejsza wizyta polegała na przepisaniu wyników morfologii (sprzed miesiąca) do karty ciąży i zbadaniu ciśnienia... Czas wizyty 6 minut...

Bez badania na fotelu, o USG nie wspomnę, bo takiej opcji nawet nie było.

Mam przyjść za 5 tygodni. A takiego! :wściekła/y: napewno do niego nie przyjdę... tylko gdzie tu iść??

dzizas, co za palant. obowiazkiem kazdego lekarza jest badanie na wizycie przynajmniej raz w miesiacu jesli kobieta jest w ciazy.
jesli chcesz namiary na jakiegos dobrego prywatnego to daj znac.

Chrupcia ja też mam prywatna opiekę z pracy tyle że jest to Medicover... ale jak zwał tak zwał... korzystam ile wlezie... do tej pory usg na każdej wizycie no i oczywiście badanie...
chyba poprostu mu sie nie chciało a firma i tak zapłaci... jakiś totalny ignorant...
no i wityty mam co 3 tygodnie

A tak z innej beczki, to dla mam, ktore juz maja dzieci. Przypomniala mi sie jeszcze jedna stara wrozba. Pewnie to znacie. Zwroccie uwage na to jakie slowo pierwsze powiedzialo wasze poprzednie dziecko, to ktore poprzedza dziecko, ktore ma sie urodzic, mama, czy tata? Jak tata to wola brata, a jak mama to wola siostre.

Mozecie zwrocic tez uwage, na poczatek plantacji wlosow na glowie dziecka poprzedzajacego to dziecko, ktore ma sie urodzic. Jezeli plantacja wlosow zaczyna sie po srodku glowy, kolejne dziecko bedzie tej samej plci. Jezeli z boku, kolejne dziecko bedzie plci przeciwnej.

Anuszek gratulacje.

Mój lekarz twierdzi, że ogólnie rodzi się więcej dziewczynek niż chłopców, nie wiem skąd on ma takie informacje? Ja obserwując najbliższą rodzinę, znajomych i to forum mam zupełnie odwrotne wrażenie. :sorry:

reklama
plantacja?????/

hmmmmm nie bardzo kumam o co chodzi:-)

pewnie o to skad wloski zaczynaja rosnac tak czy na srodku glowy jest taki wirek jak ja to mowie czy z boku tak?

jak o to to u krystianka jest z boku a pierwsze slowo to baba

tesciowa mi mowila ze pierwsze slowo jak kobiecie typu wlasnie baba,mama itpo to wola siostrzyczke a jak np dada,tata itp to bracioszka

Do góry